Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

"Walka" o odszkodowanie z OC

Featured Replies

Napisano
9 minut temu, lessero napisał:

W sumie prawda.

Ale jak zona wróci z kolejnym oświadczeniem, to spróbuje przetestować :)

Też testowałem na żony oświadczeniu ;). Generalnie likwidowałem w PZU i wszystko przebiegło bezproblemowo i mega szybko, w ok tydzień miałem $$ na koncie.

Podczas likwidacji nikt by mi samochodu zastępczego nie zapewnił, poza samym czasem naprawy. Inna sprawa, że nie jestem kombinatorem i byłem zadowolny z załatwienia sprawy.

Napisano
2 godziny temu, Ryb napisał:

Ale ja staram się powstrzymać od oceny efektu i moralnych rozterek z tym związanych. Imponuje mi sam sposób wykonania.

:oki:

dla mnie mój sposób jest tak samo moralny jak coroczne podnoszenie składki ubezpieczenia pomimo kolejnego roku bezszkodowego....skoro TU robią nas na każdym kroku w wała podnosząc składki, kosztorysując zamienniki a nie orginały, zaniżając kosztorysy to sami proszą się o to aby poszkodowani walczyli o swoje.

Gdyby na początku powiedzieli mi - panie masz pan 2500kzł ( i tak 1200zł mniej od tego na ile wycenił warsztat naprawę oraz mniej o 2400 do pozostałych kosztów likwidacji szkody ) to zaoszczedzili by drugie tyle....a tak - chyba to mają wkalkulowane w działalność.

Dziś się lepiej czułem fizycznie rozebrałem tył auta, zalewarowałem i naciągnąłem to co było pogięte i wymieniłem lampę- gdybym założył nową belkę pod zderzakiem śladu by nie było - naprawa kosztowała mnie jakieś 2h roboty i 25zl za lampę :) - obiecałem że jak się lepiej będę czuł to podjadę na szrot i kupię belkę pod zderzak żeby przy następnym strzale miało co pochłonić energię bo z tamtej nie zostało nazbyt wiele.

auto dostało kolejne życie

1 godzinę temu, norm4n napisał:

Mi nie, to takie wywalanie otwartych drzwi.... Strasznie duże nakłady pracy, a można prościej i bez stresu. Dodatkowo temat wyjdzie tylko w warsztacie u Henia, który bierze od poszkodowanego "upoważnienie" albo "pełnomocnictwo" i na tej podstawie walczy z ubezpieczycielem. Duże warsztaty od dawna wiedzą, że funkcjonuje coś takiego jak cesja, żeby w razie czego można było pójść z ubezpieczycielem do sądu, albo, żeby poszkodowany nie wywinął takiego numeru jak nasz forumowy kolega.

ale o czym ty do mnie piszesz? po prostu odebrałem to co mi się należało - a decyzja o tym że samochodu nie będę naprawiał w warsztacie przy tak wiekowym sprzęcie jest jak dla mnie i pewnie nie tylko dla mnie decyzją dobrą - ktoś nawet w poprzednim wątku sam napisał aby wziąć kasę i nie bawić się w naprawę - zatem - wziąłem kasę i nie bawię się w naprawę - tyle że wziąłem więcej niż mi pierwotnie zaproponowali .

zadam ci pytanie - jakbym był winien ci 2tysie - a oddałbym ci 1tyś to byłbyś rozumiem zadowolony tak? brawo ty

Edytowane przez 4thelement

Napisano
6 godzin temu, 4thelement napisał:

ale o czym ty do mnie piszesz? po prostu odebrałem to co mi się należało - a decyzja o tym że samochodu nie będę naprawiał w warsztacie przy tak wiekowym sprzęcie jest jak dla mnie i pewnie nie tylko dla mnie decyzją dobrą - ktoś nawet w poprzednim wątku sam napisał aby wziąć kasę i nie bawić się w naprawę - zatem - wziąłem kasę i nie bawię się w naprawę - tyle że wziąłem więcej niż mi pierwotnie zaproponowali .

zadam ci pytanie - jakbym był winien ci 2tysie - a oddałbym ci 1tyś to byłbyś rozumiem zadowolony tak? brawo ty

widze, ze masz problem z rozumieniem tekstu i może to jest przyczyną Twojego agresywnego sposobu przelewania myśli na klawiaturę... zasugerowałem jedynie, że wybrałeś najdłuższą drogę do odbioru należnej kasy... a żeby ocenić, czy rzeczywiście odebrałeś wszystko co Ci się należało, to trzeba by było przeanalizować kosztorys naprawy i skalkulować szkodę pod kątem ewentualnej całki. Nie mam ochoty nic Ci udowadniać i psuć dobrego samopoczucia - grunt, że Ty jesteś zadowolony. Masz prawo do pełnej kompensacji szkody, a co zrobisz z tym odszkodowaniem to tylko Twoja sprawa. Nie wiem po co ta argumentacja ad personam, ale zwalam to na późną porę. :ok:

Napisano

przerabiałem, wziąłem bezgotowkowo, proponowali 2tys, ja chciałem 4, wydali bezgotówkowo 6.5

(i jeszcze auto zastępcze masz)

Edytowane przez bielaPL

Napisano
23 godziny temu, norm4n napisał:

widze, ze masz problem z rozumieniem tekstu i może to jest przyczyną Twojego agresywnego sposobu przelewania myśli na klawiaturę... zasugerowałem jedynie, że wybrałeś najdłuższą drogę do odbioru należnej kasy... a żeby ocenić, czy rzeczywiście odebrałeś wszystko co Ci się należało, to trzeba by było przeanalizować kosztorys naprawy i skalkulować szkodę pod kątem ewentualnej całki. Nie mam ochoty nic Ci udowadniać i psuć dobrego samopoczucia - grunt, że Ty jesteś zadowolony. Masz prawo do pełnej kompensacji szkody, a co zrobisz z tym odszkodowaniem to tylko Twoja sprawa. Nie wiem po co ta argumentacja ad personam, ale zwalam to na późną porę. :ok:

Nie przejmuj się, użyszkodnik , 4thelement bardzo ambicjonalnie podchodzi do tego co dzieje się w internecie ;l

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.