Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zapas w sprayu dla felgi 18"

Featured Replies

Napisano

Szukam takiego zestawu naprawczego zamiast zapasowki i wszystkie sa do 16" max.

Są dla wiekszych?

Napisano

Ja miałem fabryczny do 17 225/50.

Napisano
  • Autor

Ja miałem fabryczny do 17 225/50.

Ale ja nie mam fabrycznego. Mam zapas. A chcialbym zestaw

Napisano

Czy naprawdę chcesz się w to bawić? Olej, bo nie warto. Testowałem na sobie i nie polecam. Jeżeli uszkodzisz oponę i wystąpi któryś z tych przypadków:

- dziura będzie na boku

- dziura będzie na bieżniku ale za duża

- wypanie z bieżnika element, który dziurę zrobił,

to na takim kole dalej nie pojedziesz. Do tego jeszcze niektórzy gumiarze odmawiają naprawy takiej opony, bo im się nie chce tego śmierdzącego dziadostwa czyścić.

Nie polecam. Kup sobie zapas, albo choćby dojazdówkę i będziesz mógł czuć się pewniej.

Napisano

Z tym śmierdzącym syfem to bajki jakieś. Może są śmierdzące płyny ale zalewałam w tym roku Holtsa do koła i byłem przy czyszczeniu. Jedna szmata, zero smrodu. Może w sumie 5 minut dłużej trwało ogarnięcie dziury w oponie niż zwykle.

Fakt. Na wszystko nie pomoże taki szprej.

Napisano

Holts robi 300, 400 i 500ml. Sam wożę tego największego z konieczności w 2oo.

Może kup dwie puszki?   :hmm:

Akurat na półce stały do 15" i 16" w górę- Holtsa. Wziąłem tego większego. Na opiniotwórczym tvn turbo w ,,101 napraw" 2-3 odcinki do tyłu testował prowadzący te preparaty. Holts wyszedł średnio, a wygrał jakiś, co nazwy nie przytoczę.
Napisano
  • Autor

Ale jakby coś to mogę takie dwa odpalić i dobić pompką jakby coś?

Napisano

na tym polega spray, doraźnie łatasz oponę i jakieś tam powietrze później musisz i tak jechać dopopompować

Napisano
  • Autor

Tak, ale chodzi mi o to, czy można 2 spraye wbić jeden za drugim [żeby melasy starczyło na wieksze koło ] i dobić powietrzem.

Czasami te spraye same mają takie ciśnienie, że wystarczy  - i wtedy max 80 km/h i do wulkanizacji.

Napisano

Przy dwóch na pewno starczy ale zanim wbijesz drugi zrób jak instrukcja każe nabij pierwszy, rprzejedź kawałk aby kleik się rozlał w środku i dobij drugim, jak dobrze pójdzie to masz pełne ciśnienie, choć to co podają na opakowaniu starczy na pewo na jakąś 13-14 max

Napisano
  • Autor

Przy dwóch na pewno starczy ale zanim wbijesz drugi zrób jak instrukcja każe nabij pierwszy, rprzejedź kawałk aby kleik się rozlał w środku i dobij drugim, jak dobrze pójdzie to masz pełne ciśnienie, choć to co podają na opakowaniu starczy na pewo na jakąś 13-14 max

Dlatego chcialem wbic 2

Napisano

Szukam takiego zestawu naprawczego zamiast zapasowki i wszystkie sa do 16" max.

Są dla wiekszych?

Poszukaj gdzieś takiego do Renault Laguna 3.

Ja mam fabryczne 18" i właśnie taki zestaw z puszką i kompresorem o bardzo długim terminie trwałości.

PS. Kompresor może raczej być uniwersalny, choć dobrze, żeby miał wkręcana końcówkę w zawór - ten tak ma i da się nim zarówno napompować samo koło jak i wkręcić do do puszki z tym magicznym środkiem uszczelniajacym.

Na Allegro nie widzę, może podpytaj w ASO.

Tak to mniej więcej wygląda:

http://d.motofakty.pl/art/ah/qy/22jnxjc4o8g80csww8wg4/44df8d7253357-d.310.jpg

Napisano

Mam identyczny kompresor w Chevrolecie :)

Ale i tak kupiłem dojazdówkę by nie martwić się, czy to działa.

Co do problemu autora wątku - zadzwoniłbym do ASO, czy nie mają odpowiedniego zestawu.

Napisano

Mam coś takiego: Zestaw Slime.

W praktyce nie sprawdzałem. Mają różne pojemności, także do dostawczaków i terenówek.

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Czy jak na zestawie jest napisane do 8bar to 18" napompuje?

Napisano

Mam lpg wiec miejsca mniej i mam to coś w spray. Jak wybieram sie gdzieś w dłuższe trasy do zabieram dojazdówke.

W koło komina w razie czego ten spray.

.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.