Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skoda Kodiaq GT - tanie BMW X4/6

Featured Replies

Napisano

Ciekawe czy tylko wsadzą tam jakiś mocny silnik (może 2.0 280KM ) czy tez zrobią coś z budą.

Krawiec

Napisano
26 minut temu, krawiec napisał:

Ciekawe czy tylko wsadzą tam jakiś mocny silnik (może 2.0 280KM ) czy tez zrobią coś z budą.

Krawiec

Coupe - ma byc jak w BMW

Napisano
1 minutę temu, Rado_ napisał:

Coupe - ma byc jak w BMW

4 drzwi coupe, jak x6?

To Kodiaqiem cofnąć pod naczepę z balami drewna i później oszklić budę.

Ten typ nadwozia jest wyjątkowo paskudny.

Napisano
4 minuty temu, Pipper napisał:

4 drzwi coupe, jak x6?

To Kodiaqiem cofnąć pod naczepę z balami drewna i później oszklić budę.

Ten typ nadwozia jest wyjątkowo paskudny.

To juz wiadomo od dawna ;)

http://moto.onet.pl/aktualnosci/skoda-kodiaq-coupe-coraz-blizej-premiery/d2bezz

Napisano
12 minut temu, Pipper napisał:

Czyli cysterna ;)

Ale znajdą się chętni pewnie :oki:

Kodiaq mimo swojej wątpliwej urody sprzedaje się wyśmienicie, więc pewnie ten dziwoląg będzie miał duże branie ;]

Napisano
10 godzin temu, OZI napisał:

Kto kupuje?

b100ea1792773f44a28fd5aecdca566e.jpg

6c643d425105f52989a0958187b85e4d.jpg

Sent from my iCrap using Tapacrap

Żenua :) SUV GT to rak motoryzacji. X6/X4 czy ten obrzydliwy Merc to auta bezapelacyjnie brzydsze od legendarnej Multipli... brzydszy jest tylko SUV Nissana cabrio :) i widać się to rozprzestrzenia...

Napisano
11 godzin temu, Rado_ napisał:

Kodiaq mimo swojej wątpliwej urody sprzedaje się wyśmienicie, więc pewnie ten dziwoląg będzie miał duże branie ;]

tak ... szczerze to i mi sie podobał i ... już sie nie podoba

rozum go podpowiada jako wypośrodkowane auto dla ojca rodziny z trójką dzieci który musi kilka razy w tygodniu pojechać po budowach zawodowo ...

wystarczyło ze zrobiłem nim kilkadziesiat km ... nędza nędza i nędza ...plastiki plus jakość wykonania leży, zestrojenie silnika nędzne (a tu był 190 konny diesel z dsg i 4x4) .... być może to wady wieku szczenięcego i pewnie jeszcze do niego wróce by przetestowac w kilkudniowym teście ... i odpowiedzieć sobie czy SuperB czy kodiaq ... choć i konkurencja nie śpi i kusi i nowy  koleos jest bardzo atrakcyjny w porównaniu do kodiaq ...

Napisano

wiesz co .. jeździłem ponad 3 lata X-trailem T31 (2008 rok) ... auto do miasta w teren ok ... na trasy bez sensu

pojechałem do nissana przetestowałem nowego Xtraila i kaczkaja ... oba fajne ale mniejsze niż T31 i to zabiło pomysł zakupu ...

tymczasowo (  na 2 lata mam superB) ale chce mi sie 4x4 i wyżej ... i za rok definitywnie zamienie albo na 4x4 i wyżej albo ostatecznie superB

kaleos pokazał sie od bardzo dobrej strony pod wzgledem pojemności wygody intuicyjności (może dlatego że już miałem kilka aut nissan/renault) ... wsiadam i wiem co i jak ... wybieram D i jadę ... i jest fajnie ... komfortowo, elastycznie, wygodnie ... dla dzieci z tyłu też spoko

w kodiaq wybrałem D i ruuuuuszaaaaaaamyyyy ... strasznie opóźniał DSG ... niby przyspieszał niby jechał ale nie było tego czuć ... ale bardziej mi to podchodziło pod windstara teściowego ... taki amerykański leń którego trzeba mocno kopnąć w tyłek żeby sie ruszył ... do tego tak jak mówie jakość plastików/wykonanie wnetrza ... bleeeeeeeeee

jeszcze mi zostaje do sprawdzenia CX5 ... bo to też ciekawe jest ... po jazdach CX3 ... strasznie jestem ciekaw CX5 ...

Napisano
10 godzin temu, jetbang napisał:

kaleos pokazał sie od bardzo dobrej strony pod wzgledem pojemności wygody intuicyjności (może dlatego że już miałem kilka aut nissan/renault) ... wsiadam i wiem co i jak ... wybieram D i jadę ... i jest fajnie ... komfortowo, elastycznie, wygodnie ... dla dzieci z tyłu też spoko

w kodiaq wybrałem D i ruuuuuszaaaaaaamyyyy ... strasznie opóźniał DSG ... niby przyspieszał niby jechał ale nie było tego czuć ... ale bardziej mi to podchodziło pod windstara teściowego ... taki amerykański leń którego trzeba mocno kopnąć w tyłek żeby sie ruszył ... do tego tak jak mówie jakość plastików/wykonanie wnetrza ... bleeeeeeeeee

jeszcze mi zostaje do sprawdzenia CX5 ... bo to też ciekawe jest ... po jazdach CX3 ... strasznie jestem ciekaw CX5 ...

Gdy ja szukałem SUVa, byłem w VW, Skodzie, Toyocie, Nissanie, Mazdzie, Fordzie,  Kii aż pojechałem do Hyundaia i jeżdżę Tucsonem.

Diesel 1,7 141 KM trochę słaby, ale daje radę (odpowiedniejszy byłby diesel 2.0 albo 1,6 turbo benzyna). Jest komfortowo i cicho w środku. Skrzynia DCT 7-biegowa ładnie się sprawuje tak w mieście, jak i w trasie. Aby nie zamulała, trzeba włączyć tryb SPORT :ok: 

Napisano
2 godziny temu, rwIcIk napisał:

Gdy ja szukałem SUVa, byłem w VW, Skodzie, Toyocie, Nissanie, Mazdzie, Fordzie,  Kii aż pojechałem do Hyundaia i jeżdżę Tucsonem.

Diesel 1,7 141 KM trochę słaby, ale daje radę (odpowiedniejszy byłby diesel 2.0 albo 1,6 turbo benzyna). Jest komfortowo i cicho w środku. Skrzynia DCT 7-biegowa ładnie się sprawuje tak w mieście, jak i w trasie. Aby nie zamulała, trzeba włączyć tryb SPORT :ok: 

Moze chip? 

Napisano
2 godziny temu, PawelWaw napisał:

Moze chip? 

Zawsze mam obiekcje, co do gwarancji, bo jak cos sie ma spierdaczyc, to pewnie mnie to spotka. Ty swojego zaczipowales? I jak nie masz takich dylematów?

Napisano
1 godzinę temu, Rado_ napisał:

Zawsze mam obiekcje, co do gwarancji, bo jak cos sie ma spierdaczyc, to pewnie mnie to spotka. Ty swojego zaczipowales? I jak nie masz takich dylematów?

ja zachipowałem Insignie i wiem, że to był ostatni samochód w którym wpadłem na taki pomysł.

Napisano
13 minut temu, bergerac napisał:

ja zachipowałem Insignie i wiem, że to był ostatni samochód w którym wpadłem na taki pomysł.

A dlaczego?

Napisano
2 godziny temu, Rado_ napisał:

To załóż boxa-teraz do wielu modeli są dwukanałowe więc sterują także doładowaniem. Przyrosty mniejsze niż po programie ale w razie awarii wyciągasz go i po problemie.

Napisano
9 minut temu, Piotrus napisał:

To załóż boxa-teraz do wielu modeli są dwukanałowe więc sterują także doładowaniem. Przyrosty mniejsze niż po programie ale w razie awarii wyciągasz go i po problemie.

Taki box jest konkretnie strojony, czy jeden program pod dany silnik?

Napisano

Jak pojedziesz do Vtechu to Ci zestroją pod Twój, jak kupisz wysyłkowo to przy zamawianiu wgrywają program który robili dla takiego samego silnika. Tak naprawdę w środku siedzi 8 wersji softu które różnią się wzrostem mocy. Najmocniejsza to taka która nie wywalała błędów jak robili takie auto u siebie, u mnie jednak skrzynia wywalała błąd także muszę jeździć na max 7. Najfajniejszy bajer to to że zmieniasz poziom mocy przez apke, np dajesz auto żonie i możesz go wyłączyć.

Napisano

I spoko to sie sprawuje?  Nie ma fakapów, ze np. tloki wypali? ;]

Czyli mozna go pozniej użyć do innego auta, wgrywajac odpowiedni program?

Napisano
3 godziny temu, Rado_ napisał:

Mialem 4 diesle i 3 chip.  Roznica jest ogromna zawsze.  Z 4 sie wybieram i wybieram ale w koncu musze dotrzec na tego chipa.  Nigdy nic nie padlo od tego. 

Napisano
1 godzinę temu, bergerac napisał:

Tez mialem w insygni z 140 na 177. 

Po chipie rakieta.  Polecam. 

Edytowane przez PawelWaw

Napisano
5 godzin temu, rwIcIk napisał:

To już jest mocniejsza wersja tego silnika.

Po chipie bedzie najmocniejsza :)

Napisano
7 minut temu, PawelWaw napisał:

Mialem 4 diesle i 3 chip.  Roznica jest ogromna zawsze.  Z 4 sie wybieram i wybieram ale w koncu musze dotrzec na tego chipa.  Nigdy nic nie padlo od tego. 

Chodzi mi o to, ze po prostu cos padnie, niezaleznie od chipa np. turbo, albo np rozrzad i demolka silnika. I moge byc w czarnej..

Napisano
1 minutę temu, rwIcIk napisał:

Wychodzę z założenia, że nie poprawiam fabryki :)

To musisz sie pogodzic ze jak to napisales jest troche slaby :)

Napisano
4 minuty temu, Rado_ napisał:

Chodzi mi o to, ze po prostu cos padnie, niezaleznie od chipa np. turbo, albo np rozrzad i demolka silnika. I moge byc w czarnej..

Moze tak byc.

Napisano
35 minut temu, Rado_ napisał:

I spoko to sie sprawuje?  Nie ma fakapów, ze np. tloki wypali? ;]

Czyli mozna go pozniej użyć do innego auta, wgrywajac odpowiedni program?

Mam od 6mcy/17kkm i jak narazie zero problemów, tyle że to raczej zbyt krótki okres żeby coś sie wysypało.

Aczkolwiek parę razy pogoniłem auto na autostradzie i silnik nie wybuchł.

Kolega miał ich boxa w Kudze i na początku były problemy że w górach wywalało check'a ale po kilku poprawkach auto przejeździło kilka lat/200kkm bez żadnych problemów.

Vtech zawsze robił delikatne programy i tak też jest tutaj, oglądałem mapy i to są kosmetyczne różnice.

Jakbyś chciał przełożyć do innego auta to za 200 pln kupujesz nową wiązkę (o ile stara nie pasuje) i nową mapę do wgrania.

Napisano
2 godziny temu, PawelWaw napisał:

Tez mialem w insygni z 140 na 177. 

Po chipie rakieta.  Polecam. 

ja miałem ze 160 na prawie 200.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.