Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Auto dla kobiety

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj moja:zona: sprzedała Lacetti więc szukam dla niej auta.

Co tu kupić? benzyna małe i ekonomiczne do jazdy w koło komina przebiegi max 10kkm rocznie. Rocznik od 2008 roku budżet do 12-13 tyś.

Na razie po głowie chodzi mi Panda, 206+, clio storia, oraz mój faworyt Daihatsu Sirion - w Pl raczej wszystko przytargane z DE od Mirków a jakoś nie mam teraz czasu i ochoty jechać samemu do De po takie auto.

Może być 3d oraz jeśli by jej się zwiększyły przebiegi to możliwość instalacji LPG.

Napisano

Suzuki Splash

Napisano
9 godzin temu, robciolas napisał:

mój faworyt Daihatsu Sirion

Jeśli już to wersja poliftowa. Poznasz po zegarach zintegrowanych pod jednym daszkiem. W starszej obrotomierz jest oddzielnie.

A najlepiej znajdź coś popularnego. Po ci Ci wynalazek? Jak coś rzadszego padnie w zawieszeniu lub będzie potrzebna blacharka to tydzień będziesz czekał na część z Japonii albo skazany na używkę.

Tylko silnik i napęd to Toyota. Także sporo części zawieszenia i niektóre popularne blachy dostępne w PL. Również zdarzają się zamienniki.

;)

Napisano
  • Autor

Joki a w którym roku był lift?

Napisano
19 minut temu, robciolas napisał:

Zerknij jeszcze na Micre, moze zonie pojdejdzie :ok:

Napisano
17 minut temu, robciolas napisał:

2007. Można spotkać i takie i takie z tego rocznika. Albo mieszańce jeśli blacharz nie zauważył, że kupił np. zderzak do nowszej/starszej wersji.

Inne są też fotele, trochę odcień jasnej części tapicerki.

Napisano
  • Autor
11 minut temu, Joki napisał:

2007. Można spotkać i takie i takie z tego rocznika. Albo mieszańce jeśli blacharz nie zauważył, że kupił np. zderzak do nowszej/starszej wersji.

Inne są też fotele, trochę odcień jasnej części tapicerki.

takiego znalazłem w okolicy, chociaż wolałbym 1,3 91KM

https://www.olx.pl/oferta/daihatsu-CID5-IDo89m8.html#d23cc0b26b

Po ci Ci wynalazek? - lubię wynalazki i chyba mam do nich szczęście

Edytowane przez robciolas

Napisano

Poliftowy i nic nie pomieszane. Moja :piekna: też takim jeździ. Listwy na drzwiach chyba ktoś sobie tylko sam przykleił albo to były akcje dealerów bo już kilka takich widziałem a na 99% to nie fabryka.

Mulasty z tym silnikiem. Pali jej średnio z roku jazdy 5,8. 50/50% trasa/miasto. Całkowicie bezawaryjny jak dotąd.

1,3 jest znacznie fajniejszy bo żwawy. Znajomy kupił żonie i teraz jej ciągle zabiera bo mówi, że jeździ się fajniej niż jego Focus-em. Myślę, że to jednak przesada.

Napisano
  • Autor
9 minut temu, Joki napisał:

1,3 jest znacznie fajniejszy bo żwawy.

Mam możliwość aby mi ktoś znalazł takiego z 1,3 w DE lub AT ale z pewnym przebiegiem ok 120-160 kkm i może nawet 4x4. Bać się czegoś szczególnego, czy można liczyć na legendarną japońską jakość i niezawodność?

Napisano
3 minuty temu, robciolas napisał:

Bać się czegoś szczególnego, czy można liczyć na legendarną japońską jakość i niezawodność?

Bać się legendarnej korozji. To są typowe, cienkie, japońskie blachy ze słabej stali, która potrafi korodować pod ocynkiem. Co prawda modele z generacji od 2005 są nieco lepiej zabezpieczone ale zapewne tak jak poprzednie szybciej skorodują niż się zepsują.

Na Twoim miejscu szukałbym z mniejszym przebiegiem. Da się znaleźć. Zwykle wśród lekko stukniętych bo nikt normalny nie pozbywa się ich bez powodu przy małym przebiegu.

Napisano
5 godzin temu, angrius napisał:

clio jest jak najbardziej ok

Clio storia to leciwa konstrukcja.

Żona użytkuje 4 rok CLio2 PH2 (czyli dokładnie to samo tylko starszy rocznik).

Ma garść typowych sobie wad, które dobrze jest poznać. Trochę małe w środku (w końcu to konstrukcja z 1998 roku, wtedy segment B był mniejszy)

Edytowane przez wald0

Napisano
27 minut temu, wald0 napisał:

Clio storia to leciwa konstrukcja.

Żona użytkuje 4 rok CLio2 PH2 (czyli dokładnie to samo tylko starszy rocznik).

Ma garść typowych sobie wad, które dobrze jest poznać. Trochę małe w środku (w końcu to konstrukcja z 1998 roku, wtedy segment B był mniejszy)

ja mam na myśli clio III. póki co nie narzekam. Jako miejska pierdziawka moze byc

Napisano
6 minut temu, angrius napisał:

ja mam na myśli clio III. póki co nie narzekam. Jako miejska pierdziawka moze byc

A no to chyba  że CLio3 - to już zupełnie co innego.

Bo @robciolas pytał o Clio Storia

Zarówno Clio3 jak i Clio2 (pod koniec nazwane Storia) było produkowane równolegle do 2012 roku.

Nie wiem jednak czy Clio3 w żądanym roczniku (2008 wzwyż) będzie się dało zmieścić w budżecie

Edytowane przez wald0

Napisano
13 godzin temu, robciolas napisał:

Dzisiaj moja:zona: sprzedała Lacetti więc szukam dla niej auta.

Co tu kupić? benzyna małe i ekonomiczne do jazdy w koło komina przebiegi max 10kkm rocznie. Rocznik od 2008 roku budżet do 12-13 tyś.

Na razie po głowie chodzi mi Panda, 206+, clio storia, oraz mój faworyt Daihatsu Sirion - w Pl raczej wszystko przytargane z DE od Mirków a jakoś nie mam teraz czasu i ochoty jechać samemu do De po takie auto.

Może być 3d oraz jeśli by jej się zwiększyły przebiegi to możliwość instalacji LPG.

peugeot 107, citroen c1, toyota aygo

Napisano

Suzuki Swift. Bardzo przyjemne auto. 

Napisano
49 minut temu, wald0 napisał:

A no to chyba  że CLio3 - to już zupełnie co innego.

Bo @robciolas pytał o Clio Storia

Zarówno Clio3 jak i Clio2 (pod koniec nazwane Storia) było produkowane równolegle do 2012 roku.

Nie wiem jednak czy Clio3 w żądanym roczniku (2008 wzwyż) będzie się dało zmieścić w budżecie

będzie ciężko, chyba ze zupełnie bida wersja, 3 drzwi.

Napisano
45 minut temu, angrius napisał:

będzie ciężko, chyba ze zupełnie bida wersja, 3 drzwi.

No wiec nie oszukujmy sie, w tym budzecie najmłodsza bedzie panda w super stanie i możliwe, że najmniej awaryjna

Napisano
  • Autor

dzisiaj byłem  blisko domu  oglądać pierwsze auto. Panda po 3 właścicielach z 2009 za 9900zł golas zupełny malowana prawie z każdej strony. Komuś się chciało szpachlować maskę jak kosztuje grosze :facepalm:

Jutro mam w planach oględziny Siriona, może będzie lepiej?

Jeśli nic nie znajdę blisko domu to mam 2 tyg. urlopu i chyba pojadę do kuzyna do AT i tam coś kupię. Ceny w ogłoszeniach są takie same co w PL, więc Mirki chyba tylko zarabiają jak kupią Unfala albo z dużym przebiegiem lub wash&go.

Napisano

Nic mnie to nie dziwi.

Kupno auta małego w tych pieniądzach to mordęga.

Tysiące szrotów i promil przyzwoitych.

Napisano
5 godzin temu, robciolas napisał:

...chyba tylko zarabiają jak kupią Unfala albo z dużym przebiegiem lub wash&go.

Nikt normalny nie kupuje sprawnego bo są sporo droższe niż u nas.

Kupując z importu w cenie rynkowej masz pewność, że coś z tym autem jest nie tak tylko nie wiesz co.

Dlatego lepiej kupić taniej lekko trafiony i zrobić w PL. Wtedy wiesz co masz i dlaczego.

Napisano
Dnia 18.09.2017 o 13:41, blue_ napisał:

No wiec nie oszukujmy sie, w tym budzecie najmłodsza bedzie panda w super stanie i możliwe, że najmniej awaryjna

Polemizowałbym. W danym roczniku tańsze są aveo. :ok:

Napisano
15 godzin temu, wald0 napisał:

Nic mnie to nie dziwi.

Kupno auta małego w tych pieniądzach to mordęga.

Tysiące szrotów i promil przyzwoitych.

Bo ludzie po prostu szukają okazji cenowych. Jak najmłodszy za jak najmniej.

Napisano
  • Autor
Dnia 18.09.2017 o 10:42, robciolas napisał:

takiego znalazłem w okolicy, chociaż wolałbym 1,3 91KM

https://www.olx.pl/oferta/daihatsu-CID5-IDo89m8.html#d23cc0b26b

Oglądałem wczoraj tego Siriona.

Postłuczkowy z De, kobitka jeździła nim 4 lata - rdza jeszcze nie wylazła. Szpachlowane drzwi kierowcy do 850 mikronów oraz próg - zabrakło skali na mierniku oraz cieniowane tylne lewe drzwi.

Po za tym mile mnie zaskoczył ten samochód na +, do Pandy nie ma porównania. Tylko ten warkot 3-cylindrowego silniczka na jałowym !!! W Yarisie kultura pracy jakby była inna.

Wynegocjowałem bardzo dobrą cenę za to autko, jeżeli  zgodzi się na moja propozycje syndyk, to może bym się nim zainteresował?

Edytowane przez robciolas

Napisano
46 minut temu, robciolas napisał:

Oglądałem wczoraj tego Siriona.

Postłuczkowy z De..................... Szpachlowane drzwi kierowcy do 850 mikronów oraz próg - zabrakło skali na mierniku

Wynegocjowałem bardzo dobrą cenę za to autko,

Jak za 6 koła to bierz, bo jeszcze nie za stary. Ja bym więcej za kitowane progi nie dał.

Napisano
2 godziny temu, robciolas napisał:

Tylko ten warkot 3-cylindrowego silniczka na jałowym !!! W Yarisie kultura pracy jakby była inna.

Trochę dziwne. U mojej :piekna: brzmi zaskakująco gładko na jałowym i przy normalnej jeździe. Niewprawne ucho może nie poznać, że to 3 cyl. Czasami nie mogę się nadziwić, że brzmi jak R4 bo ten sam silnik u mnie w Cuore terkocze 3-cyl dźwiękiem cały czas. Może to wina innej puszki filtra?

Sirion tylko przy ostrym depnięciu warczy jak w Cinquecento 700.

Napisano
  • Autor

Auto kupione Sirion 2007 1,3 87KM, oczywiście do naprawy.

Ja to chyba nie lubię kupować używanych aut co to w nich nie ma zwiększonego pakietu startowego.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.