Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Luźny temat z gatunku "jazda zabytkiem"

Featured Replies

Napisano

Temat bardzo luźny.

Mocne W124.

Czy to w ogóle może dzisiaj służyć jako auto na dojazdy do pracy? Roczne przebiegi około 10tyś km, bez dalszych wypraw. Tylko miasto.

Części do tego są jeszcze ogólnie dostępne jako zamienniki?

Jak w ogóle sprawa z korozją? Przypuszczam, że "jak się trafi".

Ktoś może interesował się tematem, albo osobiście użytkuje takie jeździdło?

Napisano

Kumpel ma podobnego merca. Najpierw włożył w niego worek siana teraz normalnie jeździ. Z tego co mówił teraz chce sprzedać, bo więcej jest na wyjazdach niż w domu i auto stoi.

Edytowane przez Cinek

Napisano

Jak jestes singlem brodatym hipsterem lubujacym sie w sojowym latte..to jak najbardziej....nawet trzeba :)

Natomiast jako polak glowa rodzinny to raczej zly pomysl :)

Napisano

Znam kilkanascie osob ktore uzytkuja od 200d po e420 na co dzien. Normalny dupowoz, wszystkie czesci dostepne poza moze jakimis unikatowymi dla danego wyposazenia przykladowo sprezyny przednie do 4matica. Dla mnie osobiscie dosc nudne auto, prowadzi sie jak jacht i brzydkie. Na co dzien jakbym mial tym jezdzic to albo om602/603 turbo albo e320-e420.

Napisano

Był niedawno podobny temat tyle, że autor zastanawiał się tam, czy W124 coupe to dobry pomysł na daily...

Napisano

124 po lifcie gnije, bo ma słaba blachę, a przedlift rdzewieje ze względu na wiek. Znośne w utrzymaniu, najlepiej 6cylindrow rwd. Do 4m i v8 nie ma czesci, ani mechaników którzy chcą to naprawiać.

Czy może służyć na daily? Sam nie wiem. Ciezko o wyposażenie i normalny silnik.

Napisano

Brat moj kupił 260E z 89r.  automat.

ogolnie spoko auto , ale do normalnej jazdy srednio sie nadaje , spalanie spore, trzeba sie przyzwyczaic do reakcji na gaz i tylny naped na sliskim wymaga przyzwyczajenia dla kogoś kto jeździ od zawsze fwd 

Edytowane przez Lato8

Napisano

Mam w124 200D z 1991r i używam go prawie na co dzień. W lato doskwiera tylko brak klimy,  w zimę grzeje jak szalony. Jestem bardzo zadowolony z jazdy, lato 6 litrów a zimą ok 8. Jazda głównie miasto, krótkie odcinki. Blachy jak dzwon, brak korozji, wygodny, cichy, elektryka, szyberdach, centr zamek, grzane dupki.

Edytowane przez Ecotec

Napisano

200d w katalogu juz nie jedzie, mocno odstaje od innych aut w ruchu ulicznym

Napisano

Jeździłem min np. po W-wie oraz na trasie 200 - 300 kilometrów i bez problemu można sie nim poruszać, nie jest zawalidrogą.

Powyżej 80 km/h robi się trochę głośniej :) ale rekompensuje to frajda z jazdy "yountimerem" na co dzień.

Fotki z dziś

W124 200D 1 (1024x768).jpg

W124 200D 2 (1024x768).jpg

Napisano

Chyba niedawno wystawiałeś go na sprzedaż.

Ładny egzemplarz.

Napisano

Wystawiałem w celu ustalenia jego wartości i się udało :)

Napisano
8 godzin temu, kravitz napisał:

Temat bardzo luźny.

Mocne W124.

Czy to w ogóle może dzisiaj służyć jako auto na dojazdy do pracy? Roczne przebiegi około 10tyś km, bez dalszych wypraw. Tylko miasto.

Można, szwagier tym jeździł na co dzień dopóki się nie złamał. Korozja niestety zabija je wszystkie. Już lepiej W201, ale to max dla dwóch osób. 

Napisano
47 minut temu, atlantic napisał:

Czemu lepiej W201?

Poliftowe mniej gniją, Miałem przedlifta W124, przedlifta W201 i teraz polifta W201. Siłą rzeczy obracam się częściej wśród posiadaczy starych Mercedesów, w mojej opinii w201 jest lepiej zabezpieczone.

Napisano

Jako osoba, która obraca się tak samo absolutnie tego nie potwierdzam. A sama 190 niestety do 124 nie ma podjazdu pod żadnym względem. Polifowe w124 gnije bardziej to prawda, ale przedlifta to jest to samo co 190. Wszystko jest kwestia tego jak ktoś dbał i w jakim klimacie jeździło auto.

Napisano

Nie dalej jak miesiąc temu kumpel kupił W124 coupe w wersji 300. Spoko fura, zero rdzy, jest trochę do poprawienia w mechanice. Silnik zagazowany, nowoczesna instalacja, działa bez zarzutu. Jak dla mnie to daily bez dwóch zdań, szczególnie gdy się jeździ 10tys km rocznie. Na większe przebiegi wolałbym polifta E220 z elektronicznym wtryskiem i 150KM.

Napisano
38 minut temu, atlantic napisał:

Jako osoba, która obraca się tak samo absolutnie tego nie potwierdzam. A sama 190 niestety do 124 nie ma podjazdu pod żadnym względem. Polifowe w124 gnije bardziej to prawda, ale przedlifta to jest to samo co 190. Wszystko jest kwestia tego jak ktoś dbał i w jakim klimacie jeździło auto.

Moim zdaniem powyższe nie ma znaczenia. Maksymalnie dwie zimy w Polsce i każde W124 nie przejdzie przeglądu.

Oczywiście sugeruję się tematem wątku, czyli autem daily, nie zamykanym na zimę w garażu.

Napisano

Oj uwierz, ze ma😊 polift jest jak okular - tam tez wychodzi rdza na słupku A, albo dachu. Zgnite doły drzwi I drobne raczki na każdym elemencie. Jedyne co boli tak samo przedlifta i polifta to gniający wozek tylnego zawieszenia.

• 2 tygodnie później...
Napisano
Temat bardzo luźny.
Mocne W124.

IMO nie. Czesci sa trudno dostepne. A w razie wypadku policza ci jak za złom.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.