Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prędkosci mniej autostradowe

Featured Replies

Napisano

Fajny wynik.... ale chyba tylko dla cierpliwych8-)

4.4 l.... to mi tyle pokazuje kiedy jadę na 7 biegu przy 1500 RPM i mam na liczniku 70 km/h  ... tylko gdzie znaleźć odcinek 160 km, który bez przeszkód można tak przejechać ;]

Napisano
14 godzin temu, Manx napisał:

4.4 l.... to mi tyle pokazuje kiedy jadę na 7 biegu przy 1500 RPM i mam na liczniku 70 km/h  ... tylko gdzie znaleźć odcinek 160 km, który bez przeszkód można tak przejechać ;]

W tym jest przejazd przez Wrocław, także było urozmaicenie ;) 

1.4 vs 1.8 to +\- różnica litra, a pół na pewno przy delikatnej jeździe.

Edytowane przez mrBEAN

Napisano
14 godzin temu, Manx napisał:

Wczoraj w 2.0TDI 150 w passku miałem 4.6 przy normalnej jeździe do 120 na dwupasach i ok 70 poza. Bez żadnej gimnastyki, przypadkiem zauważyłem takie spalanie.

Więc palą mało. 

BTW dźwięk silnika taki, że człowiek ma ochote sprawdzic czy mu panewka nie stuka ;] 

Napisano
Dnia 11/06/2017 o 08:59, Vadero napisał:

Wczoraj w 2.0TDI 150 w passku miałem 4.6 przy normalnej jeździe do 120 na dwupasach i ok 70 poza. Bez żadnej gimnastyki, przypadkiem zauważyłem takie spalanie.

Więc palą mało. 

BTW dźwięk silnika taki, że człowiek ma ochote sprawdzic czy mu panewka nie stuka ;] 

Super wynik 8] Jedzie prawie za darmo. Czyli te nowe TDI są jeszcze bardziej oszczędne niż te sprzed kilku - kilkunastu lat.

Napisano
47 minut temu, Manx napisał:

Super wynik 8] Jedzie prawie za darmo. Czyli te nowe TDI są jeszcze bardziej oszczędne niż te sprzed kilku - kilkunastu lat.

Mam porównanie od b5 do b8 ;]

2.0tdi w b6 (cbab) palił kolo 6.3 mi powtarzalnie w trybie mieszanym. W passku b7 CFFB palil tak pol litra mniej. 

Ten pali ok pol litra mniej od passka b7 :)

Napisano
5 minut temu, Vadero napisał:

2.0tdi w b6 (cbab) palił kolo 6.3 mi powtarzalnie w trybie mieszanym. W passku b7 CFFB palil tak pol litra mniej. 

Z tego wychodzi, że koło B18 będzie produkował paliwo ;];];]

Napisano
  • Autor
5 godzin temu, Vadero napisał:

B8 z DSG?

Generalnie B8 jest wyraźnie lżejszy od B7

Napisano
25 minut temu, Cinos napisał:

B8 z DSG?

Generalnie B8 jest wyraźnie lżejszy od B7

Manual.

Nie wiem ile jest lżejszy, ale odczuwalnie dużo lepiej zapieprza, mimo ze ma tylko 10KM więcej

Napisano

Dzisiaj jadąc bez napisania po czarnogórskiej magistrali wzdłuż wybrzeża, uzyskałem wynik 6,2/100. Odcinek 70 km, średnia prędkość 67 km/h, start z poziomu morza, końcowy wynik też na poziomie morza, sporo gór po drodze, kilka wyprzedzeń, dwa postoje na światłach. Trzy osoby na pokładzie i dużo bagaży. Auto stare jak świat, silnik benzynowy 6 cyl. 170 KM.

Napisano

A ja ostatnio zaszalałem i przy średniej z kompa ok 120km/ godz z dystansu ok 130 km spalanie wyszlo - też z kompa 10,5 l/ 100 km...
OII fl 1,4 tsi z 2009 roku..

Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka

Napisano

Wczoraj przejechałem 400 km  - z okolic Tarnowa do Warszawy. Wynik średni z całej trasy 6.3 l/100 km. Wcale się nie starałem jechać delikatnie. Sporo się nawyprzedzałem, trochę postałem w korkach przed Radomiem i przed Warszawą. Całość drogami krajowymi głównie jednojezdniowym i tylko kawałek S7 na mazowszu (Kępiny-Głuchów 130 km/h). Na pokładzie 2 osoby + pełny bagażnik, klima włączona. Jestem pozytywnie zaskoczony wynikiem 8]

Napisano
Dnia ‎2017‎-‎06‎-‎12 o 19:08, kaczorek79 napisał:

Dzisiaj jadąc bez napisania po czarnogórskiej magistrali wzdłuż wybrzeża, uzyskałem wynik 6,2/100. Odcinek 70 km, średnia prędkość 67 km/h, start z poziomu morza, końcowy wynik też na poziomie morza, sporo gór po drodze, kilka wyprzedzeń, dwa postoje na światłach. Trzy osoby na pokładzie i dużo bagaży. Auto stare jak świat, silnik benzynowy 6 cyl. 170 KM.

Az sie nie chce wierzyc, 4 cylindrowa  2 litrowka o mocy ok 130 koni to ciezko zejsc do 7-iu

TSI - to tak, nawet te najstarsze 1,8 na trasie rzeczywiscie mozna zejsc do tych 6-7 jak ktos muska gaz

Napisano
8 godzin temu, gregoryj napisał:

Az sie nie chce wierzyc, 4 cylindrowa  2 litrowka o mocy ok 130 koni to ciezko zejsc do 7-iu

TSI - to tak, nawet te najstarsze 1,8 na trasie rzeczywiscie mozna zejsc do tych 6-7 jak ktos muska gaz

Sam w to czasem nie wierzę, ale ten silnik też potrafi mało spalić, klikając w sygnaturkę jest tam ten wynik dnia 12.06. z końcowym z tankowania 8,82/100 na dystansie 277 km. Pierwsze 70 km jechałem normalnie (nie jak emeryt) i wtedy komp pokazał 6,2/100, bo wyzerowałem przed wyjazdem. Później jechałem dość dynamicznie przez ponad 200 km po serpentynach w okolicy Dubrownika (złapałem się Chorwata w innym BMW i tak sobie cisnęliśmy momentami do 130 km/h), co podniosło mi średnią prędkość do ponad 80 km/h i z tankowania wyszło właśnie 8,82 lpg. Przyjmując średnio +15% dla lpg, na benzynie wyszłoby ok. 7,5/100 dla całego dystansu 277km i te 6,2/100 w pierwszej, spokojnej fazie jazdy jest jak najbardziej możliwe.  icon4.png

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.