Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[KzAK] Wysoki, tani, prosty

Featured Replies

Napisano

Kupiłbym sobie moto do jazdy po mieście i okolicy. Prosty, tani i wysoki z wygodną pozycją bo mam prawie 2m. Bez szaleństw bo to pierwsze moto po 20 latach i pewnie będą jakieś gleby.

Jakieś propozycje?

Napisano
  • Autor

Tańsze. Tak gdzieś do 6k.

V-storm mi się bardzo podoba tylko najpierw chciałem coś czego nie będzie żal ;)

Napisano

Transalp chyba najlepszy. Z cięższych to dr big lub tenere. Może kle 500. Najlepiej to ktm adventure ale kasa mała.

Napisano
  • Autor

A coś z mniejszą pojemnością się znajdzie?

Gdzie szukać takich moto? Portale aukcyjne czy raczej fora?

Napisano

honda varadero 125 lub Romet ADV 125 :)

Napisano

Na wszystkich o których piszecie (przynajmniej w fabrycznych wersjach) 2m chłop  będzie wyglądał jak na motorynie  ;]

Napisano

Na wszystkich o których piszecie (przynajmniej w fabrycznych wersjach) 2m chłop  będzie wyglądał jak na motorynie  ;]

I znów nieśmiertelny argument (tylko motoryna zamiast psa).... :facepalm:  ;l  ;l  ;l  

Napisano

Tańsze. Tak gdzieś do 6k.

V-storm mi się bardzo podoba tylko najpierw chciałem coś czego nie będzie żal ;)

Potarguj się z Leffciem i bier Jego GPZ, bo warto. :ok:

Napisano
  • Autor

Ale ten gpz to taki bardziej scigaczowy. Ja muszę mieć w miarę sprostowaną pozycję ze względu na kręgosłup. Dlatego chciałem coś wyższego :)

Napisano

Varaderka?... ale to tylko 125...

Napisano

I znów nieśmiertelny argument (tylko motoryna zamiast psa).... :facepalm:  ;l  ;l  ;l  

Sama prawda Panie. Zaś za wyglądem idzie jeszcze jeden istotny aspekt: wygoda. Po prostu przy dużym wzroście trzeba dużej maszyny, żeby gabarytami dopasować się. Wszystko inne będzie półśrodkiem powodującym różne dolegliwości.

Napisano

Sama prawda Panie. Zaś za wyglądem idzie jeszcze jeden istotny aspekt: wygoda. Po prostu przy dużym wzroście trzeba dużej maszyny, żeby gabarytami dopasować się. Wszystko inne będzie półśrodkiem powodującym różne dolegliwości.

Nie sama. :nono:

Są sprzęty, na których - wg powyższych kryteriów - źle się wygląda, ale dobrze się czuje. :ok:

Dlatego ja bym doradził przymierzenie się do konkretnego moto, a nie dywagacje, jak się będzie  na  nim wyglądało. ;]

Napisano

Nie znam takich. Każdy jak będzie za mały to kosztem wygody, cudów nie ma. Mam tu w okolicy takiego chłopa 2m wzrostu, 120kg wagi. Wygląda na transie jak na małpie, a i mówi, że dalsza trasa to pomyłka, bo umęczy się.  MNiej niż jak Banditem jeździł, ale też mówi, że szału nie ma.

Napisano

Kupiłbym sobie moto do jazdy po mieście i okolicy. Prosty, tani i wysoki z wygodną pozycją bo mam prawie 2m. Bez szaleństw bo to pierwsze moto po 20 latach i pewnie będą jakieś gleby.

Jakieś propozycje?

bmw gs :)

Napisano

bmw gs :)

Stety, lub niestety ...

Jedyny wybór :)

Napisano

Stety, lub niestety ...

Jedyny wybór :)

jest jeszcze ktm od lc4 w górę :)