Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

POSTÓJ NA CHODNIKU

Featured Replies

Napisano

POSTÓJ NA CHODNIKU

Parkowanie na chodniku jest obwarowane szeregiem zakazów. Postój możliwy jest jedynie w miejscach, gdzie nie ma zakazu. Zaparkowany samochód nie może utrudniać ruchu pieszym, a pozostawiona szerokość chodnika to minimum 1,5 m.

Uwaga! Na chodniku mogą parkować pojazdy o masie całkowitej do 2,5 t.

Znaliście ten przepisz (zapis o masie całkowitej) ?

wygląda na to ze w świetle ww. przepisów i służbistą z :milicja: żona parkując swoją Tribece na chodniku (jej zwyczajowe miejsce parkowania pod praca) może otrzymać :out:

Napisano

wygląda na to ze w świetle ww. przepisów i służbistą z :milicja: żona parkując swoją Tribece na chodniku (jej zwyczajowe miejsce parkowania pod praca) może otrzymać :out:

nie znaliśmy :)  ale myślę, że służby mają odpowiednie wagi albo listy z masami poszczególnych modeli  :hehe:

Napisano

nie znaliśmy :)  ale myślę, że służby mają odpowiednie wagi albo listy z masami poszczególnych modeli  :hehe:

A to w dowodzie rejestracyjnym sprawdzić nie mogą :hmm:

I chodzi raczej o DMC :)

Edytowane przez volf6

Napisano

Znaliście ten przepisz ?

Strach pomyśleć, ilu jeszcze przepisów nie znają ludzie poruszający się po drogach...   :panic:

Napisano

chodzi o DMC?  bo chyba nie o masę faktyczną w chwili parkowania?

Napisano
  • Autor

hodzi o DMC?  bo chyba nie o masę faktyczną w chwili parkowania?

tak o DCM

Napisano
  • Autor

A to w dowodzie rejestracyjnym sprawdzić nie mogą :hmm:

I chodzi raczej o DMC :)

dokładnie

Napisano

tak o DCM

Kurcza pamietałem o tym przepisie ale nigdy nie przyszło mi do głowu sprawdzic ile mam DMC w Łosiu - aż zejdę do garażu ;)

Napisano

Ciężarowe osobówki kiedyś nie mogły. Tak samo jak wjeżdżać pod zakaz ciężarowych ale od lat już mogą.

Napisano

ale ale   ,na chodniku mogą parkować samochody osobowe a ciężarowe o DMC do 2,5 na chodniku ale w miejscach wyznaczonych jako P . Zwykłe osobowe mogą poza miejscami wyznaczonymi oczywiście pod dodatkowymi warunkami ( szer chodnika , brak zakazu postoju itd. )

Napisano
  • Autor

Zwykłe osobowe mogą poza miejscami wyznaczonymi oczywiście pod dodatkowymi warunkami ( szer chodnika , brak zakazu postoju itd. )

i dodatkowo z DCM do 2,5T

powyzej nie moga (osobowe z DCM powyzej 2,5T)

Napisano

POSTÓJ NA CHODNIKU

Parkowanie na chodniku jest obwarowane szeregiem zakazów. Postój możliwy jest jedynie w miejscach, gdzie nie ma zakazu. Zaparkowany samochód nie może utrudniać ruchu pieszym, a pozostawiona szerokość chodnika to minimum 1,5 m.

ja mam 2537 kg ;(

Napisano

Ja mam mase wlasna osobowki 2640kg i mam nadzieje ze to martwy przepis :)

Napisano

POSTÓJ NA CHODNIKU

Myślałem że ten przepis mówiący o 2.5t dotyczy aut ciężarowych.

Ja mam 3311kg ale nie przejmuję się tym ewentualnym ograniczeniem w parkowaniu ;l

Napisano

Myślałem że ten przepis mówiący o 2.5t dotyczy aut ciężarowych.

Ja mam 3311kg ale nie przejmuję się tym ewentualnym ograniczeniem w parkowaniu ;l

Hmm jaka osobowka ma tyle? Hummer?

Btw moja ma 3010kg...

Napisano

ja mam 2537 kg ;(

Ja mam 2505 kg... To dopiero pech ;)
Napisano

Znam dzięki Straży Miejskiej, a to dlatego, że Straż Miejska czasem krąży po okolicy i się rozgląda za dostawczakami kurierów, które chwilowo stoją na chodniku. Głupi przepis - powinno być do 3,5 t i by było prościej. Wiele bardziej to chodnikom nie zaszkodzi, bo i tak większość ma ten przepis w nosie. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.