Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Auto nabiera wody

Featured Replies

Napisano

Witam, mam mały przeciek a może przecieczek, woda zbiera się w kole zapasowym, ale nie wiem co przecieka. Polewałem tylne światła wodą i nic, ktoś ma jakiś pomysł jak sprawdzić co przecieka i skąd wlewa się do środka? Samochód to Avensis t27 kombi

Edytowane przez dobromir

Napisano

Napisz jaki samochód, wersja nadwozia etc., bo przyczyn może być wiele w zależności od wersji nadwozia czy modelu.

Napisano
  • Autor
28 minut temu, AstraC napisał:

Napisz jaki samochód, wersja nadwozia etc., bo przyczyn może być wiele w zależności od wersji nadwozia czy modelu.

racja

Napisano
3 minuty temu, dobromir napisał:

racja

Sprawdziłeś wszelakie zaślepki i uszelki otworów technologicznych w podłodze? Czy nie ma nigdzie wyżej śladów wody lub zacieków? W Astrze F jak była już wiekowa zdarzało się pocieknąć przy mocowaniu relingów.

Napisano

Nie wiem, czy to cos pomoże, ale walczyłem z woda w bagażniku w CIVICU '02 3D i po uszczelnieniu lamp i wszystkiego w obrębie zderzaka i klapy znalazłem pękniętą mastykę na styku dachu i słupka, pod gumową listwą wzdłuż dachu. Wydrapałem stara gumę, dałem nową masę, zapaćkałem zrobiłem zaprawkę pędzelkiem i efektem jest sahara w bagażniku :D

Napisano

Przyczyn możę być dużo:

- uszczelka lampy (czasem wystarczy wyczyszczenie),

- uszczelka klapy,

- pęknięcie mastyki na łączeniu blach,

- otwór wentylacyjny pod zderzakiem,

- w koszu koła zapasowego często jest korek, który czasem może być nieszczelny.

Po deszczu/myjni najlepiej trochę porozbierać. Ja w Fieście znalazłem wyciek jak rozebrałem plastiki na boczkach bagażnika i na słupkach C - wtedy było widać że woda w koszu koła pochodziła z słupka C, a jak się przyjrzałem, to okazało się że popuszczała uszczelka lampy.

Napisano

Jedna osoba do bagaznika, druga polewa woda z weza pod niskim cisnieniem (myjka cisnieniowa sie nie nadaje) :ok:

pozdr.

Napisano

W fabii 2 z pierwszych lat produkcji woda lala się do bagażnika przez kratki wentylacyjne widoczne po zdjeciu zderzaka tylnego.

Napisano

współczuję problemu. Borykałem się z identycznym w GVII ale znalazłem przyczynę. jedyny sposób to wybebeszyć wszystkie plastiki wygłuszenia jedna osoba do środka z lampką druga polewa wodą :ok:

Napisano

W hondzie jazz 2 pęka połączenie błotnika-nadkola z dachem przy klapie bagażnika. Nie widać, bo jest przykryte niby uszczelką gumową. Tam szukać?

Napisano

Nie wozisz czasem anteny od CB na magnesie ??

Napisano
  • Autor
5 godzin temu, Elephant napisał:

Nie wozisz czasem anteny od CB na magnesie ??

nie

Napisano

To woda? Na pewno nie płyn do spryskiwacza?

Auto nie było bite? Od dawna się leje?

A może spróbuj narysować na blaszane podłodze bagażnika kratkę kredą? Jak woda będzie ciekła, to zostawi ślad na kredzie i może chociaż wskaże kierunek dalszych poszukiwań? 

Napisano
  • Autor
4 godziny temu, Kysior napisał:

To woda? Na pewno nie płyn do spryskiwacza?

Auto nie było bite? Od dawna się leje?

A może spróbuj narysować na blaszane podłodze bagażnika kratkę kredą? Jak woda będzie ciekła, to zostawi ślad na kredzie i może chociaż wskaże kierunek dalszych poszukiwań? 

Chyba znalazłem winowajcę, prawdopodobnie cieknie mi przez uszczelkę klapy tylnej. Trochę w jednym miejscu odstaje i może tamtędy cieknąć, ale 100% będę pewny jak to jakoś naprawię.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.