Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wysokie ceny aut względem ich wieku

Featured Replies

Napisano

W Octavii I z 2004 roku. To co przeżyliśmy w 3 osoby na tylnej kanapie (i to osoby średnio po ok 70kg a wzrostowo 160-180cm) jadąc 160km wołało o pomstę do nieba, nogą nie szło ruszyć.

Napisano

W Octavii I z 2004 roku. To co przeżyliśmy w 3 osoby na tylnej kanapie (i to osoby średnio po ok 70kg a wzrostowo 160-180cm) jadąc 160km wołało o pomstę do nieba, nogą nie szło ruszyć.

Rozumiem, ze w Pandzie byloby wygodniej? ;l

Mialem ten cud techniki kiedys z wypozyczalni i jak czytam ten temat to ogolnie nie moge wyjsc z podziwu co ludzie wymysla, zeby sobie poprawic samopoczucie ;]

Napisano

Ja już słyszałem że kanapa w Fabii I jest dużo bardziej przestronna od tej w Omedze B.

A co do kopania w fotel - raczej dziecko dorosło, aniżeli nie sięga, nawet w Galaxym przy max odsuniętych tylnych fotelach i normalnie ustawionym przednim 5 latek sięga nogami bez problemu, a 2.5 latkowi aż tak dużo nie brakuje. ;)

Napisano

Rozumiem, ze w Pandzie byloby wygodniej? ;l

Mialem ten cud techniki kiedys z wypozyczalni i jak czytam ten temat to ogolnie nie moge wyjsc z podziwu co ludzie wymysla, zeby sobie poprawic samopoczucie ;]

Akurat w Pandzie nigdy nie jechałem z tyłu :P tutaj akurat pisałem o przodzie gdzie naprawdę idzie wygodnie zasiąść, i ogólnie coś w tym aucie jest skoro mam je ponad dwa lata a żona nie chce słyszeć o jej sprzedaży. :P do miasta lepszego się nie znajdzie ale. Ja swoją mam praktycznie na full wypasie :) Octavia to inna klasa auta bo C a Panda A

Edytowane przez Luke16

Napisano

Rozumiem, ze w Pandzie byloby wygodniej? ;l

Octa I rzeczywiście z tyłu była bardzo ciasna :) Sam kiedyś spróbuj :)

Jak masz dosyć dużą stopę to problem będzie już z wsiadaniem, bo noga nie mieści się między kanapę a słupek.

Każdy jeden kompakt końca lat 90tych był bardziej przestronny z tyłu, a często samochody klasy B były obszerniejsze dla pasażerów drugiego rzędu.

I rzeczywiście Panda może być tutaj luźniejsza z tyłu. Dziwne, ale prawdziwe

Napisano

Octa I rzeczywiście z tyłu była bardzo ciasna :) Sam kiedyś spróbuj :)

Jak masz dosyć dużą stopę to problem będzie już z wsiadaniem, bo noga nie mieści się między kanapę a słupek.

.....

I rzeczywiście Panda może być tutaj luźniejsza z tyłu. Dziwne, ale prawdziwe

Prawda Octavia jest bardzo ciasnym autem. Tak samo jak prestiż B3 a B5. Z tyłu w B3 3osoby elegancko na luzie się mieściły zaś w B5 było ciasno (ekipa ta sama)

Napisano

I generacja Octavii, czy Toledo były wyjątkowo ciasne z tyłu. Fotele przednie miały dziwne prowadnice, które zajmowały miejsce na nogi pasażerom z tyłu. Dorośli przeżywali tam katorgę.

Stąd kiedyś zamiast Acty kupiłem Astrę - może nie wyglądała na dużą, ale z tyłu było wygodniej :ok:

Napisano

Ja swoją mam praktycznie na full wypasie

Czyli elektryczne szyby, radio i ręczna klima. Łał ... w "tak ciasnym, że jeździć się nie da" A4 tego przecież nie ma ...

Napisano

Czyli elektryczne szyby, radio i ręczna klima. Łał ... w "tak ciasnym, że jeździć się nie da" A4 tego przecież nie ma ...

Do tego fotele w Pandzie sa tak tragicznie, ze ja nie dawalem rady jechac dluzej niz godzine :chory:

Napisano

Ale co Ty porownujesz klase A do D? Buhaha :D Ja pisze o aucie miejskim gdzie z miejscem na taki gabaryt jest sporo, które ma klime, wspomaganie, el. szyby itd i służy w 90% do jazdy po mieście!

Co do foteli wyjezdzilem się taką z kumplem sporo a kumpel sam zrobił 400tyś km i akurat o fotelach złego słowa nie powiedział. W Seicento była tragedia i w golfie 3 nie potrafiłem wytrzymać 2ch godzin jazdy.

Edytowane przez Luke16

Napisano

Ale co Ty porownujesz klase A do D?

Wg. AK Panda z LPG jest wygodniejsza, bardziej ekonomiczna i bardziej niezawodna od A4 ("tak ciasnego, że jeździć się nie da").

Więc jakieś "klasy" nie mają chyba znaczenia ?

Napisano

Do tego fotele w Pandzie sa tak tragicznie, ze ja nie dawalem rady jechac dluzej niz godzine

Uważaj. Zamachu na największą świętość AK się dopuszczasz.

Powtórz kilka razy "Panda z LPG jest najlepszym autem na świecie".

Napisano

Ale o gustach się nie dyskutuje. Jako auto na zakupy do miasta Panda jest jak znalazł, w trasę bym nią nie pojechał. Za to A4 i owszem, ale formalnie i tak bym audi nie kupił bo jest za drogie do rocznika i tego co oferuje. Wolałbym kupić Alfe 159 czy Peugeota 407.

Napisano

Znasz hasło "kwaśne winogrona" ? W wersji AK brzmi: "A4 jest tak ciasne, że jeździć się nie da".

widze, ze jesteś totalnym ignorantem i nie potrafisz zrozumiec tego, że komus niekoniecznie musi się podobac, to co sie tobie podoba?

widac też, że należysz do gangu audi

Napisano

Wolałbym kupić Alfe 159 czy Peugeota 407.

Racja. Trzeba być dobrym dla ludzi, niech mechanicy też mają co robić.

Napisano

Do tego fotele w Pandzie sa tak tragicznie, ze ja nie dawalem rady jechac dluzej niz godzine :chory:

no popatrz, a ja byłem w Chorwacji i żyję

popatrz też ile tego jezdzi we flotach... po pół miliona ludzie robią tym, i żyją

Napisano

że komus niekoniecznie musi się podobac, to co sie tobie podoba?

Ależ oczywiście. Ja też powiem, że 407 jest ładniejsze od A4. Że Panda jest świetnym samobieżnym wózkiem na zakupy.

Ale niech nikt nie pisze bzdur, że A4 jest tak ciasne, że jeździć się nie da, a Panda to wzorzec komfortu.

Napisano

Mam dla Ciebie propozycję - stawiamy przed przypadkowymi ludźmi Pandę i A4 z hasłem "możesz sobie jedno z nich wziąć na weekend, paliwa jest full" - idziesz o zakład, że nikt nie weźmie Pandy ?

Napisano

Ale niech nikt nie pisze bzdur, że A4 jest tak ciasne, że jeździć się nie da, a Panda to wzorzec komfortu.

pisałem jako kierowca, bo nie jeżdżę na innych fotelach, niż kierowcy. w pandzie jest mi wygodniej niż w a4, rozumiesz? nie piszę o zawieszeniu, prowadzeniu, wyposażeniu, tylko o pozycji za kółkiem

Napisano

popatrz też ile tego jezdzi we flotach... po pół miliona ludzie robią tym, i żyją

Nie maja wyjscia to jezdza...

Gdyby im dac wybor, to nikt by Pandy z wlasnej woli pewnie nie wybral :hehe:

Napisano

możesz sobie jedno z nich wziąć na weekend

na łikend, to wziąłbym nawet malucha. ale tu chodzi o zadowolenie z jazdy każdego dnia, a nie tylko w weekend

Napisano

Ale co Ty porownujesz klase A do D? Buhaha :D Ja pisze o aucie miejskim gdzie z miejscem na taki gabaryt jest sporo, które ma klime, wspomaganie, el. szyby itd i służy w 90% do jazdy po mieście!

Co do foteli wyjezdzilem się taką z kumplem sporo a kumpel sam zrobił 400tyś km i akurat o fotelach złego słowa nie powiedział. W Seicento była tragedia i w golfie 3 nie potrafiłem wytrzymać 2ch godzin jazdy.

Autka jak peugeot 107 zaskakują z przodu przestronnoscia. 1 generacja nie była zabudowana. Jak znajomemu fotel ma maksa do tylu odsunąłem a przygotował się do wejścia jak do malucha tak się zlozyl a potem poleciał do tylu to aż krzyknął że miejsca więcej niż w mercedesie. Można spokojnie nogę na nogę mieć założoną
Napisano

w pandzie jest mi wygodniej niż w a4, (...) tylko o pozycji za kółkiem

Znajduję jedno uzasadnienie - jako przyzwyczajony do Pandy, nie pomyślałeś o tym, że w A4 masz dużo więcej możliwości regulacji położenia fotela i kierownicy i nie dostosowałeś ich do siebie.

Napisano

Autka jak peugeot 107 zaskakują z przodu przestronnoscia. 1 generacja nie była zabudowana. Jak znajomemu fotel ma maksa do tylu odsunąłem a przygotował się do wejścia jak do malucha tak się zlozyl a potem poleciał do tylu to aż krzyknął że miejsca więcej niż w mercedesie. Można spokojnie nogę na nogę mieć założoną

Ale na szerokość już tak dobrze nie jest :skromny:

Napisano

ale tu chodzi o zadowolenie z jazdy każdego dnia, a nie tylko w weekend

Oczywiście, że jakby mi przyszło na codzień jeździć Pandą, to bym sobie mocno wmawiał, że jest wygodniejsza niż Bentley i w sumie to jeżdżę nią dlatego, że wolę nią jeździć niż Bentleyem. W dodatku łatwiej zaparkować, bo mniejsza, mniej pali - jestem bardziej ekologiczny.

Napisano

Znajduję jedno uzasadnienie - jako przyzwyczajony do Pandy, nie pomyślałeś o tym, że w A4 masz dużo więcej możliwości regulacji położenia fotela i kierownicy i nie dostosowałeś ich do siebie.

Śmiem się nie zgodzić - pozycja za kierownicą to coś co każdy woli co innego, w jakimś A4 siedziałem, i nie umiem ocenić, ale np. w Corsie B 3d siedziało się fajnie, a w CC 3d już gorzej, fajniej mi się siedzi w Vectrze B niż w Galaxym MK III, mimo że teoretycznie w tej pierwszej jest mniej miejsca. Na to nie ma reguły. ;)