Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki fotelik dla noworodka?

Featured Replies

Napisano

Cześć!

Potrzebuję fotelika dla dziecka, poród niedługo.

Co polecacie?

Auto to Passat B7 kombi, ISOFIX, boczne poduszki powietrzne z tyłu i kurtyny powietrzne.

Pozdrawiam,

Tomek

Napisano
Cześć!

Co polecacie?

Auto to Passat B7 kombi, ISOFIX, boczne poduszki powietrzne z tyłu i kurtyny powietrzne.

Pozdrawiam,
Tomek
Maxi Cosi z bazą isofix. Bazę śmiało możesz kupić używaną.

Wysłane z mojego LG-M250 przy użyciu Tapatalka

Napisano
16 minut temu, spad napisał:

Maxi Cosi z bazą isofix. Bazę śmiało możesz kupić używaną.

Taki? http://allegro.pl/maxi-cosi-pebble-plus-nomad-grey-0-13-kg-i-size-i7142423834.html

Modeli Maxi Cosi jest całe mnóstwo.
Tutaj widzę, że nadaje się też do samolotu, pod koniec roku najprawdopodobniej będziemy lecieli na "drugi koniec świata" więc miałoby to sens.

Napisano

Taki? http://allegro.pl/maxi-cosi-pebble-plus-nomad-grey-0-13-kg-i-size-i7142423834.html

Modeli Maxi Cosi jest całe mnóstwo.
Tutaj widzę, że nadaje się też do samolotu, pod koniec roku najprawdopodobniej będziemy lecieli na "drugi koniec świata" więc miałoby to sens.
Modelu Ci nie podawalem bo z nosidelek wyszedlem jakies 6 lat temu. :) Ale ti co linkujesz to cos podobnego mialem, tylko nazwa modelu byla inna. Kojarze tez, ze pozniej MC robilo taki model do ktorego byla baza, ktora to mozna bylo wykorzystac rowniez w foteliku kolejnym 9-18. W szukanie modeli musisz sie pozaglebiac, ale to co podlinkowales jest jak najbardziej okej.

Napisano
9 godzin temu, t_kucyk napisał:

Cześć!

Co polecacie?

Pozdrawiam, 

Tomek

Na początku miałem Maxi Cosi Cabriofix + bazę isofix. Okazał się bezpieczny bo przy dzwonie małej nic się nie stało. Jako 2 fotelik kupiliśmy Recaro zero.1 ale jego można używać od noworodka. Minusem tego rozwiązania jest to że ten fotelik nie jest nosidełkiem. Plusem bezpieczeństwo i bardzo wygodne wkładanie dziecka bo jest obrotowy. Ostatnio widziałem że recaro poprawiło się i zrobiło ten zero.1 w wersji wyjmowanej i coś takiego bym tobie polecił. Wiem że jest drogi ale dzwon z dzieckiem na pokładzie nauczył mnie że na tym nie oszczędzamy. https://www.topracingshop.pl/product-pol-12859-Fotelik-dzieciecy-Recaro-Zero-1-Elite-Aluminium-Grey-0-18-kg.html

Napisano
11 godzin temu, t_kucyk napisał:

Cześć!

Co polecacie?

Maxi Cosi

Baza Family fix, będziesz miał też do fotelika od razu.

Nosidełko jakiekolwiek z tych kompatybilnych z bazą.

Używek raczej się nie opłaca, chyba że sprzedać. Ceny nowej bazy od 600 zł, używkę sprzedasz za niecałe 400 zł. Z fotelikami dość podobnie.

Napisano

Jeśli chcesz coś z bazą ISOFIX to Maxi Cosi jest dobrym wyborem - bazę kup od razu taką, aby pasowałą do kolejnego fotela np MaxiCosi 2Way Pearl - to jest fotel do 18 kg RWF - poczytaj sobie o tym bo za chwilę dzieciak Ci wyrośnie z łupiny, rok zleci jak z bicza strzelił ;)

My mieliśmy pierwsze nosidło CYBEX Aton Q, zapinaliśmy tylko na pasy.

Nosidło bezpieczne wg różnorakich testów, świetnie trzymające główkę malca i niestety ciężkie.

Teraz jaki drugi fotel kupiliśmy 2Way Pearl od Maxi Cosi i trzeba było też bulnąc za bazę ISOFIX - RWFy to droga impreza ale warto :ok:

Napisano

też polecam maxi cosi

Napisano
Cześć!

Co polecacie?

Pozdrawiam,
Tomek

Cos Maxi Cosi

Napisano

Wszyscy tylko MC, a ja bym zaproponował Romer Baby Safe II, baza ISOfix i w drogę.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Napisano
1 godzinę temu, caliber2001 napisał:

Wszyscy tylko MC, a ja bym zaproponował Romer Baby Safe II, baza ISOfix i w drogę.

+1.  MaxiCosi (a właście Dorel) to taki Kelloggs fotelików... Zdecydowanie bardziej wolałbym Britax/Roemer czy produkty skandynawskie..

Napisano

Używałem Kiddy evolution pro 2. Zwróciłbym też uwagę na adaptery do wózka, bo to przydatne.

Napisano

wg mnie bardzo solidne nosidła robi Cybex. Zamontowany na bazie isofix jest naprawdę solidnie. Polecam, a przetestowałem kilka. Jedyny minus są dość ciężkie, więc trzeba zadbać, żeby stelaż wózka miał odpowiednie adaptery.

Napisano
Dnia 15.04.2018 o 18:10, bergerac napisał:

Jedyny minus są dość ciężkie

Chyba wszystkie foteliki/nosidełka ISOFIX są cholernie ciężkie. (przynajmniej te porządne)

To wynika z konstrukcji, fotelik trzyma się na dole na kotwach (elementy stalowe) i to ma utrzymać całość.

Foteliki/nosidełka nie-isofixowe raz że mogą nie mieć praktycznie nic metalowego, to opasane pasem są po prostu skorupą "samonośną".

Napisano
Dnia 12.04.2018 o 21:07, t_kucyk napisał:

Cześć!

Co polecacie?

Recaro Privia z bazą isofix.

Zaleta względem Maxi Cosi Cabriofix:

- Łatwiejsze wypięcie z bazy, tj. jedną ręką trzymasz za uchwyt, drugą odblokowujesz. W Cabriofix masz dwa oddzielne przyciski do wypięcia po obu stronach, nie jest to wygodne ani przy wypinaniu z bazy, ani przy wypinaniu z wózka.

Wada:

- Privia jest mniejsza, nasz 9kg bajtel się ledwo mieścił mimo że fotelik jest do 13kg.

Privia wizualnie i dotykowo jest solidniej wykonana.

Napisano
19 minut temu, Bednar napisał:

- Łatwiejsze wypięcie z bazy, tj. jedną ręką trzymasz za uchwyt, drugą odblokowujesz. W Cabriofix masz dwa oddzielne przyciski do wypięcia po obu stronach, nie jest to wygodne ani przy wypinaniu z bazy, ani przy wypinaniu z wózka.

AFAIR Cabriofixa wypina się jedną ręką, ciągnąć za tą szary plastik z przodu bazy...

Fajne są Roemery (te z plusem) - przycisk do wypięcia z bazy masz w rączce...

1_BABY-SAFE_PLUS_SHR_II_WineRose_02_2016

Napisano
Teraz, grogi napisał:

AFAIR Cabriofixa wypina się jedną ręką, ciągnąć za tą szary plastik z przodu bazy...

Fajne są Roemery (te z plusem) - przycisk do wypięcia z bazy masz w rączce...

Faktycznie, na zdjęciach wygląda to tak, że z bazy wypina się poprzez uchwyt w bazie, nie w nosidełku.

Przyznam się, że z bazy go nie wypinałem, bo bazy nie miałem (fotelik tymczasowy), natomiast wypinanie z wózka jest poprzez dwa przyciski po każdej stronie, co jest niewygodne.

image.png.bd90f1d9e52b2f8703d3b9d3158d05fd.png

Privia ma wypinanie z tyłu, pociąga się jeden uchwyt drugą ręką podnosząc całe nosidełko. Tym samym sposobem wypina się z bazy i z wózka.

Jako drugi fotelik kupiliśmy Axikid duofix. Fotelik tyłem, Młodemu jest wygodnie, ale przedni fotel pasażera przestał w zasadzie istnieć.

Napisano
6 godzin temu, Bednar napisał:

Wada:

- Privia jest mniejsza, nasz 9kg bajtel się ledwo mieścił mimo że fotelik jest do 13kg.

Privia wizualnie i dotykowo jest solidniej wykonana.

Cabriofix też odblokowujesz jedną ręką.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.