Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Elektryczny klucz udarowy.

Featured Replies

Napisano

Coś godnego polecenia, do wiosennej i jesiennej przekładki kół? 

Napisano

Coś godnego polecenia, do wiosennej i jesiennej przekładki kół?

Kupiłem w Juli klucz Hamron 400Nm. Obleciałem już trzy auta w tym sezonie i dał radę nawet po kluczu pneumatycznym. Na razie jestem zadowolony. Czy go polecam? Na tę chwilę tak.

http://www.jula.pl/catalog/motoryzacja/akcesoria-samochodowe/narzedzia-do-ogumienia/zakretarki-elektryczne/klucz-udarowy-009120/

Edytowane przez balus

Napisano

Kupiłem w Juli klucz Hamron 400Nm. Obleciałem już trzy auta w tym sezonie i dał radę nawet po kluczu pneumatycznym. Na razie jestem zadowolony. Czy go polecam? Na tę chwilę tak.

http://www.jula.pl/catalog/motoryzacja/akcesoria-samochodowe/narzedzia-do-ogumienia/zakretarki-elektryczne/klucz-udarowy-009120/

mam coś podobnego, tylko że kupiony ze 3 lata temu i jak do tej pory śmiga bez problemów. Odkręca wszystko co spotka na swojej drodze. :phi:

Ostatnio odkręcałem nim nakrętkę piasty w kole i poradził sobie z nią bez najmniejszych problemów. 

kosztował podobnie, też coś okolice 120zł

• 3 tygodnie później...
Napisano

"

Informacja o produkcie

Szybsza wymiana opon!"

w czym on przyspiesza wymiane opon?

sam zdejmuje ją z felgi?

Tak to jest, gdy tłumaczenie/opis produktu robi filolog bez znajomości języka technicznego.

Ja np. kupiłem klucz do nakrętek kół, ale dopiero po zakupie skonstatowałem, że mam śruby...   :phi::hehe::lol:

Napisano

Tak to jest, gdy tłumaczenie/opis produktu robi filolog bez znajomości języka technicznego.

Ja np. kupiłem klucz do nakrętek kół, ale dopiero po zakupie skonstatowałem, że mam śruby...   :phi::hehe::lol:

czyli kupiłeś nieodpowiednie narzędzie :)

trzeba było iść zwrócić i powiedzieć, że nie nadaje się dla Ciebie bo Ty masz śruby a nie nakrętki :phi:

chciałbym zobaczyć minę sprzedawcy przyjmującego towar :lol:

Napisano

kurcze..ponad 300 pln za klucz ktorym dwa razy w roku koła sie odkręca ... :hmm:   ..na bogato :hehe:

Wystarczy użyć go 2-3 razy przy innych serwisach samochodu, których bez tego byś nie zrobił (albo stracił więcej czasu), żeby się momentalnie zwrócił.

Napisano

kurcze..ponad 300 pln za klucz ktorym dwa razy w roku koła sie odkręca ... :hmm:   ..na bogato :hehe:

Ja go używam dosyć często i nie tylko do kół.

Napisano

Po Waszych wypowiedziach kupiłem ten z Juli 450W. Śruby kół odkręcił bez zająknięcia. Pomógł również przy trzech śrubach jarzm, ale pozostałej jednej nie dał rady (innymi metodami też się nie udało). Mimo to, zakup oceniam pozytywnie (kupiłem na Allegro za 158zł z przesyłką; zakup w Juli byłby nieco tańszy, ale nie mam w pobliżu).

Napisano

W Juli były też te tańsze klucze Meec, widzę że są wycofane. Nadają się też do tego czy lepszy ten Hamron z Juli?

Napisano

W Juli były też te tańsze klucze Meec, widzę że są wycofane. Nadają się też do tego czy lepszy ten Hamron z Juli?

Nie wiem czy lepszy, ale robi swoje, jak napisałem powyżej #2

Napisano

Zauważ, że oprócz odkręcania kół jeszcze je dokręcasz...   :hehe::phi:

• 3 tygodnie później...
Napisano

"

Informacja o produkcie

Szybsza wymiana opon!"

w czym on przyspiesza wymiane opon?

sam zdejmuje ją z felgi?

:hehe:;]

mam takowy za około 200 pln i faktycznie kółka wymienia sie przy jego uzyciu szybciej, a jeszcze posiadając dwa podnośniki ( seryjny i np żabkę) skraca czas o połowe.

Napisano

Kupiłem w Juli klucz Hamron 400Nm. 

u mnie też działa , ale wolę makitę - lepiej wyważona 

Napisano

posiadając dwa podnośniki ( seryjny i np żabkę) skraca czas o połowe.

Ja już nie używam pokładowego podnośnika do "prac warsztatowych", odkąd dwa wyroby spod znaku Feller In Alles Teile odmówiły współpracy: raz było blisko katastrofy, ale bolid opadł na podłoże, kiedy koło było już na miejscu, lekko przyłapane śrubami...   :czacha::panic:   

Napisano

Ja już nie używam pokładowego podnośnika do "prac warsztatowych", odkąd dwa wyroby spod znaku Feller In Alles Teile odmówiły współpracy: raz było blisko katastrofy, ale bolid opadł na podłoże, kiedy koło było już na miejscu, lekko przyłapane śrubami...   :czacha::panic:   

dlatego za każdym razem podkładam kobyłkę pod auto :ok: , a jak się nie ma kobyłki to warto nawet ściągnięte koło wsunąć obok podnośnika, żeby w razie W progiem oparło się na oponie a nie na podłodze :ok:  

Napisano

Jasna sprawa, ale to już był ten moment tuż przed... finałem   :swinka:    zakładasz koło, wyciągasz zabezpieczenie i auto pierdut opadło samo...   8]

Napisano

Faktycznie na taką niespodziankę nic nie poradzisz...chyba ze masz kobylke ;) kobylke usuwasz dopiero po dokreceniu koła ;)

Edytowane przez goldixll

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.