Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Teoretycznie rozważania A/B na Crossover?

Featured Replies

Napisano

Geneza:

Matiz->Pug207 1,4-88KM->Swift 1,2-92KM

Matiz mały, mało palił

Pug duży dużo palił

Swift mały CICHY mało pali jak się depnie to nawet coś pojedzie... ale niski/mały

Co ewentualnie na następce auta miejskiego drugiego w rodzinie (bagażnika może być 0) jeżdżone 2x15kkm 1 osoba , ale 4 drzwiowe musi być coby pędraki (6i8lat) na basen w weekend też móc podrzucić i na mini zakupy wyskoczyć w okolicy...

Marzy mi się auto pokroju Swifciaka (co do wielkości-poniżej 4 metrów)/spalania/komfortu miejskiego/dynamiki i głośności)... ale ciut wyższe...

Co w ofercie producenci mają?

Venga/ix20/

stary SX-4/Captur/C4-Cactus... (juz wydaja mi się ciut dłuższe)

Co jeszcze z WYŻSZYCH miejskich popierdółek...?

Napisano
  • Autor

Budżet?

40-60?

Napisano
  • Autor

C3 Picasso-albo minivanik-ciekawe jak się wsiada i wysiada (wysokość)

SSYTivoli

DSStepway

Note hmmmmm...

SCelerio-trochę przesadzili ale...

Napisano

C3 Picasso-albo minivanik-ciekawe jak się wsiada i wysiada (wysokość)

SSYTivoli

DSStepway

Note hmmmmm...

SCelerio-trochę przesadzili ale...

C3 Picasso czy Note to calkiem niezla opcja, niestety w przypadku Crossoverow sporo przeplacasz za bycie "modnym".

Napisano
  • Autor

C3 Picasso czy Note to calkiem niezla opcja, niestety w przypadku Crossoverow sporo przeplacasz za bycie "modnym".

na modzie mi nie zależy raczej na wyższej pozycji do siedzenia/wsiadania

BTW MOdy nasze kochane jak zmodyfikowac temat?

Napisano
  • Autor

ix20 ?

wymieniam go w pierwszym poście

BTW jest jakaś wyszukiwarka fajna nowych aut zeby sobie można powbijać różne parametry

kiedys na stronce moje auto ładnie to chodziło teraz widzę autobild ich wchłonął i nie ma tego... (zaczałbym od wymiarów itp...)

Napisano
  • Autor

BYłem oglądałem dzisiaj C3 Picasso

Mniej więcej o coś takiego by chodziło- może mógłby być ciut krótszy nawet (o bagażnik :-)))... W salonie wygląda jakoś tak jak sporawe auto, ale na zewnątrz już przy innych na parkingu tak nie poraża wielkością (i o to chodzi)

Jedyne co  mnie zmartwiło to brak automatu/robota w ofercie...

Mamy tu jakiś użyszkodników C3Picasso

BTW oglądałem tez Cactusa  :facepalm:  wizualnei fajnie ale po zajęciu miejsca w środku dach mi sie kończy jeszcze bardziej przed oczami niż w Swifcie (nie widac sygnalizator anad ulicą) i w środku jakoś tak ciasno...

Wypatrzyłem sobie jeszcze w necie SpaceStara.... jak będe miał chwilę to podjadę obejrzeć

SJimny - da się tym jeździć nacodzień?

Napisano

nowa vitara

vitara_0021_Warstwa%203.jpg

albo Captur

Renault_Captur_Luxe_ENERGY_TCe_90_Start_

Napisano

SJimny - da się tym jeździć nacodzień?

Jeśli jest się hobbystą, to się da ;]  - w innym przypadku może być ciężko z wielu powodów, poczynając choćby od braku zabezpieczenia antykorozyjnego. 

Napisano

Marzy mi się auto pokroju Swifciaka (co do wielkości-poniżej 4 metrów)/spalania/komfortu miejskiego/dynamiki i głośności)... ale ciut wyższe...

B-Max. To taka wysoka Fiesta...

Napisano
  • Autor

nowa vitara

albo Captur

Hmmm Vitara się zdziwiłem 4175mm myślałem, że to większe...  Patrzyłem na SCrossa będąc w Suzuki ale to ma 4,3m to ciut za dużo niz to co bym chciał......... Cenowo tylko Vitara zaczyna się od 62 w górę... :-(

Captura mam w planach obejrzeć.

Napisano
  • Autor

B-Max. To taka wysoka Fiesta...

O! dobra myśl zapomniałem o tym samochodzie, ale to pewnie przez Merivę

Tak generalnie widzę, że chyba raczej w kierunku mini/microVanów muszę iść/mnie ciągnie niż Crossoverów...

Napisano

O! dobra myśl zapomniałem o tym samochodzie, ale to pewnie przez Merivę

Tak generalnie widzę, że chyba raczej w kierunku mini/microVanów muszę iść/mnie ciągnie niż Crossoverów...

Zerknij moze jeszcze na Kia Soul.

Napisano

Zerknij moze jeszcze na Kia Soul.

Może trochę kontrowersyjna ale strasznie fajna :ok:

Napisano
  • Autor

Jezdzilem ze dwa...trzy lata temu Soul.. Testowka trzeszczala niemilosiernia i silnik wyl... Generalnie dawala rade.... Bede Venge jeszcze raz macal to i Soula sobie oblookam. Tx

Napisano

Swift mały CICHY mało pali jak się depnie to nawet coś pojedzie... ale niski/mały

tak  z  ciekawosci  ile  masz  wzrostu? 

bo  w  swicie  po opuszczeniu  siedzenia max w  dół (lubie  nisko) mam  ponad  20cm  od  glowy  do dachu ( a  oparcie  prawie  pionowo  ) :hmm: 

Napisano
  • Autor

tak  z  ciekawosci  ile  masz  wzrostu? 

bo  w  swicie  po opuszczeniu  siedzenia max w  dół (lubie  nisko) mam  ponad  20cm  od  glowy  do dachu ( a  oparcie  prawie  pionowo  ) :hmm:

190 :-)

opcja max siedzenie w dół nie wchodzi w grę uda w powietrzu w korku szybko się męczą...do sufitu mam jakieś 2cm

Jak ja żałuję, że nie wziąłem automatu w tym Swifciaku. Pewnie wtedy bym przebolał "małość".

Trzech lat jeszcze nie ma, a już zastanawiam się nad zmianą- bo tak generalnie bardzo zwinne i fajne autko.

BTW jak to jest że manuale sa 5 biegowe a automaty klasyczne lecą 4 biegowe - nagle silnik pracuje w szerszym zakresie obrotów czy "wycie gwarantowane"?

Napisano

190 :-)

opcja max siedzenie w dół nie wchodzi w grę uda w powietrzu w korku szybko się męczą...do sufitu mam jakieś 2cm

BTW jak to jest że manuale sa 5 biegowe a automaty klasyczne lecą 4 biegowe - nagle silnik pracuje w szerszym zakresie obrotów czy "wycie gwarantowane"?

ok  rozumiem  :D 

Tobie  jest  potrzebne  cos  co  ma  wieksza  szybe  - jakis  citroen  z  panoramą - albo  Cabrio ;l 

silnik  z  A/T nie  pracuje  w  innym  zakresie  - skrzynia  A/T ma  inne  przełożenia  i  dlatego nie  potrzebuje  5biegow 

Napisano
  • Autor

Nieee no cabrio juz jest.... Tzn braluje mu dwoch kol i trzeba ubierac kask ale...

Co to znaczy w innym zakresie?(A/T)

Ta dlatego chyba raczej jakis mvan niz xover

Napisano

Nieee no cabrio juz jest.... Tzn braluje mu dwoch kol i trzeba ubierac kask ale...

Co to znaczy w innym zakresie?(A/T)

Ta dlatego chyba raczej jakis mvan niz xover

W AT przełożenia są dłuższe.

W MT biegi są bardziej, powiedzmy "uniwersalne" - możesz w danych warunkach jechać na dwóch albo i trzech biegach i silnik daje rade. Dzięki czemu nie trzeba co chwila biegów mielić.

AT może sobie mielić biegami ile tylko chce - i dzięki temu zadowala się mniejszą ilością przełożeń.