Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dane z bazy UFG

Featured Replies

Napisano

Witajcie, właśnie wyliczam sobie składkę OC na auto i patrzę sobie na moje dane z bazy UFG i tam stoi tak:

Data zdarzenia Typ zdarzenia Rodzaj zdarzenia  
16.04.2015 AC Wypadek lub kolizja

Chodzi o to, że ta wypłata z AC to na pękniętą szybę czołową od kamienia, czy to można uznać za wypadek lub kolizję? Czy to może mieć jakikolwiek wpływ na wysokość składki? Dodam że kalkulacja składki jest w miarę korzystna i wynosi 570zł za Alfę 147 1.9 jtd z 2006r.

Napisano

Widzisz  jak najbardziej odnotowane jest to jako kolizja. I tracisz część zniżek. Poczytaj tutaj

Taki dziwny system ubezpieczeń mamy w kraju ...

Edytowane przez Luke16

Napisano

Też u mnie wyszło - zaliczyli mi wymianę szyby i odszkodowanie z tego tytułu (wypłata 640 zł), a OC wyższe o 100 zł.

Gość wspomniał że nie ma znaczenia czy odszkodowanie było 650zl czy 10.000.
Na ile to prawda nie wiem, ale mocno się zdziwiłem.

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Miałem tak samo skorzystałem z ubezpieczenia autoszyba a w ufg jest zarejestrowana szkoda z AC

Napisano

W Gernerali miałem ubezpieczenie szyb. Wymieniłem czołową bo sobie pękła. Nie ma śladu w bazie UFG.

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Napisano

no właśnie - szkody przypisywane są do samochodu czy do auta ?

jeżdżę służbowym autem - w zeszłym roku likwidowałem szkodę na nim z AC - ktoś na parkingu porysował zderzak i błotnik - firma wzięła na siebie udział własny z leasingu

mam w historii w UFG te szkodę

prywatnie mamy samochód zarejestrowany na żonę i mam do zrobienia szkodę z AC.

Czy będzie różnica które z nas (żona czy ja) zgłosi tę szkodę ,bo pomimo istniejących regulaminów system ubezpieczeń stanowi dla mnie tajemnicę ?

Napisano

Nie będzie różnicy kto zgłosi ty i żona będzie mieli odnotowaną szkodę w UFG. Wiem to z doświadczenia. Zrobisz szkodę autem np. Kolegi to Ty i kolega macie wpis o szkodzie

Napisano

Ten ich system chyba działa w ten sposób, że szkoda jest przypisywana do PESEL. Właściciel auta ma wpis i kierowca, który tym autem spowodował szkodę też ma wpis do ufg

Edytowane przez robciolas

Napisano
19 godzin temu, listoor napisał:

Też u mnie wyszło - zaliczyli mi wymianę szyby i odszkodowanie z tego tytułu (wypłata 640 zł), a OC wyższe o 100 zł.

Szkoda w AC podniosła składkę OC :hmm:8]

Napisano
9 minut temu, volf6 napisał:

Nawet jak ostatnio auto ubezpieczalni było pytanie o AC. Co, gdzie ile mimo że samo OC brałem

Napisano

jak nie patrzeć ... dupa z tyłu

czy aby uniknąć zwyżek na drugie auto, można zgłaszać szkody "na babcię", która ma PJ ale nie ma auta ?

Napisano

Dokładnie tak.

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

Napisano
11 godzin temu, volf6 napisał:

Miałem tak kiedyś w Axa, szkoda z AC i w następnym roku odjęli również na OC. Ale oni mieli taki system, że wykupiłem u nich pierwszy raz w życiu AC na samochód i promocyjnie przepisali mi zniżki z OC na AC. Przy szkodzie okazało się, że to działa w dwie strony i późniejsza zwyżka na AC przenosi się na OC ;]

Napisano
11 godzin temu, volf6 napisał:

A dlaczego nie? Jeśli miałeś jakąś szkodę, to jesteś klient większego ryzyka. 

Napisano

Ja i tak nie mogę zrozumieć systemu naliczania zniżek i szkód w niektórych towarzystwach. Ojcu bodajże w Benefi wyciągnęli stłuczkę z przed 7miu lat zaś ja w PZU mam 60% zniżek zaś w link4 35% xD

Napisano
19 minut temu, Luke16 napisał:

Ja i tak nie mogę zrozumieć systemu naliczania zniżek i szkód w niektórych towarzystwach. Ojcu bodajże w Benefi wyciągnęli stłuczkę z przed 7miu lat zaś ja w PZU mam 60% zniżek zaś w link4 35% xD

A jakie masz realne zniżki?Bo być może jest tak, że faktycznie masz 35%, a w PZU jakiś agent zrobił ubezpieczenie na oświadczenie z pełnymi zniżkami.

Napisano

55% takie są moje realne zniżki, a w PZU jak tworzę ubezpieczenie na kompie wyskakuje 60%... I powiedzmy w PZU wychodzi mi ubezpieczenie za 800zl a w takim linku za 3200zl na to samo auto xD

Najlepsze ubezpieczenie jakie miałem na auto było w AXA jak szwagrowi kupiłem Brave oscylowało ono na 160zl na cały rok. Zadzwoniłem do AXA zapytać czy to nie fake to pan z infolinii przecierał oczy ze zdumienia i powiedział że wszystko jest ok

Edytowane przez Luke16

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.