Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Crash test - lata 90 vs 2016 - Nissan Tsuru MY16 vs Nissan Versa MY16...

Featured Replies

Napisano

To 'samo' auto - różnica paru generacji...

Tsuru którego produkcja się kończy vs Versa - najtańsze auto na rynku....

Versa mimo mniejszych wymiarów - jest jak widać nieporównywalnie lepsza [emoji106]

Mit kupowania 'duże i stare' bo bezpieczniej [emoji90]upada [emoji848]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Napisano

Ale przeciez to nawet kolo duzego nie stalo...ma raptem 4.3m. Do tego blachy jak z papieru. Jestem ciekawy jakby wygladal wynik zderzenia versa vs np. W124

Edytowane przez atlantic

Napisano

Ale przeciez to nawet kolo duzego nie stalo...ma raptem 4.3m. Do tego blachy jak z papieru. Jestem ciekawy jakby wygladal wynik zderzenia versa vs np. W124

Volvo z Modusem może być?

https://www.youtube.com/watch?v=qBDyeWofcLY

Land Rover z Espacem

Espace stary vs nowy

Edytowane przez mrBEAN

Napisano

Jeszcze gorzej... W124 będzie już gdzieniegdzie przez rudą dziabnięte... 

Napisano

Ile tych starych Nissanów jeszcze tutaj po Chile jeździ!!! Najczęściej jako colectivo czyli rodzaj taniej taksówki. Ale w rękach prywatnych też jest tego sporo. Głównie czarne.

Napisano

Nie przekonuje mnie taki test, gdzie dla show wyjmuje sie silnik z volvo..

Tutaj ciekawy test

To sa twarde auta, akurat ten renualt daje rade, bo jest spory, ciezki i dosyc bezpiecznie zaprojektowany.

Zderzenie starszej 5metrowej limuzny z nowym kompaktem pokroju focusa mogloby byc ciekawe.

Widzialem W124 po zderzeniu z ducato(mercedes wymusil czolowo na busie przy 60kmh, dostal w prawa strone przodu, pod katem)

Oprocz tego, ze cala rama sie zgiela w bok i nieco pogniotla to kierowca wyszedl z auta o wlasnych silach, z jakims niegroznym zlamaniem...

Napisano

i co, źle? oczywiscie manekin nie ma pasów i przekładnia nie jest bezpieczna, ale strefy zadziałały wzorowo :)

Edytowane przez koNik

Napisano

Tutaj ciekawy test

Sporo osób pisze, że w tym teście wyjęto z Volvo silnik. Z ciekawości przeszukałem trochę Internet i znalazłem kilka argumentów za tym tym, że wcale tak nie było:

1. Po wyjęciu ciężkiego silnika przód samochodu byłby uniesiony, jednak Volvo przed zderzeniem wygląda zupełnie normalnie

2. Po zderzeniu widać parę lecącą z chłodnicy(?) Volvo

3. W Volvo 940 jest silnik rzędowy umieszczony wzdłużnie. Jest stosunkowo wąski, zwłaszcza w porównaniu z szeroką komorą silnika Volvo 940. Być może całe zderzenie prześlizgnęło się bo boku silnika? Przecież to nie było czołowe zderzenie, ale tzw. overlap

4. Dodatkowo, samochody z napędem na tył tak się konstruowało, żeby w czasie kolizji silnik wsuwał się pod kabinę pasażerską.

Z kolei w filmiku który Ty wrzuciłeś (Volvo które demoluje kompakty), widać, że Volvo przed kolizją wjeżdża na pochylnię dzięki czemu jest wyrzucane w powietrze. Jest spora różnica wysokości pomiędzy Volvo i tymi kompaktami. To robi gigantyczną różnice, w zniszczeniach samochodów.

Oczywiście Volvo robi bardzo bezpieczne samochody. Jest praktycznie liderem w tej dziedzinie. Ale nie mitologizujmy tego ;)

Napisano

Tutaj ciekawy test

To jest dopiero nierzetelne show.

Zderzenie starszej 5metrowej limuzny z nowym kompaktem pokroju focusa mogloby byc ciekawe.
Widzialem W124 po zderzeniu z ducato

A Citroen C4 1 generacji może być?

Mercedes W124 2.0 waży 1320 kg. C4 2.0 waży 1350 kg. Z racji nowszej konstrukcji (2004) Citroen zmiażdżyłby starego merca, który konstrukcyjnie leży w latach 80.

Oczywiście jeżeli wzięlibyśmy dwutonowego W126 450 6.9 to szanse się wyrównują.

Każdy test stare vs nowe pokazuje dezintegracje starych. Czy to tak trudno zrozumieć, że przez te lata poczyniono znaczny postęp w kwestach sztywności nadwozia i stref zgniotu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.