Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hyundai Getz jako miejskie auto.

Featured Replies

Napisano

Witajcie

Szukam jakiegoś auta za kilka tys. do tłuczenia po mieście. Co myślicie o Hyundaiu Getz? Auto wydaje się egzotyczne, ale może warto? Silnik raczej jak z kosiarki jakieś 1.1 63 lub 67 KM.

Napisano

Dlaczego egzotyczne? Bardzo udane auto, sporo znajomych ma/miało i nikt nie narzekał. Porządne miejskie auto. 

Napisano

Znajomy miał i chwalił. Przynajmniej kiedy było: "nowe". Po kilku latach sprzedał i dobrze wspomina.

Napisano

Siostra ma już 6 rok z silnikiem 1,3 .

Auto nie ma lekko zwłaszcza skrzynia :drive:  a dziwie się że jeszcze lewarek od biegów nie został jej w ręce.

Nie skarży się żeby coś się psuło coś  tam check czasami świeci i nikt nie potrafi zdiagnozować 

więc się nie przejmuje i jeździ.

Kiedyś nim jechałem i było za kierownicą całkiem wygodnie przy 190 cm wzrostu.

Napisano

Udany samochód. Obejrzeć tylko pod kątem rdzy, mechanika prosta i tania w naprawach a nie będzie tego za wiele....

Napisano

Mam od 2,5 roku Getza w wersji 1,3 82KM. Główny problem to rdza, ale taka bardziej zewnętrzna w błotnikach, nadkolach a nawet w misce olejowej. Podwozie zdrowe.

Napisano
2 godziny temu, jarzab11 napisał:

Co myślicie o Hyundaiu Getz? Auto wydaje się egzotyczne, ale może warto? Silnik raczej jak z kosiarki jakieś 1.1 63 lub 67 KM.

Sam też taki bolid rozważałem i oglądałem. O ile z zewnątrz mi się nadal podoba, to odrzuciła mnie deska rozdzielcza, ale co kto lubi.

Słyszałem też, że jeden z silników (1.3?) cierpi na TTTM w postaci wyrabiającego się klina na wale korbowym, co powoduje rozkorygowanie rozrządu, pomimo pozornie jego poprawnego ustawienia (przestawienie koła na wale korbowym).

Co do egzotyki - u mnie jest min. kilka egzemplarzy w okolicy, więc jest to znane i popularne autko.

Napisano
Dnia ‎2017‎-‎09‎-‎05 o 17:21, jarzab11 napisał:

Auto wydaje się egzotyczne, ale może warto? Silnik raczej jak z kosiarki jakieś 1.1 63 lub 67 KM.

Jeździłem niemało Getz'em 1.1 '04 i było to auto nieprzeciętnie sympatyczne. Łatwość i lekkość prowadzenia oraz obsługi była wyjątkowa. Auto udane, proste, nie bez wad jakościowych (np. zwijacz pasa) i przy nieumiejętnej jeździe palące jak Lanos, ale ogólnie na mojej liście absolutnie górna półka.:oki:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.