Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Instalacja elektryczna haka. Jakiego producenta wybrać?

Featured Replies

Napisano

Samochód to Fiat Idea z 2003 roku.

Chciałbym zamontować do niego hak. O ile hak to nie problem to trochę bardziej skomplikowany jest wybór modułu elektrycznego.

Chciałem kupić cały komplet Westfalia, bo ich zestawy są jak klocki lego czy meble Ikea. Wszystko bardzo szczegółowo opisane, jak zamontować, jak podłączyć.

Mają rewelacyjną ofertę ale okazało się, że zarówno hak jak i moduł do Fiata Idea został wycofany z oferty.

No i teraz nie wiem jaki moduł wybrać.

A instalacja ma być 13 stykowa. Ma być wyłączane tylne światło przeciwmgłowe w samochodzie i odłączane czujniki parkowania. Ma być stałe zasilanie i zasilanie po stacyjce.

Poradźcie coś. Nie chcę jakiegoś uniwersalnego badziewia tylko coś solidnego. Jak już nie firmowe to przynajmniej solidne i sprawdzone. Także gdyby ktoś mógł coś zaproponować to byłbym bardzo wdzięczny.

Edytowane przez fred77

Napisano

Wiem, że zupełnie nie w temacie, ale po co Ci hak w tym maleństwie, skoro masz hak w Terrano, będziecie na 2 fury przyczepki ciagac?

Edytowane przez ZUBERTO

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, ZUBERTO napisał:

Wiem, że zupełnie nie w temacie, ale po co Ci hak w tym maleństwie, skoro masz hak w Terrano, będziecie na 2 fury przyczepki ciagac?

Wtedy nie zawsze muszę jechać Nissanem.

• 10 miesięcy później...
Napisano

podłączając się do tematu potrzebuje haka mocowanego na śruby i mam do wyboru:

steinhof 450zł

starc 500

brink 650

westfalia 700

ceny z wiązką - co byście wybrali ?

czy to prawda, że starc powiązany jest z westfalia ?

poprzednie auto kupiłem i był w nim zamontowany brink - wyglądał solidnie, ale mocowanie uchwytu gniazda elektrycznego było słabe i często gniazdo wisiało na kablach

Napisano

Westfalia

steinhof

Napisano
57 minut temu, jqr napisał:

podłączając się do tematu potrzebuje haka mocowanego na śruby i mam do wyboru:

steinhof 450zł

starc 500

brink 650

westfalia 700

ceny z wiązką - co byście wybrali ?

czy to prawda, że starc powiązany jest z westfalia ?

poprzednie auto kupiłem i był w nim zamontowany brink - wyglądał solidnie, ale mocowanie uchwytu gniazda elektrycznego było słabe i często gniazdo wisiało na kablach

może ktoś już wymieniał gniazdo? W megance też wymieniałem, bo skorodowało, chwilę póxniej całą wiązkę wymieniałem. Brałem dedykowaną w sklepie producent AutoHak. 3 lata i jak na razie daje radę.

Napisano
Samochód to Fiat Idea z 2003 roku.
Chciałbym zamontować do niego hak. O ile hak to nie problem to trochę bardziej skomplikowany jest wybór modułu elektrycznego.
Chciałem kupić cały komplet Westfalia, bo ich zestawy są jak klocki lego czy meble Ikea. Wszystko bardzo szczegółowo opisane, jak zamontować, jak podłączyć.
Mają rewelacyjną ofertę ale okazało się, że zarówno hak jak i moduł do Fiata Idea został wycofany z oferty.
No i teraz nie wiem jaki moduł wybrać.
A instalacja ma być 13 stykowa. Ma być wyłączane tylne światło przeciwmgłowe w samochodzie i odłączane czujniki parkowania. Ma być stałe zasilanie i zasilanie po stacyjce.

Poradźcie coś. Nie chcę jakiegoś uniwersalnego badziewia tylko coś solidnego. Jak już nie firmowe to przynajmniej solidne i sprawdzone. Także gdyby ktoś mógł coś zaproponować to byłbym bardzo wdzięczny.
Thule ma tez wiazki typu plug and play.

Wysłane z mojego LG-M250 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Do P2 z z 1,5r wstecz zamontowałem cały zestaw z modułem z Steinhoff-a, bez problemów na razie brak śladów korozji.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.