Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ile warte jest TICO ?

Featured Replies

Napisano

Rozrzut na allegro cenowy jest duży. Od 500 zł do ponad 2000 zł.  Za jaką cenę można wystawić, aby się w miarę szybko sprzedało, a żeby nie oddać za cenę złomu ? W środku jest idealny. Rdzy prawie nie ma.

Napisano

1500 wystaw, będą dzwonic ze biorą za 800, powiesz 1000 i sprzedasz za 900.

Napisano
  • Autor

1500 wystaw, będą dzwonic ze biorą za 800, powiesz 1000 i sprzedasz za 900.

Handlarze będą zainteresowani ?

Napisano

Handlarze będą zainteresowani ?

Nie ;] Ale ludzie którzy szukają auta na dojazdy do pracy, dużo takich ludzi jest :ok:

Napisano
  • Autor

Nie ;] Ale ludzie którzy szukają auta na dojazdy do pracy, dużo takich ludzi jest :ok:

To najważniejsze, że handlarze nie będą mi tyłka truć :)

Napisano

Zależy czy klima nabita, czy szyby w pradzie są sprawne, czy działa ABS... kumpela miała w b.dobrym stanie ( jak na te auta) i miała problem dostać tysiąca. W końcu sprzedała ale nie wiem za ile ;)

Napisano

O klimie nie słyszałem :szok:

Napisano

To zależy, jak chcesz wziąść $ adekwatną do stanu do zawyż nieco żeby było z czego schodzić przy "stękaczach". Drobne "Mirki" też się zainteresują jak cene puścisz po brzytwie. Swoją drogą to Tico stało w stodole przez okres zimowy? Bo w ten brak rdzy nie chce mi się wierzyć, miałem jako pierwsze auto Tico z LPG i tylko przez rdze sie z nim pożegnałem. Tam wszystko rdzewiało, nawet podłużnice. Możliwe że miałem taki egzemplarz dojechany, kupowany w zimie wieczorowa porą.

Napisano

Wartość zapewne w dużej mierze zależy od tego czy zatankowany czy nie ;) chociaż ostatnio ceny paliwa spadły to i cena za Tico też niższa :)

Napisano
  • Autor

To jest jakaś pelna opcja. Wersja sx czy jakos tak. Klimatyzacji nie ma :)

Napisano

To co to za pełną opcja skoro nie ma klimy a widać ze była dostępna?

Napisano

To co to za pełną opcja skoro nie ma klimy a widać ze była dostępna?

Był nawet automat (tak, tak), ale o ile wiem ani jedno ani drugie nie było oferowane w PL

Napisano

Był nawet automat (tak, tak), ale o ile wiem ani jedno ani drugie nie było oferowane w PL

Automat chyba był na naszym rynku oferowany, bo swego czasu był test/opis takiego tikacza w Auto-Technice Motoryzacyjnej (początek lat 90-tych) :hmm:

Napisano

Z lpg bez rdzy to 1500 dostaniesz

Napisano

Automat chyba był na naszym rynku oferowany, bo swego czasu był test/opis takiego tikacza w Auto-Technice Motoryzacyjnej (początek lat 90-tych) :hmm:

Może w czasach, gdy jeszcze sprowadzano je z Korei.

Na Żeraniu tłuczono już tylko dwie opcje:

- "totalny golas"

- "mega wypas = totalny golas + spojler na klapie + centralny zamek + elektryczne szyby przednie + szersze opony"

Chyba niczego nie pominąłem. ;]

Napisano

Klima była oferowana na początku lat 90tych

Napisano

Może w czasach, gdy jeszcze sprowadzano je z Korei.

Na Żeraniu tłuczono już tylko dwie opcje:

- "totalny golas"

- "mega wypas = totalny golas + spojler na klapie + centralny zamek + elektryczne szyby przednie + szersze opony"

Chyba niczego nie pominąłem. ;]

Pominałes :P  bo był jeszcze zegarek zamiast zaślepki i głośniki z tyłu

Napisano

A radio dokup se Pan sam :P

Co do ceny za tico max 1000zl byłbym się tym jeździć. Kolega kiedyś oparł się o maskę to mu pośladki się odbiły :P

Napisano

Głośniki owszem, ale w 1999 to zegarek był już w standardzie. Taki wypas. :rotfl:

Napisano

O klimie nie słyszałem

Była była, na prospektach podawali prędkość maksymalną dla wyłączonej i włączonej klimatyzacji, ta druga to było zdaje się 95 lub 105 km/h. I kid you not!

Napisano

Była była, na prospektach podawali prędkość maksymalną dla wyłączonej i włączonej klimatyzacji, ta druga to było zdaje się 95 lub 105 km/h. I kid you not!

8] ten bolid przecie calkiem zrywny byl i wcale nie taki wolny strasznie - 40kunia przy 700kG to nie jest zle. Niemozliwe zeby z vmax 140 wlaczenie klimy spowodowalo spadek do 105, no chyba ze klima byla od tira-chlodni ;l

Napisano

Ostatnio jedna znajoma emerytka w spadku po mężu dostała tico. Blachy całe, przebieg symboliczny. Za 950 poszło w tydzień po wystawianiu ogłoszenia - zeszła z ceny 50zł. Handlarze nie dzwonili.

Napisano

Rozrzut na allegro cenowy jest duży. Od 500 zł do ponad 2000 zł.  Za jaką cenę można wystawić, aby się w miarę szybko sprzedało, a żeby nie oddać za cenę złomu ? W środku jest idealny. Rdzy prawie nie ma.

Jeśli bardzo się nie pali, to wystawić z wyższą ceną, może się sprzeda. Jak nie pójdzie, to zejść z ceny. Jeśli blacha jest OK, opon, rozrządu, elementów zawieszenia czy hamulców nie trzeba od razu wymieniać, to ponad 1000 zł można wziąć - jak ktoś szuka auta na dojazdy z jednego końca większego miasta na drugi oraz żeby pojechać po zakupy, to cena niższa niż za rower za sprawny samochód, z całą podłogą i niskimi kosztami utrzymania jest uczciwa.

Napisano

Niekoniecznie. Ja miałem wersję z malowanymi zderzakami, spojlerem, elektrycznymi szybami i centralnym zamkiem ale na wąskich oponach i bez zegarka. Zegarek se sam dołożyłem wyrywając tą zaślepkę i wsadzając jakiś no name z calafiora...  :hehe:

Napisano

ja za swoje zardzewiałe tico dostałem 450 zł na złomie

za takiego bez rdzy dałbym 1500 z pocałowaniem ręki

jeździłem tico 3 lata i to jest naprawdę fajne auto do miasta, ze świateł łykasz 80% wozideł :)

Napisano

jeździłem tico 3 lata i to jest naprawdę fajne auto do miasta, ze świateł łykasz 80% wozideł :)

do 60km/h pod warunkiem że kierownik obok pisze sms :phi: a tak serio dynamika zadziwiająca dobra jak na takie auto rzeczywiście :ok:

Napisano

Jak dla mnie to było całkiem zwinne auto na miasto. A jak trzeba było, to i na prostej zamykało licznik :D Tylko bylo słabo zabezpieczone antykorozyjnie, moję przy sprzedaży miało 5 lat i dwa wykity rdzy na drzwiach.

Napisano

Hahahahahaha. Rozbawiłeś mnie. Chyba, że tam gdzie mieszkasz większość jeździ powozami konnymi, rowerem albo Simsonem. Szczytem luksusu jest CC 700. Jedynie sołtys w UNO 1.4 Cię zrobi i jego zastępca w Matizie.

Bez jaj. Przecież to ma 40 koni i setkę jako nowe wg papierów robi w 17 (TAK - SIEDEMNAŚCIE sekund). Więc o czym Ty mówisz? Sejo 1.1 z tego truchła robi mielonkę, a i tak jest bez szans z większości autami. 

Chociaż zgodzę się z jednym - wrażenia z przyspieszenia pewnie są podobne do tych w Ferrari 458 Italia. Nic poza tym :)