Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

D3 Svrčinovec - Skalité - jutro otwarcie!

Featured Replies

Napisano

Jutro tj.10.06.2017r. o 16:00 ma zostać otwarty odcinek drogi D3 Svrčinovec-Skalité

http://www.svrcinovec.sk/nasa-obec/aktuality-oznamy/upozornenie-287sk.html

Nareszcie!

Niech skończą D3 aż do aktualnego początku D3 za Žilinou (patrząc od strony polskiej granicy) i droga na południe będzie o wiele przyjemniejsza, a czas jazdy dużo krótszy;]

Czeskich autostrad unikam jak ognia (zła nawierzchnia, korki na porządku dziennym, częste wypadki), wolę jeździć przez Słowację, albo objeżdżać Czechy przez Jędrzychowice. Dotychczas najgorszy był właśnie odcinek Skalité-Svrčinovec. To tylko kilkanaście kilometrów, ale daje się we znaki. Svrčinovec-Žilina jeździ się jako tako, a od Žiliny śmiga się autostradami. 

Edytowane przez Gość

Napisano
11 minut temu, postmortem napisał:

Jutro tj.10.06.2017r. o 16:00 ma zostać otwarty odcinek drogi D3 Svrčinovec-Skalité

http://www.svrcinovec.sk/nasa-obec/aktuality-oznamy/upozornenie-287sk.html

Nareszcie!

Niech skończą D3 aż do aktualnego początku D3 za Žilinou (patrząc od strony polskiej granicy) i droga na południe będzie o wiele przyjemniejsza, a czas jazdy dużo krótszy;]

Czeskich autostrad unikam jak ognia (zła nawierzchnia, korki na porządku dziennym, częste wypadki), wolę jeździć przez Słowację, albo objeżdżać Czechy przez Jędrzychowice. Dotychczas najgorszy był właśnie odcinek Skalité-Svrčinovec. To tylko kilkanaście kilometrów, ale daje się we znaki. Svrčinovec-Žilina jeździ się jako tako, a od Žiliny śmiga się autostradami. 

co z tego skoro kawałek za żywcem landówka...

Napisano
11 godzin temu, NaczelnyFilozof napisał:

Swoją drogą wiadukty imponują ;]

Czy ten odcinek będzie płatny??????

Gdzieś wyczytałem że listę płatnych dróg na Słowacji ogłasza sie na cały rok, więc do końca tego roku za free.

Napisano
12 godzin temu, BoRuCh napisał:

co z tego skoro kawałek za żywcem landówka...

Masz stare info .Od Żywca do Bielska-B masz ekspresówke 2x2, a dalej też 2x2 ale ze światłami. Wxześniej od granicy do Żywca masz ekspresówkę ale jednojezdniową ( z wyjątkiem 10 km Milówka -Węgierska Górka).

Edytowane przez 1Marek1

Napisano

A te brakujące 10 km zrobią za 100 lat. Podobnie jak: S1 BB-GOP, S7 Czosnów-Warszawa, S17 Drewnica-Zakręt (WOW), S7 Kraków-Myślenice, etc. :facepalm:

Edytowane przez ArekMiz

Napisano
12 godzin temu, NaczelnyFilozof napisał:

Czy ten odcinek będzie płatny??????

Docelowo tak, ale do końca roku powinien być bezpłatny. Spróbuję znaleźć info.

W każdym razie w środę wypróbuję nowy odcinek D3, a jeśli będzie bezpłatny, to nawet jutro (jadę na foty na Słowację) ;]

Mam tylko nadzieję, że ciężarówki jadące na Słowację nadal będą jeździły przez Cieszyn-Boguszowice i Mosty u Jablunkova.

Jeśli tak nie będzie, obwodnica Bielska-Białej (generalnie cała S1 od Bielska w stronę słowackiej granicy) zostanie wi większym stopniu obciążona ruchem samochodów ciężarowych, który teraz jest mały.

Edytowane przez Gość

Napisano
7 godzin temu, 1Marek1 napisał:

Masz stare info .Od Żywca do Bielska-B masz ekspresówke 2x2, a dalej też 2x2 ale ze światłami. Wxześniej od granicy do Żywca masz ekspresówkę ale jednojezdniową ( z wyjątkiem 10 km Milówka -Węgierska Górka).

mam dobre info bo latam tedy na madziary

wlasnie te 10km mnie irytuje....

Napisano

Ja nie znalazłem informacji, czy droga jest płatna, więc pojechałem starą drogą przez Skalite.

Wypróbuję nowy odcinek D3 w najbliższą środę;]

D3 trochę z dołu kojarzy mi się trochę z A13 (Brenner Autobahn), z uwagi na wysokie wiadukty. Tylko na A13 non stop jedzie sznur aut, szczególnie TIRów, a D3 była wczoraj praktycznie pusta.

Edytowane przez Gość

Napisano

Słowacy wykaz dróg płatnych ogłaszają raz w roku, poza tym na ich stronach można znaleźć info, że droga bez poplatku.

Napisano

Szukałem tej informacji wczoraj i przedwczoraj, ale nie znalazłem.

Dziś sprawdziłem znowu - nowy odcinek D3 już jest, zaznaczony jako bezpłatny.

Mapa_spoplatnenie_06_2017.png

Napisano

Jest jakaś mapka?

Bo ten link z pierwszego postu chyba nie prowadzi do konkretnej informacji.

Rozumiem, że ta droga łączy się jakoś z S1 po naszej stronie.

Napisano

No to jeszcze u nas brakuje do szczęścia objazdu Węgierskiej Górki, a u Słowaków odcinka Cadca - Żilina. Budują ten odcinek?

Napisano
34 minuty temu, iwik napisał:

No to jeszcze u nas brakuje do szczęścia objazdu Węgierskiej Górki, a u Słowaków odcinka Cadca - Żilina. Budują ten odcinek?

idzie pełną parą 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.