Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Auto rodzinne - krótka lista - Kadjar vs. C4 Picasso vs ...

Featured Replies

Napisano
7 minut temu, muha napisał:

To tak znowu w skrócie:

- Outlander wchodzi jak najbardziej w grę. Nie śpieszy mi się, więc na tegoroczne demo mógłbym poczekać. Na 4x4 nie czuję potrzeby, ale automat jest konieczny więc w przypadku Outlandera byłaby to zawsze wersja z napędem na 4

Przeglądaj Otomoto, dzwoń do dilerów, szukaj okazji. IMO najlepszą opcją będzie znaleźć model 2017 i wynegocjować rabat z tych 110k. 

Napisano
11 godzin temu, muha napisał:

To tak znowu w skrócie:

- Outlander wchodzi jak najbardziej w grę. Nie śpieszy mi się, więc na tegoroczne demo mógłbym poczekać. Na 4x4 nie czuję potrzeby, ale automat jest konieczny więc w przypadku Outlandera byłaby to zawsze wersja z napędem na 4

Poczekaj. Jak tyle kasy wydajesz na auto to kup takie, które Ci się podoba. Bo potem będziesz żałował. A Outlander jest naprawdę fajny.

Napisano
bagaznik 380 l troche mało jak na rodzinny wóz, spalanie wysokie, osiagi ...co kto lubi, wykonczenie tandetne (chyba, ze poprawili cos) Jakos taki hmm..

Oryginalny? Tego słowa zabrakło?

wysłane z tel.

Napisano
W negatywnym tego slowa znaczeniu? Może być[emoji38]

Kup kurę. Tylko uważaj na parkingu pod marketem żeby nie pomylić swojej z 100... innych takich samych

wysłane z tel.

Napisano
17 godzin temu, Rado_ napisał:

Nie mialem okazji, a w czym lepsze?

http://m.auto-swiat.pl/zdjecia,gt508

Przy tym moja kila to byl wzor niezawodnosci. Nieprawdopodobne a myslalem, ze juz sie uporali z tymi wpadkami diesela. A tu nowe auto i to samo.

Napisano

Kup kurę. Tylko uważaj na parkingu pod marketem żeby nie pomylić swojej z 100... innych takich samych

wysłane z tel.

Dziś widziałem białego kodiaqa. Już wiem dlaczego jest tani.
To jakaś pomyłka jest, on tylko na fotach jest ładny, na żywo wieje tandeta gorzej jak kadjar.
Napisano
20 godzin temu, Rado_ napisał:

Nie mialem okazji, a w czym lepsze?

http://m.auto-swiat.pl/zdjecia,gt508

Część TSi przy 100 kkm miało już wymieniany silnik. Mimo że to w gruncie rzeczy prosta benzyna. 2.0 TDi z początku produkcji sypały się jeszcze bardziej. Kura i ogólnie VAG jest złym przykładem. ;]

Napisano

Nie wiem dlaczego padł tu temat kury. Subaru podobno jest jakies wyjatkowe, czy cos w tym stylu, ale jakos nie wiem w ktorym miejscu, nie widzę tej wyjatkowosci. Nie zrozum, ze mam cos do tej marki, jest mi obojetna, może dlatego?

Napisano
1 minutę temu, Rado_ napisał:

Nie wiem dlaczego padł tu temat kury. Subaru podobno jest jakies wyjatkowe, czy cos w tym stylu, ale jakos nie wiem w ktorym miejscu, nie widzę tej wyjatkowosci. Nie zrozum, ze mam cos do tej marki, jest mi obojetna, może dlatego?

Subaru wytworzylo wokol siebie jakis dziwny mit bezawaryjnosci ;]

Ale jak sie zaglebisz w szczegoly to wychodzi na to, ze w zasadzie tylko silnik NA sa wzglednie niezawodne, ale czesto ,biora olej, lmaja dziury w obrotach czy problemy z UPG...

Wiekszosc turbo czy diesle sypie sie wcale nie gorzej niz pierwsze TSI czy dci ;)

Napisano
23 minuty temu, Rado_ napisał:

Ja piszę że w sumie większość diesli jest bublami. Ten od Subaru mimo że jest podawany jako przykład nie jest jakimś wyjątkiem. To tylko tyle o wyjątkowości :)

Napisano
53 minuty temu, Maciej__ napisał:

Subaru wytworzylo wokol siebie jakis dziwny mit bezawaryjnosci ;]

Ale jak sie zaglebisz w szczegoly to wychodzi na to, ze w zasadzie tylko silnik NA sa wzglednie niezawodne, ale czesto ,biora olej, lmaja dziury w obrotach czy problemy z UPG...

Wiekszosc turbo czy diesle sypie sie wcale nie gorzej niz pierwsze TSI czy dci ;)

To też nie jest tak do końca. Nie żebym bronił marki ale zauważ że Subaru radzi sobie świetnie na bardzo wymagających rynkach typu Australia gdzie VAG radzi sobie marnie a francuskie czy włoskie auta w zasadzie nie istnieją :)

Poza tym fabryczne turbo się nie sypią. Sypią się kręcone. A że większość jest...

Edytowane przez marcindzieg

Napisano
Dnia 18.03.2017 o 08:15, Maciej__ napisał:

Bylem chyba z 7 razy na nartach w Alpach autem FWD i naprawde nie wiem do czego to 4x4 mialoby mi tam byc potrzebne :hehe: 

Ale moze cos zle robie?

Ostatnio do hotelu prawie nikt nie mógł podjechać. Tak dowaliło śniegiem, że musieliśmy się na zmianę wypychać. Po czym przyjechał kumpel BMW GT z xdrive, ominął wszystkich i wjechał na górę ;]

Napisano
1 minutę temu, bergerac napisał:

Ostatnio do hotelu prawie nikt nie mógł podjechać. Tak dowaliło śniegiem, że musieliśmy się na zmianę wypychać. Po czym przyjechał kumpel BMW GT z xdrive, ominął wszystkich i wjechał na górę ;]

Z lancuchami tez nie dawalo rady? ;)

No i jak szybko sluzby ogarnely temat?

Napisano
Godzinę temu, Maciej__ napisał:

Z lancuchami tez nie dawalo rady? ;)

No i jak szybko sluzby ogarnely temat?

nie wiem, nikt nie miał łańcuchów :hehe:

z dwa dni walczyli - mocno padał śnieg, więc co ogarnęli i wysypali kamykami to napadało i od nowa. A jak przejechał pług to tak mieliśmy zasypane auta, że godzinę odkopywaliśmy, żeby wyjechać.

Napisano

Raczej nie bedzie w budzecie, ale zerknij na nowego Jeepa Compasa. Polecilbym ci to co sam mam, ale to crossover a nie suv wiec moze byc ciasnawy jako auto rodzinne.

Napisano
10 minut temu, czacha napisał:

Raczej nie bedzie w budzecie, ale zerknij na nowego Jeepa Compasa. Polecilbym ci to co sam mam, ale to crossover a nie suv wiec moze byc ciasnawy jako auto rodzinne.

Piękne auto. Też polecam.

Napisano
14 godzin temu, marcindzieg napisał:

To też nie jest tak do końca. Nie żebym bronił marki ale zauważ że Subaru radzi sobie świetnie na bardzo wymagających rynkach typu Australia gdzie VAG radzi sobie marnie a francuskie czy włoskie auta w zasadzie nie istnieją :)

Poza tym fabryczne turbo się nie sypią. Sypią się kręcone. A że większość jest...

Tak - na bardzo konserwatywnym rynku, gdzie auto bez V6 i hydraulicznego automatu jest postrzegane jako dziwadło z Europy... 

Edytowane przez grogi

Napisano
12 godzin temu, bergerac napisał:

nie wiem, nikt nie miał łańcuchów :hehe:

z dwa dni walczyli - mocno padał śnieg, więc co ogarnęli i wysypali kamykami to napadało i od nowa. A jak przejechał pług to tak mieliśmy zasypane auta, że godzinę odkopywaliśmy, żeby wyjechać.

No właśnie - jadąc raz na rok w kopną zimę zabieram łańcuchy... Wolę tak niż wozić 4x4 przez resztę roku po asfaltach... 

Edytowane przez grogi

Napisano
1 minutę temu, grogi napisał:

No właśnie - jadąc raz na rok w kopną zimę zabieram łańcuchy... Wolę tak niż wozić 4x4 przez resztę roku po asfaltach... 

Mnie już kilka razy przydały się łańcuchy w górach.

Z czego raz to był przypadek, że ktoś mnie zastawił i trzeba było ruszyć pod górkę na śliskim.

Innym razem miałem już kiepskie opony i tak gdzie wszyscy wyjeżdżali, ja musiałem zakładać łańcuchy;]

Więc IMO najczęściej starczają dobre opony :ok: 

Napisano
25 minut temu, grogi napisał:

Tak - na bardzo konserwatywnym rynku, gdzie auto bez V6 i hydraulicznego automatu jest postrzegane jako dziwadło z Europy... 

Ale Subaru ma same 4-cylindrówki :)

Napisano
29 minut temu, grogi napisał:

Latem na plażę też zabierasz łańcuchy?

Napisano
16 minut temu, Ryb napisał:

Latem na plażę też zabierasz łańcuchy?

Ryb , nikt na plaże nie wjeżdza autem, poza Tobą. Zapamietaj;]

Napisano
3 minuty temu, Rado_ napisał:

Ryb , nikt na plaże nie wjeżdza autem, poza Tobą. Zapamietaj;]

Zauważyłem. Bardzo mnie to cieszy bo dzięki temu że wybieram plaże do których nie sposób dojechać FWD to plażuję sobie spokojnie z dala od tłumów.

:hehe:

Napisano
4 minuty temu, Rado_ napisał:

i tu jest sens miec 4x4, ja bym nie widział;)

Można na grzybki dojechać a nie zostawiać auto i dymać 5 km pod górę.

Napisano
46 minut temu, marcindzieg napisał:

Ale Subaru ma same 4-cylindrówki :)

w europie tak

ale w us czy nawet rosji dostepne sa H6

Napisano
2 minuty temu, ppmarian napisał:

w europie tak

ale w us czy nawet rosji dostepne sa H6

Są ale z tego co OZI pisał w AU sprzedają się głównie 4 cylindry. Co prawda te fajniejsze ale jednak 4.

Napisano
17 minut temu, marcindzieg napisał:

Można na grzybki dojechać a nie zostawiać auto i dymać 5 km pod górę.

Dlatego, jak potrzebujesz to kupujesz, jak nie potrzebujesz to po co, chyba, że tak, bo tak. Ja bym mógł dopłacić ale jakies grosze, ale wolałbym szyberdach, gdybym musiał wybierać:)

Napisano
2 minuty temu, Rado_ napisał:

Dlatego, jak potrzebujesz to kupujesz, jak nie potrzebujesz to po co, chyba, że tak, bo tak. Ja bym mógł dopłacić ale jakies grosze, ale wolałbym szyberdach, gdybym musiał wybierać:)

Nie twierdzę inaczej. Twierdzę tylko, podobnie jak @Ryb,  że przydaje się częściej niż się na początku wydaje. I to w sytuacjach, które nigdy by nie przyszły do głowy. Ale bez się jak najbardziej da. Szyberdach też mam :)

Napisano
2 minuty temu, marcindzieg napisał:

Nie twierdzę inaczej. Twierdzę tylko, podobnie jak @Ryb,  że przydaje się częściej niż się na początku wydaje. I to w sytuacjach, które nigdy by nie przyszły do głowy. Ale bez się jak najbardziej da. Szyberdach też mam :)

Ja tu zamiast dyskutować o wyższości jednego napędu nad drugim chciałem raczej pokazać taką trochę pułapkę w którą się wpada przy kupowaniu podwyższonych crossoverów. Bo dopóki takiego auta nie mamy to rzeczywiście AWD wydaje się (i często jest) do niczego niepotrzebne. Potem wiele osób kupuje crossovera z prześwitem ale bez AWD, myśląc że przecież AWD dotąd był niepotrzebny więc sam prześwit to już i tak dużo.

I to jest ta pułapka, bo mając ten prześwit zaczynają się pchać w miejsca, w które dotąd nie wjeżdżali i bardzo szybko odkrywają że w nich brakuje jednak napędu.

Napisano
12 minut temu, Rado_ napisał:

miales kiedys auto z 4x4 ?

to jest jak z automatem. Raz spobujesz i niech już nic innego

Napisano
14 minut temu, ppmarian napisał:

miales kiedys auto z 4x4 ?

to jest jak z automatem. Raz spobujesz i niech już nic innego

Byc moze, ale tak jest z wszystkim - z klimą, elektrycznymi szybami, szyberdachem itd. Tylko jezeli nie jezdzę po polach, czy po plazy, to właściwie nie wiem, co miałbym spróbować jadąc do Wisły pochodzić po górach?

Napisano
6 godzin temu, Rado_ napisał:

to właściwie nie wiem, co miałbym spróbować

wystarczy jedno szybkie włączenie się do ruchu z podporządkowanej jak jest mokro. różnica jest ogromna vs oska

Napisano
Dnia 19.03.2017 o 19:41, hefi napisał:

Dziś widziałem białego kodiaqa. Już wiem dlaczego jest tani.
To jakaś pomyłka jest, on tylko na fotach jest ładny, na żywo wieje tandeta gorzej jak kadjar.

Jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłem cenę 190tys zł. 2.0 190km 4x4 style + parę dodatków.

Superb 3 sprawia lepsze wrażenie. Boczki z tyłu twarde.

Napisano

Kupiłem ostatnio Żonie Suzuki Vitarę za ok 70 kPLN w wersji wystarczającej z silnikiem wolnossącym 1.6 120KM. Za napęd 4x4 trzeba doliczyć 8kPLN a za automat kolejne tyle. Dla rodziny 2+1 masz podwyższone auto 4x4 z AT za ok 86 kPLN. Hałas do 120km/h znośne, powyżej zaczyna szumieć i to chyba jak na razie jedyna jego wada.

Napisano
10 godzin temu, sdss napisał:

Jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłem cenę 190tys zł. 2.0 190km 4x4 style + parę dodatków.

Superb 3 sprawia lepsze wrażenie. Boczki z tyłu twarde.

Przeciez to inne klasy. A co Ci przeszkadza twardy boczek z tylu?

Napisano

Tez sie zastanawiałem nad Suberbem, ale ostatecznie wybrałem Kię Sorento

Napisano
8 godzin temu, wujekcybul napisał:

Przeciez to inne klasy. A co Ci przeszkadza twardy boczek z tylu?

To jest to samo auto tylko w innej budzie, gabaryty cena. Patrz octavia yeti, superb kodiaq spodziewałem się podobnego wykończenia, a zobaczyłem yeti na sterydach.

Napisano
9 godzin temu, Rado_ napisał:

za 190 tys to powinien przeszkadzać

Ze mnie tu sie smieja jak mowie, ze zamiast wypasionego Superba kupilbym podstawowa E klase. Ale po Superbie nie ma co oczekiwac nie wiadomo czego. To nadal to samo wnetrze o w tym za 100k, doplaca sie za silnik.

Napisano
Ze mnie tu sie smieja jak mowie, ze zamiast wypasionego Superba kupilbym podstawowa E klase. Ale po Superbie nie ma co oczekiwac nie wiadomo czego. To nadal to samo wnetrze o w tym za 100k, doplaca sie za silnik.

Wypasiony SuPeRb jest bez sensu. Takie wykończenie powinno byc w Octavi, w nim jest poprawnie. Wsadzenie skaju na siedzenia i mocnego silnika nic nie zmienia.
Napisano
14 godzin temu, Rado_ napisał:

Wypasiony SuPeRb jest bez sensu. Takie wykończenie powinno byc w Octavi, w nim jest poprawnie. Wsadzenie skaju na siedzenia i mocnego silnika nic nie zmienia.

Wiesz - na AK ciągle czytam że po co przepłacać za premium jak w Skodzie dostaniesz to samo za mniej. A wy piszecie że jednak nie to samo ;]

Napisano
4 minuty temu, marcindzieg napisał:

Wiesz - na AK ciągle czytam że po co przepłacać za premium jak w Skodzie dostaniesz to samo za mniej. A wy piszecie że jednak nie to samo ;]

Racja, jeżeli zalezy Ci na wyposażeniu, to kupujesz wypasiona skodę w cenie  premium

Napisano
15 godzin temu, wujekcybul napisał:

Zależy czy chcesz mieć silnik czy miękki boczek w miejscu, którego nigdy nie dotkniesz.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.