Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Suzuki Jimny jak to sie je

Featured Replies

Napisano

Jak im odpowiada to niech biorą. Mechanicznie dobre auto. Mam nadzieję że są świadomi Jak to jeździ.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor

Do jeżdżenia,  ale racaej nie w ciezki teren, tak rekreacyjnie. Porobili ledwo prawko i im sie to auto podoba

Napisano
1 minutę temu, Rado_ napisał:

Do jeżdżenia,  ale racaej nie w ciezki teren, tak rekreacyjnie. Porobili ledwo prawko i im sie to auto podoba

Znaczy sie to ma robic za podstawowe auto w domu?

To moze niech sie najpierw tym przejada ;]

Ja bym ogladal glownie pod katem rdzy, mechanicznie to raczej do ogarniecia bez problemu.

Watpie, ze 10 letnie Suzuki bedzie bez rudej...

Napisano

Jeśli ma realny przebieg, nie ma korozji, nie katowali go w terenie, to jest to prosty i trwały samochód. Mam nadzieję, że Twoi znajomi wiedzą jak to jeździ ( jest głośno, podskakuje, rozpędza się do 100 km/h równie dynamicznie co Panda z kompletem otyłych pasażerów, hamuje jak samochody z lat 90 i skręca niechętnie ;) ) i mają świdomość, że z automatem będzie jeszcze wolniejszy. W lekki teren to bardzo fajny samochodzik, ale na asfalcie można się nań pogniewać.

Napisano
  • Autor

Maja raport  od firmy sprawdzajacej. Auto niby ok. A jak to jezdzi, to nie ma znaczenia. Ja kompletnie nie jestem w temacie z takimi autami, czy skrzynia jest ok, czy trzeba ja serwisowac, czy naped jest problematyczny?

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, Manx napisał:

Jeśli ma realny przebieg, nie ma korozji, nie katowali go w terenie, to jest to prosty i trwały samochód. Mam nadzieję, że Twoi znajomi wiedzą jakie to ma walory trakcyjne. i mają świdomość, że z automatem będzie jeszcze wolniejszy. 

To ich pierwsze auto ma byc,  jestem przekonany, ze trakcja, osiagi nie mają  dla nich zadnego znaczenia. Wkrecili sobie to auto, nke wiem dlaczego, nie wnikam

Napisano

Ok ale 80km/h to bedzie predkosc podrozna a troche ponad 100 maksymalna. Przyspieszac bedzie jakby mialo 3t na haku. Poza tym ciezkie do zamordowania i naprawialne mlotkiem.

Napisano
5 minut temu, Rado_ napisał:

Maja raport  od firmy sprawdzajacej. Auto niby ok. A jak to jezdzi, to nie ma znaczenia. Ja kompletnie nie jestem w temacie z takimi autami, czy skrzynia jest ok, czy trzeba ja serwisowac, czy naped jest problematyczny?

Jeśli napędu nie zamęczył ktoś w terenie, to uchodzi on za wieczny. Silnik prosty i  bardzo trwały. 

Napisano
6 minut temu, Rado_ napisał:

To ich pierwsze auto ma byc,  jestem przekonany, ze trakcja, osiagi nie mają  dla nich zadnego znaczenia. Wkrecili sobie to auto, nke wiem dlaczego, nie wnikam

Aha - no to ma w sumie i dobre i złe strony. Dobre, bo na takim oldschoolowym samochodzie, w którym jedynym systemem asystującym kierowcy jest ABS mogą się nauczyć dobrze jeździć. To auto nie rozleniwia. Minus jako pierwsze auto- słaby poziom bezpieczeńśtwa... no ale - nie można od razu zakładać nagorszego.

Napisano

Niebardzo popularna ale ta w vitarze dzialala :D

Napisano

W vitarze zmienialem. Ale nie wiem czy to ta sama skrzynia.

Napisano
42 minuty temu, Rado_ napisał:

To jest specyficzny samochód i odradzałbym raczej na pierwsze auto ;]

Niech przejadą się tym pudełkiem, a później czymś normalnym i niech wtedy podejmą decyzję.

Napisano
1 godzinę temu, Rado_ napisał:

Nie mam pojecia nic w tym temacie. Znajomi chcą ten konkretnie kupic. 

https://www.otomoto.pl/oferta/suzuki-jimny-1-3-benzyna-elegance-automat-salon-polska-ID6z2GZt.html#7e16d6c503

Jak ta skrzynia sie sprawuje? Sypie sie to?

wymienić profilaktycznie oleum. lać paliwo i jeździć.

Napisano
  • Autor
13 minut temu, mrBEAN napisał:

To jest specyficzny samochód i odradzałbym raczej na pierwsze auto ;]

Niech przejadą się tym pudełkiem, a później czymś normalnym i niech wtedy podejmą decyzję.

Nie będę  ingerowal w ich decyzję,  ich pomysł,  ich kasa. Ja bym w zyciu  nie kupil.

Napisano
13 minut temu, Rado_ napisał:

Nie będę  ingerowal w ich decyzję,  ich pomysł,  ich kasa. Ja bym w zyciu  nie kupil.

Skoro zadałeś sobie trud weryfikacji sprzętu, to uznałem, że jesteś w stanie zasugerować im delikatnie, że auta różnią się od siebie, nie tylko wyglądem ;)

Z drugiej strony postawa: chcą? niech mają! też jest z wielu powodów rozsądna :ok:;]

Napisano
  • Autor

Nie chcę zaburzac ich świata.  Niech kupią,  niech sie ciesza, a wnioski sami wyciągną.  Juz zanim zrobili PR wkrecili sobie ten model. Odradzanie im tego, to jak przekonywanie kogos, ze ma sie nie żenić, bo mi jego baba nie pasuje. Ja jedynie mogę,  cos podpowiedziec, poklepac po plecach.

Napisano
2 godziny temu, Rado_ napisał:

Olej w niej sie zmienia?

Chyba we wszystkich Suzuki się zmienia, podobnoe jak olej silnikowy po 1tkm ;]

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.