Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Auto rodzinne - krótka lista - Kadjar vs. C4 Picasso vs ...

Featured Replies

Napisano
17 godzin temu, wujekcybul napisał:

Ze mnie tu sie smieja jak mowie, ze zamiast wypasionego Superba kupilbym podstawowa E klase. Ale po Superbie nie ma co oczekiwac nie wiadomo czego. To nadal to samo wnetrze o w tym za 100k, doplaca sie za silnik.

A ja bym Merca nie kupił...

W rocznym mercu skóra tak popękała na siedzeniu, że na gwarancji wymieniono całe wnętrze bo odcień siedzenia nowego i innych elementów był różny a właściciel nie zgodził się na taki shit... i merc wszystko wymieniał...

Czasem ma problemy z elektronika hihi plus taki, że Merc wszystko poprawia na gwarancji :)

Napisano

Zależy czy chcesz mieć silnik czy miękki boczek w miejscu, którego nigdy nie dotkniesz.

Za 180k chciałbym mieć po prostu fajne auto. Skoda będzie szybka dobrze wyposażona ale nadal nie będzie premium. Ja bym wolał jechacwolniej ale z gwiazda na masce.
Napisano

A ja bym Merca nie kupił...
W rocznym mercu skóra tak popękała na siedzeniu, że na gwarancji wymieniono całe wnętrze bo odcień siedzenia nowego i innych elementów był różny a właściciel nie zgodził się na taki shit... i merc wszystko wymieniał...
Czasem ma problemy z elektronika hihi plus taki, że Merc wszystko poprawia na gwarancji [emoji4]

Koleżanka ma już 3ciego jak mi opowiada podejście do klienta to jakby mnie było stać to bym kupil.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Napisano
2 godziny temu, Ryb napisał:

Zależy czy chcesz mieć silnik czy miękki boczek w miejscu, którego nigdy nie dotkniesz.

Jak chcesz mieć silnik to są zdecydowanie fajniejsze auta od Skody :)

Napisano
2 minuty temu, wujekcybul napisał:

Za 180k chciałbym mieć po prostu fajne auto. Skoda będzie szybka dobrze wyposażona ale nadal nie będzie premium. Ja bym wolał jechacwolniej ale z gwiazda na masce.

Dla każdego co innego jest fajne. Jeden lubi celownik za przednią szybą, inny mocne silniki. :ok:

Napisano
2 minuty temu, wujekcybul napisał:

Koleżanka ma już 3ciego jak mi opowiada podejście do klienta to jakby mnie było stać to bym kupil.

A ja mam znajomego co jeździ GLS i kiepsko jest. Podejście ok ale niektóre rzeczy ich przerastają.

Napisano
Teraz, Ryb napisał:

A ja mam znajomego co jeździ GLS i kiepsko jest. Podejście ok ale niektóre rzeczy ich przerastają.

Szef mojej żony jeździ od 7 lat MLem. O ile samochód jakoś szczególnie bezawaryjny nie jest o tyle podejście serwisu wzorowe.

Napisano
4 minuty temu, marcindzieg napisał:

Szef mojej żony jeździ od 7 lat MLem. O ile samochód jakoś szczególnie bezawaryjny nie jest o tyle podejście serwisu wzorowe.

No właśnie. Serwis ok ale auto nie do końca dopracowane.

Napisano
9 minut temu, wujekcybul napisał:

Tutaj nie ma żadnych uwag, podejście do klienta jest super ale samo auto miało już tyle bubli, że prawdopodobnie będzie zmiana na Audi...

Napisano
12 minut temu, Ryb napisał:

Dla każdego co innego jest fajne. Jeden lubi celownik za przednią szybą, inny mocne silniki. :ok:

Diesel 2.0 w Skodzie to jest mocny silnik? ;]

Napisano
4 minuty temu, slawek_l_83 napisał:

Tutaj nie ma żadnych uwag, podejście do klienta jest super ale samo auto miało już tyle bubli, że prawdopodobnie będzie zmiana na Audi...

Szef mojej żony zamówił nowego GLE. Więc chyba nie jest tak źle. Albo mu się dobrze jeździ.

Napisano
29 minut temu, Maciej__ napisał:

Diesel 2.0 w Skodzie to jest mocny silnik? ;]

Odnosiłem się do tego co pisał @wujekcybul. Za najtańszą E-klasę z automatem płacisz 190k. Za te pieniądze masz Skodę 280KM z wszystkimi wypasami.

Napisano
Dnia 16.03.2017 o 21:04, muha napisał:

Dzień dobry,

Chciałbym zapytać grono forumowiczów o wskazówki nt. wyboru auta dla rodziny 2+1. Głównie miasto, najbardziej pożądane cechy to cisza w środku, wysoka pozycja za kierownicą i nienegocjowalny automat. Miło by było mieć dobre audio, ale nie jest to absolutnie konieczne. Budżet to około 90-100 tys. w przypadku auta nowego/demo. Oczywiście tańsze używane jak najbardziej wchodzi w grę. Odbyłem kilka jazd próbnych i z tego czego osobiście dotknąłem najbardziej spodobały mi się właśnie wymienione w temacie dwa auta. Tak naprawdę bardziej podobał mi się Outlander, ale cena trochę wyższa. Miasto+cisza sugerują benzynę, ale nie będę tu ortodoksyjny.

C4 Picasso i Kadjar to trochę różne auta - zatem pytam nie tyle o wybór pomiędzy nimi, co o opinie na temat wad i zalet każdego z nich. No i oczywiście lista choć krótka, nie jest zamknięta.

Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki!

Będę stał przed podobnym dylematem, ale za 2-3 lata. Na ten moment faworyci to Ateca/Kodiaq. Mimo że ujeżdżam cytryny przy rosnących dzieciach auta typu C4P odpadają w przedbiegach. Póki dzieci fotelikowe 3 fotele z tyłu plus ustawność minivana jest ok. Jak dzieci wyrastają z fotelików a moja długa 10-latka już tak, a goniący ją 6-latek za 2 lata pewnie też to ogromne znaczenia ma tylna kanapa. W minivanach te 3 mikrofotele przy dzieciakach na podstawkach albo co gorsza już bez z wygodą rodzinnego auta nic wspólnego nie maja. Siedzi się masakrycznie, weź to pod uwagę. Klasyczna kanapa w SUVach jest o wiele wygodniejsza do 2ki dzieci włącznie, od 3ki trzeba iść w Vany.

Do tego ergonomia wnętrza w tych nowszych modelach mocno nie halo. Mam jeszcze Xsarę Picasso i jej fotele, także te z tyłu przy tym co obecnie montuja w C4P to jak wygodna kanapa przy taborecie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.