Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wybór auta dla znajomego

Featured Replies

Napisano
3 godziny temu, czachabrava napisał:

Akurat w Z18XE jest to wynik jak najbardziej osiągalny. 1.8 w 159-tce jest inny i nim nie jezdziłem. Ale,że miałem VC 1.8 to te 10l jest jak najbardziej realne. Dodam, ze teraz K4M w Megane mi spala 11,5l lpg.

Ja napisał, że kolega musi mieć BARDZO LEKKĄ nogę, że mu w Vectrze 1.8 wychodzi 10L LPG. Jak się postarasz to MOŻE da radę tyle spalić ... ale nie powiedział bym że ten samochód tyle pali u innych - bo obstawiam że spala raczej 12L+ LPG.

W takim przypadku np. Mondeo 1.5ecoboost będzie mu paliło 6,5L, zakładając że będzie jeździł w stylu "vectra-1.8-10L-LPG" ... tylko realnie u innych użytkowników pali 8,5-10.

Napisano
10 godzin temu, kartonik napisał:

Na temat używanych BMW.

Ostatnio oglądałem na TVN Turbo "Zakup kontrolowany". Odcinek był o rocznych posiadaczach samochodów, które kupili po udziale w tym programie. W śród nich było trzech posiadaczy BMW. Jedna właścicielka w czasie roku użytkowania włożyła 5 tyś zł, drugi właściciel 7 tysi, a trzeci już zdążył ją sprzedać, bo stale coś się w niej psuło. Z tego co pamiętam, to nie były to jakieś stare strucle, no i zapewne samochody sprawdzone przed sprzedażą, jak to w tym programie pokazują. Tak że...;]

To prawda ale zauwaz ze zaden z nich tych bet nie jechal tylko raczej zdania byly takie ze auta drazyly kieszen ale byly fajne. Po prostu wyszli z blednego zalozenia ze beda bezobslugowe. To tak jakby ktos kupil srt8 i plakal ze olej musi co 5kkm zmieniac albo hamulce w GTRze za 20 patoli co 20kkm. Jakby takie auto go upodlilo kosztami pewnie tez by sprzedal ale wciaz nad tym autem by pial z zachwytu.

Ja kupujac 3 lata temu range rovera tez wyszedlem z blednego zalozenia ze bedzie to daily na 130km dziennie i plakalem jak co roku stal miesiac u mechanika. Tym razem utknal i stoi juz 3ci miesiac i w koncu kupilem inne auto. I tez powiem ze range sie sypie i upodla ale nie powiem ze zaluje. A kupujac myslalem ze ci na forach co pisza ze sie sypie i upodla to albo cieniasy albo z zazdrosci pisza zeby nie kupic. I ze bede madrzejszy i znajde taka konfiguracje co sie sypac nie bedzie. Tyle ze kupilem auto za polowe budzetu. Jakbym kupil zapozyczajac sie u rodziny to by po kilku miesiacach wrastal na parkingu w krajobraz.

Edytowane przez lisik

Napisano
8 godzin temu, wujekcybul napisał:

To jest świetna perełka idealna na nasze warunki handlu aut. 7 lat prawie nowa 70k pewnie bita albo z cofniętym licznikiem.

W Belgii masz Car Pass i wiesz wszystko o aucie, przebiegu. Nawet wiesz, kiedy Heniek w szopie klocki zmieniał. Jak handlarz nie da Car Pass, to znaczy, że trzeba odpuścić. 

Napisano
8 godzin temu, wujekcybul napisał:

To jest świetna perełka idealna na nasze warunki handlu aut. 7 lat prawie nowa 70k pewnie bita albo z cofniętym licznikiem.

W Belgii masz Car Pass i wiesz wszystko o aucie, przebiegu. Nawet wiesz, kiedy Heniek w szopie klocki zmieniał. Jak handlarz nie da Car Pass, to znaczy, że trzeba odpuścić. 

Napisano
3 godziny temu, Dembu napisał:

Taaaak ... zakup kontrolowany :hehe: ... program ze specjalistą od lakieru, który widzi wszystko na oko, a po potwierdzeniu miernikiem twierdzi, że tu grubość 110, a tu już 115 to widać że malowany i miał przygodę, tak jak on to powiedział. Specjaliści największej klasy od wyboru samochodów :bzik: a jak z PL salonu, to już w ogóle auto najlepsze na świecie, tak jakbyśmy mieszkali w innym kraju i nie znali naszych realiów, że większość ludzi robi auta u Janusza w garażu i na częściach, takich żeby było jak najtaniej.

Na takie auta patrzy się z perspektywy dotychczasowych doświadczeń i zarobków.

Ja narazie z autami zza miedzy, bliższej czy dalszej, mam raczej zle doświadczenia, a kolejki do mechaników nie zachęcają mnie do kolejnych prób.

Jeżeli ktoś bierze takie 7 letnie BMW za 70kzl i jest to dla niego 2-3 miechy pracy, to postrzega to zupełnie inaczej niż ktoś ktoś se wyprowal żyły i oszczędzał na nie parę lat (bo wiadomo, że w razie W będzie druciarnia musiał odstawiać).

Pewne znaczenie ma też lanserskie podejście do aut. Ostatnio kumpel sprzedał X5 z 2010r z przebiegiem pod 500000kkm i mocnym dieslem, auto kupili rodzice 18-latkowi w nagrodę za zdany egzamin na prawko.

Edytowane przez ZUBERTO

Napisano
2 godziny temu, ZUBERTO napisał:

BMW za 70kzl i jest to dla niego 2-3 miechy pracy

Oczywiście masz rację z tym że ( może dziwny jestem)  jakbym zarabiał 35 tys netto na miesiąc to raczej ni kupiłbym 7 letniego BMW....

Napisano
Godzinę temu, delco napisał:

Oczywiście masz rację z tym że ( może dziwny jestem)  jakbym zarabiał 35 tys netto na miesiąc to raczej ni kupiłbym 7 letniego BMW....

Ja też nie, ale chyba nie wszyscy na AK podzielają nasze zdanie.

Poza tym rozciagnijmy te 2-3 miesiące na 7-10.

Edytowane przez ZUBERTO

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.