Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

bagażnik dachowy - cichy

Featured Replies

Napisano

Ma być cichy, przynajmniej cichy w miarę. Nie podnosić ponad miarę spalania. Tolerować 130 km/h. Ma mieścić 4 pary nart, 4 pary butów i kaski. InterPack Stella 480? Taurus Xtreme 400 względnie 450? Te dwa podobają mi się najbardziej. Z innych InterPack Tornado460, Thule Pacific 600, Modula WeGo 500, Farad Zeus 480. Rozsądne uwagi mile widziane.

Przeznaczenie: tylko wyjazdy dłuższe na narty, więc nośność zdecydowanie na drugim planie. 

Napisano

wg mnie Thule Pacific. używałem go i jest bardzo fajny :ok: 

Napisano
  • Autor
56 minut temu, bergerac napisał:

wg mnie Thule Pacific. używałem go i jest bardzo fajny :ok: 

ale te dwa pierwsze ładniejsze! ;]

Napisano
  • Autor
23 godziny temu, wawo napisał:

ale te dwa pierwsze ładniejsze! ;]

czy ktoś mógłby coś dodać rozsądnego w sprawie bagażników?

Napisano

Tak. Jak ma być cichy to patrz żeby był obniżony i raczej szeroki/płaski. 4 komplety to już bym brał coś około powyżej 500L.... Swego czasu kupiłem SportAC 580L D. Podwójne otwieranie też się przydaje... 150 km/j licznikowe z nim latam Ale le są cichsze

...

Napisano

A jakie masz belki?
Bo ja kupilem Interpack pod uchwyty rowerowe I gwizdza niestety juz od 80-100, wiec na wiosne chyba kupie.cos innego...
Napisano

Wszystko zależy od dachu samochodu jak masz belki ciut pod kątem to już masz większe opory i tym samym robi się głośniej.

Ja mam belki oryginalne reno i jest ciszej niż na thulach u kolegi... nie ma reguły..

Napisano
14 godzin temu, wawo napisał:

Tak. Cichy i pojemny: https://www.thule.com/pl-pl/pl/cargo-carrier/car-top-carrier/thule-excellence-xt-_-611906

Mam, korzystam od paru lat. Pojemność narciarska, sprawdzona przeze mnie to 8 par nart+deska snowboardowa+kilka par butów w wolne przestrzenie.

Najcichszy box jaki miałem okazję używać. Jazda swobodna 160 km/h bez stresu.

mar00ha

Napisano
  • Autor
4 godziny temu, slawek_l_83 napisał:

Wszystko zależy od dachu samochodu jak masz belki ciut pod kątem to już masz większe opory i tym samym robi się głośniej.

Ja mam belki oryginalne reno i jest ciszej niż na thulach u kolegi... nie ma reguły..

Mam zaokrąglone aluminiowe przy samych nartach tragedii nie ma.

Napisano
17 minut temu, mar00ha_ napisał:

Tak. Cichy i pojemny: https://www.thule.com/pl-pl/pl/cargo-carrier/car-top-carrier/thule-excellence-xt-_-611906

Mam, korzystam od paru lat. Pojemność narciarska, sprawdzona przeze mnie to 8 par nart+deska snowboardowa+kilka par butów w wolne przestrzenie.

Najcichszy box jaki miałem okazję używać. Jazda swobodna 160 km/h bez stresu.

6k PLN za kufer na dach :totalszok: ?

W czego to jest zrobione, z kompozytów lotniczych?

Napisano

6k PLN za kufer na dach :totalszok: ?
W czego to jest zrobione, z kompozytów lotniczych?

Nie wiem. Ja kupiłem dużo taniej. Ale parę lat temu.

mar00ha

Wysłane z iPhone X za pomocą Tapatalk
Napisano
Dnia 18.11.2017 o 19:05, wawo napisał:

Ma być cichy, przynajmniej cichy w miarę. Nie podnosić ponad miarę spalania. Tolerować 130 km/h. Ma mieścić 4 pary nart, 4 pary butów i kaski. InterPack Stella 480? Taurus Xtreme 400 względnie 450? Te dwa podobają mi się najbardziej. Z innych InterPack Tornado460, Thule Pacific 600, Modula WeGo 500, Farad Zeus 480. Rozsądne uwagi mile widziane.

Przeznaczenie: tylko wyjazdy dłuższe na narty, więc nośność zdecydowanie na drugim planie. 

Bardziej niż box to chyba hałasują belki.  Mam thule wingbar i jest cicho.

Co do boxa to mam thule motion 900, największy jaki jest. Cały zestaw do 130km/h jest dosyć cichy, w porównaniu do budżetowych xtreme, który miałem z normalnymi lekko obłymi belkami.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.