Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

BMW R850R vs Honda 750 ;-)

Featured Replies

Napisano

pociągające dziwadło  ;)

post-131343-0-87884300-1466263731_thumb.jpg

czy sprawdzony prawie_klasyk?

post-131343-0-48754900-1466263780_thumb.jpg

obydwa kosztują tyle samo i mają 20 lat  ;]

BMW trwałe ale ten model mało popularny i w razie W nie będzie tanio. Dość dziwne takie BMW. Wszystko jest w nim dziwne ale fajne i jest ciężki. Musiałbym się przyzwyczaić

Hąda - typowy japoniec, nic zaskakującego. też fajny, lżejszy i tak "poręczny"; plug and play ;) . Podejrzewam, że serwis będzie tańszy i dostępniejszy.

obydwa są wygodne i w podobnym stanie technicznym. BMW ma regulowaną kanapę  :oki: co dla mnie będzie dobre :oki:

Macie jakieś argumenty za i przeciw? ;)

Napisano

Jeżeli mówimy o 20 letnim motocyklu, który może mieć znaczny przebieg, to weź pod uwagę, że podobno silniki boxery BMW, kręcą 500tys. bez remontu głównego...

Mam wrażenie, że w stosunku do Hondy jest lepsza dostępności części - praktycznie każdą część i śrubkę zamówisz sobie z dostawą do domu. Ceny wcale nie są takie zabójcze, zwłaszcza za drobnice. 

Radość z posiadania nietuzinkowego motocykla jest większa niz z japońca - wiec co mowie, bo aktualnie przeżywam taką fascynację :)

Napisano
  • Autor

Jeżeli mówimy o 20 letnim motocyklu, który może mieć znaczny przebieg, to weź pod uwagę, że podobno silniki boxery BMW, kręcą 500tys. bez remontu głównego...

Mam wrażenie, że w stosunku do Hondy jest lepsza dostępności części - praktycznie każdą część i śrubkę zamówisz sobie z dostawą do domu. Ceny wcale nie są takie zabójcze, zwłaszcza za drobnice. 

Radość z posiadania nietuzinkowego motocykla jest większa niz z japońca - wiec co mowie, bo aktualnie przeżywam taką fascynację :)

ale twoje K1200R nie ma boxera  ;) i normalnie wygląda  ;)

Napisano

ale twoje K1200R nie ma boxera  ;) i normalnie wygląda  ;)

Ale nie dyskutujemy przecież o moim, tylko o przyszłym Twoim BMW  :)

Napisano
  • Autor

Ale nie dyskutujemy przecież o moim, tylko o przyszłym Twoim BMW  :)

no niby tak  :hehe:  ;)

trochę się przestraszyłem tego BMW bo jest zwaliste i ciężkie. Ale pewnie do ogarnięcia bo ułomkiem nie jestem. Nie mniej "w japońca wchodzisz jak w masło"  ;)

Napisano

no niby tak  :hehe:  ;)

trochę się przestraszyłem tego BMW bo jest zwaliste i ciężkie. Ale pewnie do ogarnięcia bo ułomkiem nie jestem. Nie mniej "w japońca wchodzisz jak w masło"  ;)

Daj spokoj, 850 tożto pierdopęd... prawde mówiąc szukaj coś z bokserów o pojemności 1100, 1200

Napisano

pociągające dziwadło  ;)

attachicon.gifBMW.jpg

czy sprawdzony prawie_klasyk?

attachicon.gif750.jpg

obydwa kosztują tyle samo i mają 20 lat  ;]

BMW trwałe ale ten model mało popularny i w razie W nie będzie tanio. Dość dziwne takie BMW. Wszystko jest w nim dziwne ale fajne i jest ciężki. Musiałbym się przyzwyczaić

Hąda - typowy japoniec, nic zaskakującego. też fajny, lżejszy i tak "poręczny"; plug and play ;) . Podejrzewam, że serwis będzie tańszy i dostępniejszy.

obydwa są wygodne i w podobnym stanie technicznym. BMW ma regulowaną kanapę  :oki: co dla mnie będzie dobre :oki:

Macie jakieś argumenty za i przeciw? ;)

ja teraz sie troche rozgladam za jakims kolejnym motocyklem i musze ci powiedziec ze to BMW do mnie przemawia ;) ale to pewnie dlatego ze mam zephyr 750 wiec honda bylaby zbednym duplikatem w moim garazu ;) a ten mimo ze rozebrany turystyk to wyglada fajnie i wydaje sie ciekawszym dodatkiem do zephyra ;)

Napisano
  • Autor

ja teraz sie troche rozgladam za jakims kolejnym motocyklem i musze ci powiedziec ze to BMW do mnie przemawia ;) ale to pewnie dlatego ze mam zephyr 750 wiec honda bylaby zbednym duplikatem w moim garazu ;) a ten mimo ze rozebrany turystyk to wyglada fajnie i wydaje sie ciekawszym dodatkiem do zephyra ;)

no pociąga mnie to beemwó  ;) no i byłbym prawie jak RSSS  ;l  :phi:

Napisano

a po ile ta ulga?

Napisano
  • Autor

Daj spokoj, 850 tożto pierdopęd... prawde mówiąc szukaj coś z bokserów o pojemności 1100, 1200

nie mam ani śmiałości do tak dużego moto ;) , ani takiego budżetu ani nie widzę zastosowania. Raczej będę używał #dookołakomina. Jeśli bym jednak odnalazł w sobie pierwiastek "wyprawowy"  ;)  to zawsze można kupić coś większego :oki:  

Napisano

no pociąga mnie to beemwó  ;) no i byłbym prawie jak RSSS  ;l  :phi:

nie za stary Ty na moto? toc to beda stawy bolec i wogóle...

poza tym bejca jak polecisz na bok to szukaj od razu głowicy cylindra...

moze bmw r1100s

http://olx.pl/oferta/bmw-r-bmw-r1100s-z-polskiego-salonu-maly-przebieg-CID5-IDgaKUn.html#650e135893

Napisano

BMW R1200C  :jem:

bmw-r1200cr-1200-c-avantgarde-9.jpg

ze względu na oryginalność, ciekawszy (dla mnie) wygląd, nietuzinkowość itp/itd wybrałbym z tych dwóch zdecydowanie bmw, chyba, że chcesz jeździć golfem wśród motocykli, to wtedy honda  ;]

a może ducati monster? 

Napisano
  • Autor

nie za stary Ty na moto? toc to beda stawy bolec i wogóle...

poza tym bejca jak polecisz na bok to szukaj od razu głowicy cylindra...

moze bmw r1100s

http://olx.pl/oferta/bmw-r-bmw-r1100s-z-polskiego-salonu-maly-przebieg-CID5-IDgaKUn.html#650e135893

nie chcę  ścigacza

ten też ma boxera

nie jestem stary

a nawet jakbym był to moto są również dla starych ludzi  ;]

Napisano
  • Autor

o meenn!!! biały kruk  :jem: ale i cena kosmos a ja jestem biednym człowieczkiem  :skromny:

widziałem go i na żywca robi wrażenie  :oki:

Napisano

ze względu na oryginalność, ciekawszy (dla mnie) wygląd, nietuzinkowość itp/itd wybrałbym z tych dwóch zdecydowanie bmw, chyba, że chcesz jeździć golfem wśród motocykli, to wtedy honda  ;]

a może ducati monster? 

wyjatkowo jestem na nie ;) na tym czyms napewno nikt nie poczuje sie jak RSSS :)

jesli cos takiego to poszedlbym raczej w R1150rt

BMW%20R%201150%20R%201280x800_c23.jpg

Napisano

też dobry, chociaż to R1150R

R1150RT to chyba z owiewkami jest  :ok:

Napisano

też dobry, chociaż to R1150R

R1150RT to chyba z owiewkami jest  :ok:

tak,tak :)  sie mi na klawiaturze oba wcisnely ;) i przeciez R i T sa obok siebie :D ale generalnie troche sie pale na taki motocykl, tylko... jezdze moze 1.5kkm rocznie i to praktycznie glownie po miescie, wiec taki kawal motocykla to dla mnie raczej klopot ;) . No ale ten televeler wyglada fajnie, a do tego motocykl po prostu mi sie podoba ;) . Na drugim miejscu (chociaz ze znacznie wiekszymi szansami na zakup) jest rower... znaczy Yamaha MT07 ;)

Napisano

tak,tak :)  sie mi na klawiaturze oba wcisnely ;) i przeciez R i T sa obok siebie :D ale generalnie troche sie pale na taki motocykl, tylko... jezdze moze 1.5kkm rocznie i to praktycznie glownie po miescie, wiec taki kawal motocykla to dla mnie raczej klopot ;) . No ale ten televeler wyglada fajnie, a do tego motocykl po prostu mi sie podoba ;) . Na drugim miejscu (chociaz ze znacznie wiekszymi szansami na zakup) jest rower... znaczy Yamaha MT07 ;)

Akurat różnica w jeździe 850 a 1200 jest można powiedzieć symboliczna, wiec nie ma co się rozdrabniać.

Co do BONDA - moj ojczulek takim jeździ  ;] a do najmłodszych nie należy nie wspominając że Pudzianowskim też nie jest.

Napisano

a może ducati monster? 

Sliczny. Kupilbym dla samago faktu posiadania takiego egzemplarza...

Napisano

nie mam ani śmiałości do tak dużego moto , ani takiego budżetu ani nie widzę zastosowania. Raczej będę używał #dookołakomina. Jeśli bym jednak odnalazł w sobie pierwiastek "wyprawowy"    to zawsze można kupić coś większego   

dookola komina to wystarczy Rebel 125 ... za to co zostanie kup dobre ciuchy coby nie przytrzeć kolan ;]

Napisano

@@bez BMW, zdecydowanie. Gdybym miał więcej siana tak bym wybrał.

Dlaczego?

1. Bokser a nie oklepana rzędówka

2. Marka.

3. patrz punkt 1, ile można czwórką w rzędzie poganiać... :chory:

Napisano

Akurat różnica w jeździe 850 a 1200 jest można powiedzieć symboliczna, wiec nie ma co się rozdrabniać.

Co do BONDA - moj ojczulek takim jeździ  ;] a do najmłodszych nie należy nie wspominając że Pudzianowskim też nie jest.

pewnie roznicy wielkiej nie ma, ale mimo wszystko boxer to szerokie bydle, a i caly motocykl do kompatowych nie nalezy... a takie niestety slabo sie sprawdzaja we wroclawskich korkach. Dlatego najprawodpodobniej wpadnie MT07 ktory ma dodatkowy bonus ze bedac sporo lzejszym i nowoczesniejszym motocyklem od Zephyra pozwoli   :piekna: na jezdzenie ze mna nie tylko w roli plecaka  ;) . 

Edytowane przez TJa

Napisano
  • Autor

no i R850R już w domq.

Można zazdraszczać, można hejtować  ;)

można wpisywać ceny części eksploatacyjnych  ;]

ogólnie - brutalny dzikus a w zasadzie dzikuska ;) dziwny, narowisty i jedzie od dołu. Jest zdecydownie fajny/a..

w sumie jeszcze nie wiem czy to na czy ona  ;)

Napisano

Graty, przyczepności!  :piwko:

pochwal się jakąś sensowniejszą fotą  ;]

Napisano
  • Autor

Graty, przyczepności!  :piwko:

pochwal się jakąś sensowniejszą fotą  ;]

dzięx.

ta pierwsza jest znośna ;)  i real 

Napisano

@@bez gratuluję, przejrzałem olx i jestem w ciężkim szoku - za 8000 można mieć BMW!

Napisano

@@bez gratuluję, przejrzałem olx i jestem w ciężkim szoku - za 8000 można mieć BMW!

Napisano
  • Autor

moto bardzo staniały  :oki: używane oczywiście. 

Byłem w sobotę w salonie beemwó i do nowego moto trzeba dołożyć zero  ;] - nie dla psa kiełbaska  ;)

Napisano

moto bardzo staniały  :oki: używane oczywiście. 

Byłem w sobotę w salonie beemwó i do nowego moto trzeba dołożyć zero  ;] - nie dla psa kiełbaska  ;)

Też byłem, i za każdym razem wychodzę chory jak popatrzę na nówka sprzęty...

Napisano

no i R850R już w domq....

Gratulacje :ok:

Rzeczywiście, dziwne... i dlatego właśnie tak pociągające to BMW ;).

A wiekiem moto się nie przejmuj. Moja Hondzina ma 29lat, a przez 2 miesiące odkąd go mam przeleciałem bezawaryjnie 1500km.  

Edytowane przez tomik53