Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wkrętarka sieciowa

Featured Replies

Napisano
  • Autor

Amatorskie majsterkowanie w domu, przy drobnych pracach czy jakimś remoncie.

Napisano

Przed remontem kupiłem sobie tego SKILa 2-biegowego.

Cóż Ci mogę powiedzieć, działa i spełnia swoją rolę i robi przyzwoite wrażenie.

Porównania żadnego nie mam, bo wcześniej nie miałem nigdy wkrętarki sieciowej.

Dla mojego użytku owa "sieciowość" jest plusem, nie operuję w miejscach bez prądu więc akumulator dla mnie to same wady, gdyż używam sporadycznie.

Napisano

A ja zanabyłem ostatnio z Biedronki taką ale bez dwubiegowej przekładni. Kosztowała jakieś 70 zł.

I porównując do chińskich akumulatorówek to ta z kablem chińska jest mocarzem.

Wkręty KG te czarne w drewnie zrywa bez najmniejszego problemu. 6mm wkręty do drewna czy konfirmaty to żaden problem.

Więc macy do domowych zastosowań mają aż nadto.

I mając na uwadze to że nie używam jej do wiercenia bo zwyczajnie mam dobrą wiertarkę to nie ma sensu kupowania takiej drogiej " wypasionej" do majsterkowania. I z całą pewnością podane przez ciebie propozycje za prawie 200 zł to moim zdaniem zbyt wygórowana cena.

Napisano

Też mam jakiegoś SKILLa z "promocji" z Castoramy. Kręci dość dobrze, bez porównania z akumulatorowym nonamem. Jest lekka i poręczna. Do wiercenia gorzej się nadaje bo jest wolniejsza, ale można bezproblemu wiercić.

Napisano
  • Autor

Byłem pomacać Skila 6221AA i obsługa wkrętarki nie napawa mnie optymizmem. Jeden egzemplarz dziwnie rzęził a w drugim nie chciały dobrze wskakiwać biegi. Dodatkowo w obydwóch, szczęki futerka podczas obracania jakość tak sprawiały wrażenie niedokładnego wycentrowania. Były jakieś jeszcze marketówki ale te to już w ogóle były lipne, a przede wszystkim miały za słabą moc.

Napisano
Dnia 16.01.2017 o 14:52, kartonik napisał:

Byłem pomacać Skila 6221AA i obsługa wkrętarki nie napawa mnie optymizmem. Jeden egzemplarz dziwnie rzęził a w drugim nie chciały dobrze wskakiwać biegi. Dodatkowo w obydwóch, szczęki futerka podczas obracania jakość tak sprawiały wrażenie niedokładnego wycentrowania. Były jakieś jeszcze marketówki ale te to już w ogóle były lipne, a przede wszystkim miały za słabą moc.

A ja sobie ją chwalę. Długi, miękki kabel, elektronicznie sterowane obroty z pełnym momentem od samego początku, wygodna, poręczna. Jedyny minus, głośna jak wiertarka, głośniejsza o tych na baterie.

Napisano
  • Autor

Zapomniałem jeszcze o jednej wadzie - brak hamulca tak jak to jest w wkrętarkach akumulatorowych.

Napisano

Ja od kilku lat mam no name z liroja i jest ok. Kupiłem do montowania sztachet. Kilka tyś wkrętów 4.5x70 nie zrobiły na niej wrażenia. Kupiłem ja za ok 100pln.

Wysłane z mojego LG-K430 przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor
Dnia 24.01.2017 o 23:24, BOGUS napisał:

Ja od kilku lat mam no name z liroja i jest ok. Kupiłem do montowania sztachet. Kilka tyś wkrętów 4.5x70 nie zrobiły na niej wrażenia. Kupiłem ja za ok 100pln.

Wysłane z mojego LG-K430 przy użyciu Tapatalka

Podałbyś linka do tej wkrętarki.

Napisano
27 minut temu, kartonik napisał:

Podałbyś linka do tej wkrętarki.

nie ma już na ich stronie tej wkrętarki. kopiłem ją jakieś 5 lat temu

Napisano

A to choc podaj nazwę tego cuda i symbol

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.