Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

hybrydy

Featured Replies

Napisano

Jeśli często uruchamia Ci spaliniaka, to mamy rozwiązanie.  :oki:

Żeby nie było - jeździłem Yarisem HSD i wiem, ile może spalić.

Tzn?

Napisano

zysk jest nadal. dokladnie taki sam jak wczesniej, bo dzieje się dokladnie to samo. oczywiscie ze hybryda przy ciezkiej nodze spali "odpowiednio" wiecej... "odpowiednio" = nadal mniej, niz to co spali klasyczny benzyniak przy takim samym traktowaniu. czyli nie tracisz korzysci z hybrydy... poprostu palisz więcej.

a co do szansy "potoczenia sie na samym elektryku" - u toyoty dotyczy to praktycznie TYLKO kroczącego korka. to napisz mi proszę jak dajesz upust ciężkiej nodze w takim korku - co się zmienia? :)

https://youtu.be/F04MXepYiBs
Napisano

A która jest tak nastawiona?

Ferrari LaFerrari

LaFerrari is the first mild hybrid from Ferrari, providing the highest power output of any Ferrari whilst decreasing fuel consumption by 40 percent.[23] LaFerrari's internal combustion engine is a mid-rear mounted Ferrari F140 65° V12 with a 6.3-litre (6262 cc) capacity producing 800 PS (588 kW, 789 bhp) @ 9000 rpm and 700 N·m (520 lbf·ft) of torque @ 6,750 rpm,[1][2] supplemented by a 163 PS (120 kW; 161 bhp) KERS unit (called HY-KERS), which will provide short bursts of extra power.[24] The KERS system adds extra power to the combustion engine's output level for a total of 963 PS (708 kW; 950 bhp) and a combined torque of 900 N·m (664 lb·ft).[2][25] Ferrari claims CO2 emissions of 330 g/km. The engine's bore and stroke is 94×75.2 mm with a compression ratio of 13.5:1 and a specific power output of 94 kW (128 PS) per litre.[2] It is connected to a 7-speed dual-clutch transmission and the car is rear-wheel drive.[2]

Maclaren P1

Silnik to znana jednostka McLarena. Silnik McLaren M838T twin-turbo 3,8 l V8. W połączeniu z systemem odzyskiwania energii kinetycznej (KERS) auta ma moc 727 KM. W połączeniu z silnikiem elektrycznym auto ma w sumie 903 KM. Można także jeździć na samym silniku elektrycznym. Jego zasięg wynosi 20 km.

no chyba ze chcesz powiedziec ze dodawanie elektryka w celu podniesienia mocy do niemal tysiaca koni sluzy ograniczeniu spalania ;)

Napisano

McLaren P1, Porsche 918, LaFerrari czy nawet NSX... ? 

no dokladnie te sa nastawione na osoby z ciezka noga i grubym portfelem ;) i mocno watpie czy osoby kupujace tysiackonne auta analizuja parametry spalania na setke w korkach Wroclawia (czy innego Londynu) ;)

Edytowane przez TJa

Napisano

Ferrari LaFerrari

Maclaren P1

no chyba ze chcesz powiedziec ze dodawanie elektryka w celu podniesienia mocy do niemal tysiaca koni sluzy ograniczeniu spalania ;)

Ej, ale my tu o Priusach!

:hehe:

Napisano

Ej, ale my tu o Priusach!

:hehe:

a ja myslalem że zeszlo na hybrydy ogolnie ;) Ale jesli mowic o autach kupowalnych przez AK to w tej gamie aut, hybryda ma przede wszystkim pozwalac oszczedzac producentowi na podatkach, a klientowi na benzynie i (w niektorych  krajach) na podatkach ;)

Napisano

Tzn?

Musiałem dobrze cisnąć, żeby na przedmieściach osiągnąć więcej niż 4-5l/100km.

Napisano

no nie wiem ;) Jesli hybryda jest nastawiona na fajnosc jazdy - czyli elektryka daje dodatkowego kopa bez udawania bycia ekologiczna to tak hybryda jest jak najbardziej dla osoby z ciezka noga ;)

na fajność to jest nastawiony McLaren P1 ;)

Priusy i Lexusy to są nastawione na 150% ekonomię i komfort.

Edytowane przez jimbo22

Napisano

no warunki na wskroś drogowe...

poza tym po co to wklejasz tutaj? pokazałeś że słabe auto katowane na torze, spali więcej niż spacerowo jadące auto sportowe.

niech za tym priusem nadąży jakieś N/A 140 konne. wtedy sprawdz spalanie :)

Edytowane przez jimbo22

Napisano

no warunki na wskroś drogowe...

poza tym po co to wklejasz tutaj? pokazałeś że słabe auto katowane na torze, spali więcej niż spacerowo jadące auto sportowe.

niech za tym priusem nadąży jakieś N/A 140 konne. wtedy sprawdz spalanie :)

Ale sam przyznasz ze wynik ciekawy
Napisano

Ale sam przyznasz ze wynik ciekawy

tak.

sam kiedys wygralem podobny zaklad ze znajomym:)

Zalozylismy sie ze istnieją warunki drogowe wktórych BMW E38 pali mniej niż jego GOlf IV z jakąś tam 100+konną benzyną :) Wygrałem: przy ok 180 km/h na autostradzie jesli dobrze pamietam byla granica, kiedy E38 paliło chyba wtedy ok 18l, a Golf wyprzedzil spalanie V8 :)

Napisano

Wygrałem: przy ok 180 km/h na autostradzie jesli dobrze pamietam byla granica, kiedy E38 paliło chyba wtedy ok 18l, a Golf wyprzedzil spalanie V8 :)

Tak, a 1.9 TDi pali 5l w korkach.  ;l

Napisano

Tak, a 1.9 TDi pali 5l w korkach.  ;l

mi legendarne 1.9 TDI w wersji 90 KM w pierwszej Octavii paliło w korkach 5l :) na 50 km ;)

Edytowane przez jimbo22

Napisano

Musiałem dobrze cisnąć, żeby na przedmieściach osiągnąć więcej niż 4-5l/100km.

Ja jeżdżę po W-wie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.