Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

mycie silnika z oleju

Featured Replies

Napisano

mam nie mały problem... A mianowicie muszę umyć silnik od dołu z oleju by zlokalizować jego wyciek. I problemem jest umycie tego. Dzwoniłem do kilkunastu myjni ręcznych i żadna nie oferuje mycia silnika od spodu. W jaki sposób sobie radzicie w takich sytuacjach? Niestety nie mam dostępu do kanału by samemu wejść pod auto... Czy po prostu oddac auto na warsztat i niech oni sobie radzą? I tak uszczelnienie wymieniane by bylo w warsztacie...

Napisano

a tu sprawdzałeś 

Bytom Łagiewnicka 36 max food (o ile dobrze pamiętam) 

Napisano

Myją tiry , osobowe, silniki, kłady itp u mnie wyczyścili i silniki wygladał jak z fabryki 

Napisano

We Wro wiele firm myje silnik od spodu, koszt 80-100 zł za cały silnik. Też muszę się wybrać na mycie z tego samego powodu.

Napisano

Myjka to bez sensu. Szuwaks na szmate i przetrzec. Od razu bedzie widac gdzie cieknie. Ale to by sie jakis kanal przydal albo najazd.

Napisano
  • Autor
25 minut temu, RABIN napisał:

Myją tiry , osobowe, silniki, kłady itp u mnie wyczyścili i silniki wygladał jak z fabryki 

o widzisz. Muszę tam zadzwonić:ok:

Napisano

Jest taki środek AKRA. Psikasz tym silnik, może być od góry, czekasz aż spłynie i KONIECZNIE spłukujesz. bardzo dobrze czyści silnik z tłustych smarów czy innych takich rzeczy. Oczywiście, najlepiej, gdybyś jednak miał możliwość wejścia pod samochód i zaatakowania od spodu. Ale z braku takiej możliwości możesz (umiejętnie!) napierać od góry.

Ja tak czyściłem cały silnik w Celinie po zalaniu go olejem silnikowym - opisywałem swoją "przygodę" na MK.

Napisano
42 minuty temu, Bartłomiej napisał:

Psikasz tym silnik, może być od góry, czekasz aż spłynie i KONIECZNIE spłukujesz.

I gdzie to robisz? Gdzie ten syf wraz z olejem potem trafia? 

Napisano

nie o takiej porze ale w lato to myje na myjni bezdotykowej mam takową blisko siebie, podjeżdżam że jeszcze silnik jest zimny , maska do góry osłaniam jeśli mogę alternator i ważniejszą elektrykę następnie AKRA , czekam chwile i jazda z wodą;] , wypycham auto na miejsce postojowe przy myjni, wycieram szmatka co mogę  albo zostawiam auto na kilka godzin aby obeschło, albo odpalam silnik i podziwiam parę wydobywająca się :phi:, i też czekam na cieplejsze dni bo mam cały silnik upaćkany oliwą z pękniętej rurki bagnetu a nie wiem też czy i odma jest cała

Edytowane przez Waldek40

Napisano
3 godziny temu, angrius napisał:

mam nie mały problem... A mianowicie muszę umyć silnik od dołu z oleju by zlokalizować jego wyciek. I problemem jest umycie tego. Dzwoniłem do kilkunastu myjni ręcznych i żadna nie oferuje mycia silnika od spodu. W jaki sposób sobie radzicie w takich sytuacjach? Niestety nie mam dostępu do kanału by samemu wejść pod auto... Czy po prostu oddac auto na warsztat i niech oni sobie radzą? I tak uszczelnienie wymieniane by bylo w warsztacie...

Na myjniach Słonik można myć silnik :ok: 

• 2 tygodnie później...
Napisano

Szukaj firm które w ofercie mają konserwację podwozi- często mają taki sprytny podnośnik jednokolumnowe (auto jest podnoszone tylko za przednią os do tych 30-40stopni) i ci to od ręki w 5 minut zrobią za cenę myjni ręcznej/automatu

...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.