Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Countryman , GLA , Evoque - wybieramy

Featured Replies

Napisano

Czołem,

pokonałem system i udało mi się dotrzeć do biurka sprzedawcy w Mercedesie :phi:, a także spędziłem miły czas w MINI.

Do brzegu -> poproszę o pomoc w wyborze - moja dziewczyna chce kupić nowe auto. Do tej pory X3.

Założenia: ma być

-krótsze niż 4.4 m /kwestia garażu - nie do przeskoczenia/, 

- ładnie wyposażone /właściwie na maxa:oki:/

- ma zapitalać ! auto głównie do miasta

- klasa premium / nietypowe auta

- silnik - wszystko jedno :hehe:

-4x4 

- podwyższona pozycja za kierownicą . RS i inne takie odpadają.

- a, no i kobiecy ma być :phi:

- bezproblemowe jak X3. Przez 5 lat jedna żarówka się spaliła. Za to za 1500 :facepalm: /jakaś wada jednej z tylnych lamp/.

1.Cooper S robi świetne wrażenie, Cooper JCW troszkę za sztywny. jakoś 6s do 100

2. GLA - spokojniejszy niż 1.  trochę wyższy, podobne osiągi 

3. evoque - nie wiem, nie oglądałem, dziewczynie się podoba. Mnie nie przekonuje marka.  O, widzę że 2.0 benz ma 7.6/100.

Zawsze macie ciekawe opinie, może coś podpowiecie ?

Napisano
22 minuty temu, mati1.6dohc napisał:

1.Cooper S robi świetne wrażenie, Cooper JCW troszkę za sztywny. jakoś 6s do 100

2. GLA - spokojniejszy niż 1.  trochę wyższy, podobne osiągi 

3. evoque - nie wiem, nie oglądałem, dziewczynie się podoba. Mnie nie przekonuje marka.  O, widzę że 2.0 benz ma 7.6/100.

Jaki budżet?

Dobrze wyposażone evogue'i to pod 300 koła, jak to ma się do mini...!?

Edytowane przez RSSSS

Napisano

Evoque ma fajny design i nie znam osoby, której by się nie podobał. W sumie także moim zdaniem Evoque i Stelvio to najładniejsze suvy na rynku. A że tego jeździ tak mało to dlatego, że odstrasza:

- cena, która jest totalnie nierozsądna. Za cenę evoque można mieć, większe Q5, X3. Mi za konfigurację wychodziło 240 000 zł... 

- przestronność - w sumie jak na te gabaryty, to ilość miejsca jest zadziwiająco mała,

- fotele są tak samo piękne jak i nie wygodne, jeżeli ktoś jest duży.

Napisałeś o X3... teraz są na schodzącą z rynku generację niezłe rabaty. W lipcu kończą produkcję więc, możliwe, że jeszcze można coś skonfigurować pod siebie. Jest tylko jeden problem - ono ma długość 4,65 m, a ty piszesz że w garażu masz 4,4. A może X1 - ma 4,44 m?

Jak ma być kobiecy SUV, oryginalny, z podwyższoną pozycją za kierownicą, ma zapitalać, no to szedłbym do Mini - Nowy Countryman jest bardziej dojrzały od poprzednika - fajnie wykonany i fajnie wygląda. Technicznie to teraz nowa X1.

Napisano
  • Autor
43 minuty temu, RSSSS napisał:

Jaki budżet?

Dobrze wyposażone evogue'i to pod 300 koła, jak to ma się do mini...!?

Mini jest najtańszy i najszybszy. MB to ok 200.  @RSSSS A legenda faktycznie z konfiguratora to 300 :facepalm:

Czyli mamy pkt 1 i 2 ;]

Jutro test drogowy MB, w sobotę nie mieli testówki.

MINI jedzie jak.. dziki :jem:. Jest staranniej wykończony niż MB. Każdy detal jest przemyślany, naprawdę robi wrażenie .

Może być drogowo szybszy od mojego 5.0 V8 /kijowe opony kupiłem :ogien:/

Napisano

Temat w sumie bez sensu. Niech kupi to co Jej sie najbardziej podoba i ma serwis w poblizu. Nowe auta na gwarancji nie powinny sie psuc ale jak juz sie popsuje to dobrze zeby nie trzeba bylo tracic calego dnia na dojazd do ASO. Rozrzut cenowy jest przeogromy w samochodach, ktore podales. Ja osobiscie bralbym Merca.

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, wujekcybul napisał:

Temat w sumie bez sensu. Niech kupi to co Jej sie najbardziej podoba i ma serwis w poblizu. Nowe auta na gwarancji nie powinny sie psuc ale jak juz sie popsuje to dobrze zeby nie trzeba bylo tracic calego dnia na dojazd do ASO. Rozrzut cenowy jest przeogromy w samochodach, ktore podales. Ja osobiscie bralbym Merca.

rozrzutu nie ma pomiędzy 1 a 2.

mieszkamy w Warszawie, więc serwis nie jest problemem.

A zapytać zawsze warto przed wydaniem kaski.  AK zawsze coś doradzi :oki:

Twoja odpowiedź też się liczy na + :piwko:

Napisano
7 godzin temu, mati1.6dohc napisał:

Czołem,

pokonałem system i udało mi się dotrzeć do biurka sprzedawcy w Mercedesie :phi:, a także spędziłem miły czas w MINI.

Do brzegu -> poproszę o pomoc w wyborze - moja dziewczyna chce kupić nowe auto. Do tej pory X3.

mały SUV z definicji jest kobiecy - każdy.

z tej puli brałbym Mini, bo jest najbardziej szpanerski :) Aczkolwiek na naszym rynku Evoque to niezły egzotyk, ale za to cena jest IMHO nieadektwatna do 

A Macan? tym to nawet wyjątkowo bym się nie wstydził. znaczy z wyglądu tak, ale za to pewnie się odpycha ładnie:)

Edytowane przez jimbo22

Napisano
35 minut temu, mati1.6dohc napisał:

rozrzutu nie ma pomiędzy 1 a 2.

mieszkamy w Warszawie, więc serwis nie jest problemem.

A zapytać zawsze warto przed wydaniem kaski.  AK zawsze coś doradzi :oki:

Twoja odpowiedź też się liczy na + :piwko:

Nawet w Wawie jest problem :phi: 

Napisano

Jak starczy $$$$ to macan. Jak nie to mini. Evoq jest mocno przewartosciowany. 

Napisano
  • Autor

Spostrzeżenia po testach drogowych:

-Mini jeździ lepiej, nie pływa 

- wykonanie wnętrza- w Mini przytulnoej, ładniej, wykończenie 10x lepsze

-dużo czasu spędziłem na tylnej kanapie (nie ja będę jeździł tymi maluchami na codzień ;]) - w GLA mnie zmuliło. Choroba lokomocyjna u dzieci murowana. Wysoka linia okien, wielki fotel pasażera- nic nie widać na boki i do przodu, dach nisko. rzyganko murowane 8]

cenowo podobnie. 

Dalsze obserwacje po wzięciu aut na dobę.

Napisano

Gla jest tez sprzedawane jako infiniti, a tam stlistyka jest jeszcze bardziej kobieca ;]
klaptapatap

Napisano
8 minut temu, mokrii napisał:

Gla jest tez sprzedawane jako infiniti, a tam stlistyka jest jeszcze bardziej kobieca ;]
klaptapatap

Tylko w Stanach QX30 jest o niebo tańsze od GLA, a u nas ceny tego pierwszego zaczynają się od 30k więcej od Mercedesa.

Napisano

Tylko w Stanach QX30 jest o niebo tańsze od GLA, a u nas ceny tego pierwszego zaczynają się od 30k więcej od Mercedesa.

A to tego to nie wiedzialem ;)
Napisano
Teraz, mokrii napisał:

A to tego to nie wiedzialem ;)

Inna sprawa, że - prawdopodobnie - goły GLA będzie kosztował tyle co wypasiony Tiguan. 

A jak VW nie lubię, tak akurat ten model wyjątkowo, w moim odczuciu, im się udał.

Wersja z szybą w dachu, chomikami w siedzeniach, dsg i 2.0 tsi to bodajże ~150 k.

Amarok 3.0 tdi jeszcze ładnie się zbiera (jak na budkę telefoniczną) ale to już raczej nie jest auto dla dziewczynki ;] 

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, camel00 napisał:

Inna sprawa, że - prawdopodobnie - goły GLA będzie kosztował tyle co wypasiony Tiguan. 

A jak VW nie lubię, tak akurat ten model wyjątkowo, w moim odczuciu, im się udał.

Wersja z szybą w dachu, chomikami w siedzeniach, dsg i 2.0 tsi to bodajże ~150 k.

Amarok 3.0 tdi jeszcze ładnie się zbiera (jak na budkę telefoniczną) ale to już raczej nie jest auto dla dziewczynki ;] 

VW został odrzucony przed zawodami :phi:

4,4 m długość stanowiska w garażu :facepalm:

Swoją drogą, codzienne parkowanie Amarokiem w biurowcach mogłoby dostarczyć wielu wrażeń :hehe:

Napisano
43 minuty temu, mati1.6dohc napisał:

Swoją drogą, codzienne parkowanie Amarokiem w biurowcach mogłoby dostarczyć wielu wrażeń :hehe:

Jakby dorzucili zestaw kamer za $3 i dodali widok 360 stopni jak w Hilux to byłoby pewnie łatwiej ;]

Napisano

Testowałem pierwsze dwa.

Gla wielkie rozczarowanie za jazdę. Zawieszenie wali na nierównościach i układ kierowniczy taki sobie.

Nowy Countryman w wersji cooper S robi robotę. Super się prowadzi, ale nie ma tego wariactwa w jeździe co potzednik. Na poprzedni model w wersji cooper S all4 załatwiłem znajomej rabat 46 tys zl! Ze 163 na 117 tys!

Super samochodem jest niepozorne Q2. Mnie najbardziej przypadlo do gustu. Największe rozczarowanie to gla

Napisano
Dnia 25.07.2017 o 10:26, mati1.6dohc napisał:

4,4 m długość stanowiska w garażu

Wiem, że odpada, ale dzisiaj jechałem obok QX70s v8

Wydawał się mały, dlatego sprawdziłem. Niestety prawie 4.9 m

Ale… kurde jak to przyjemnie brzmiało ;] 

Napisano
  • Autor

GLA okazał się niewygodny.

fotele bardzo twarde, jakieś niewygodne. Niby możliwe regulowana długość siedziska, różne ustawienia.. ale jakoś nie tak. Jak na stołku.

dziwna sprawa, siedziałem ZA słupkiem B. A jakoś długi nie urosłem ;) . Wysiadając uderzalem barkiem o słupek . Może odzwyczaiłem się od samochodów osobowych ? Chociaż miałem ich kilkanaście i nie pamiętam takiej sytuacji..

o miejscach w drugim rzędzie już pisałem- bez lokomotiw w dużych dawkach nie do wytrzymania :facepalm:

a zainteresowaną wkurzyły .. kierunkowskazy ;] Manetka jak z Żuka :hehe:

(dziwne rzeczy ludzi irytują, czasami zaskakujące !)

zostaje JCW :oki: . Szczerze mówiąc, bardzo się cieszę :phi: .

Napisano

Jeżeli dziewucha chce się wyróżnić, być na czasie i nie boi się nowinek, to ja proponuję BMW i3. Długość 3999, 7,2s do 100km/h, z podstawowymi bateriami zasięg 190km. W szybkiej ładowarce naładowanie do 30 minut, w domu 6-8 godzin z gniazdka. Mieszkacie w Warszawie i auto ma być tylko do miasta, to jest to propozycja godna rozważenia.

Napisano
  • Autor
Dnia 3.08.2017 o 17:29, Ziolo napisał:

Jeżeli dziewucha chce się wyróżnić, być na czasie i nie boi się nowinek, to ja proponuję BMW i3. Długość 3999, 7,2s do 100km/h, z podstawowymi bateriami zasięg 190km. W szybkiej ładowarce naładowanie do 30 minut, w domu 6-8 godzin z gniazdka. Mieszkacie w Warszawie i auto ma być tylko do miasta, to jest to propozycja godna rozważenia.

Pomysł dobry. 

Dziewczyna ma takie auto do dyspozycji. Faktycznie zapitala jak dzikie :oki:

jednak za melexa tyle $ to przesada. No i ten zasięg jest jednak mniejszy . Zwłaszcza przy wykorzystaniu przyspieszacza pod prawą stopą. Znacznie mniejszy :hehe:. Bliżej 100 km. A czasem potrzebuje za miasto wyskoczyć.

ale wrażenia z jazdy - genialne !! 

Napisano
Dnia 25.07.2017 o 12:21, senseikrk napisał:

Testowałem pierwsze dwa.

Gla wielkie rozczarowanie za jazdę. Zawieszenie wali na nierównościach i układ kierowniczy taki sobie.

Nowy Countryman w wersji cooper S robi robotę. Super się prowadzi, ale nie ma tego wariactwa w jeździe co potzednik. Na poprzedni model w wersji cooper S all4 załatwiłem znajomej rabat 46 tys zl! Ze 163 na 117 tys!

Super samochodem jest niepozorne Q2. Mnie najbardziej przypadlo do gustu. Największe rozczarowanie to gla

Ja miałem okazje Macana w mocnej benzynie i powiem ze jedno z lepszych aut tego typu jakim jeździłem, pomimo ze osobiście nie przepadam za suvami, crossoverami itp. Auto sportowe jak potrzeba, prowadzi się naprawdę super i komfortowe tez jeżeli mamy takie życzenie. Uniwersalne auto aczkolwiek nie tanie w zakupie i eksploatacji, ale w tym segmencie i marce to nic nadzwyczajnego. Stojąc przed takim wyborem aut i nie patrząc na koszty wybrałbym Macana ;] ale to inna liga cenowa 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.