Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tarcze hamulcowe mi pękły...

Featured Replies

Napisano

Podczas zmiany kół zauważyłem że mi obydwie przednie tarcze pękły. I to w identyczny sposób. Na każdej tarczy 2 promieniowe pęknięcia co 180 stopni. Mój ulubiony mechanik ma najbliższy termin za 2 tygodnie. Mogę się z tym bujać po mieście?

Tarcze jeszcze oryginalne z nalotem 133kkm.

Napisano

Ja bym nie jeździł z czymś takim. Te tarcze są zapewne już bardzo cienkie. A co jak przy awaryjnym hamowaniu taka tarcza pęknie zupełnie. Powiedz mechanikowi że sytuacja nagła i jak nie on, to szukasz innego zakładu.

Napisano

Zmień sam (to nie jest trudne) albo szukaj innego mechanika. Ja bym nie ryzykował.

Napisano

@@Jaruga

pokaż foty, bo do mnie też kiedyś kuzyn podbił, że mu pękły. Faktycznie wyglądało to jak pęknięcia,  a w rzeczywistości klocki taki ślad pozostawiły ;)  Paluchem ślad nie chciały zejśc dopiero użycie zmywacza i trochę siły przy przecieraniu je zmyły.

Ile kompletów klocków te tarcze przeżyły?

Napisano

Podczas zmiany kół zauważyłem że mi obydwie przednie tarcze pękły. I to w identyczny sposób. Na każdej tarczy 2 promieniowe pęknięcia co 180 stopni.

Mogę się z tym bujać po mieście?

Tarcze jeszcze oryginalne z nalotem 133kkm.

Możesz jeździć, ale pod warunkiem, że nie będziesz dotykał hamulca...   :hehe:

A na poważnie: bez foto się nie liczy   :phi:

Napisano

Raz widziałem, TIR gwałtowne hamowanie, przednie opony rozerwane, tarcze na asfalcie.

Napisano
  • Autor

@@Jaruga

pokaż foty, bo do mnie też kiedyś kuzyn podbił, że mu pękły. Faktycznie wyglądało to jak pęknięcia,  a w rzeczywistości klocki taki ślad pozostawiły ;)  Paluchem ślad nie chciały zejśc dopiero użycie zmywacza i trochę siły przy przecieraniu je zmyły.

Ile kompletów klocków te tarcze przeżyły?

Drugi komplet klocków dopiero. Oryginalne wytrzymały z 80kkm. Obecnych zostało ze 4mm. W sumie tak się teraz zastanawiam dlaczego te kreski były takie idealnie proste i co 180 stopni...  :hmm:

Zdjęć nie zrobiłem. Kreski wyczuwalne pod paznokciem.

Jutro podzwonię po innych mechanikach. Samemu mi się nie chce    :phi:

Napisano

Jeśli faktycznie pękły to ja bym nie jeździł .Zblokuje Ci hamulce i jesteś w dupie.

Napisano

Tarcze pełne czy wentylowane?

To są pęknięcia czy raczej mikropęknięcia?

Napisano

Wentylowane. Raczej mikropęknięcia.

To czego dupe zawraca ???

Napisano
  • Autor

No co - pytam się tylko - przecież to MK...   ;)

A tak na serio to popatrzyłem sobie właśnie w internetach na zdjęcią pękniętych tarcz i moje na pewno nie są pęknięte    ;]   :facepalm:

Aczkolwiek i tak lecą do kosza przyszłym tygodniu bo nie chcę się więcej zastanawiać   ;)

Napisano

Bez zdjęcia to wiesz ....

Możem pogadać jak baby w maglu ...

Napisano

Robota jak klocki lego - sam sobie zrób

Napisano

Ale napisał, że mu się nie chce. I pytanie, czy ma czekać na swojego mechanika, czy ma potraktować sprawę jako pilną i szukać innego.

Inna sprawa, że bez zdjęć to się nie liczy ;P

Napisano

Ale napisał, że mu się nie chce. I pytanie, czy ma czekać na swojego mechanika, czy ma potraktować sprawę jako pilną i szukać innego.

Przecież może poczekać nawet i pół roku, byle nie jeździł...   :hehe:

Napisano

Założę się że już są i tak poniżej dopuszczalnej grubości minimalnej i nadają się do śmietnika.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.