Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pasat b6

Featured Replies

Napisano

Jaki jest najlepszy diesel w tym aucie? Czy 140 KM to problemy? Czy automat jest dobrym rozwiazaniem? A moze jest jakas dobra do lpg benzyna?

Napisano
3 minuty temu, wojteq napisał:

Jaki jest najlepszy diesel w tym aucie? Czy 140 KM to problemy? Czy automat jest dobrym rozwiazaniem? A moze jest jakas dobra do lpg benzyna?

To chyba najgorszy Passat w historii modelu, wiec ja bym szukal czegos innego ;]

Do LPG to masz jedynie 1.6MPI o szalowej mocy ok 105KM...

Napisano

Dowiedz sie czy na pompowtryskach czy na common railu. W tym pierwszym przypadku masz 90% szans trafic na mine,ktora Cie moze duzo kosztowac. W tym drugim przypadku, mozesz liczyc na standardowe pady jak 10 letniego dizla.

Napisano

2.0 tdi cr o oznaczeniu cbab jest bezproblemowy, pomijając diesel gate (ale za to 180km bez problemu robisz programem). Ja mam b6stkę z końcówki produkcji i mechanicznie nie narzekam, w dwóch miejscach wyszła ruda i to jest ttm tego modelu... 

Napisano
  • Autor

A jak z automatami? 

Napisano
23 godziny temu, wojteq napisał:

Miałem kiedyś Passata B6 2,0 TDI 140 KM i wcale nie jest to złe auto. Dobrze się tym jeździło. Zrobiłem nim bezproblemowo ok 80 kkm.

Potem sprzedałem bo miałem już służbowe auto. 

Co ważne, to w przypadku Diesla szukaj aut po 2009 roku kiedy wprowadzili Common Rail. I szukaj właśnie diesli z CR. Z pompowtryskami były problemy Tu było parę oznaczeń ale chyba BKP miał pompowtryski. Choć była na nie akcja na prawcza w VW i nie powinno już być na rynku wadliwych wersji. Ale nie każdy jeździ do autoryzowanego serwisu VW więc lepiej nie ryzykuj. Generalnie bezproblemowe auto było. 140 KM trochę mało mocy na takie auto, ale jak kolega KJO wyżej pisał spokojnie programem podniesiesz moc na okolice 170 KM.

Napisano
Dnia 19.12.2018 o 11:24, wojteq napisał:

Od nowości miałem B6 2010 TDI CR w serii 143 km. Po przebiegu 48 tys zrobiłem program na 184km. Przez 7 lat nie dołożyłem złotówki do niego. Bardzo ekonomiczny silnik. 

Napisano
26 minut temu, johny napisał:

Przez 7 lat nie dołożyłem złotówki do niego. Bardzo ekonomiczny silnik. 

Tyle, że taka informacja niewiele mówi. Jaki to był przebieg? Bo jak czytam wyżej, że przez 80 kkm nic się nie wydarzyło to śmiać mi się chce.

IMHO kupowanie B6 2.0 TDI z DSG to proszenie się o kłopoty.

Napisano

Szukaj z silnikiem z oznaczeniem czteroliterowym zaczynającym się do 'C' -  Cxxx, taki silnik do CR a nie PD

Napisano

Wszyscy polecają 2.0 TDI na CR a nikt nie napisze że są ich trzy główne odmiany:

1 Generacja o oznaczeniu EA189 kody silnika: CAGA, CAHA itd:

- problemy z pompą oleju ''odziedziczone''  po wcześniejszych 2.0TDI  na pompowtryskach

- łuszczące się pompy CR zabijające cały układ wtryskowy od zbiornika na wtryskiwaczach kończąc. 

- wtryskiwacze piezoelektryczne 

2 Generacja, kody silnika CJCA, CJCB....:

+ poprawiony napęd pompy oleju

+ wtryskiwacze elektromagnetyczne z możliwością regeneracji

+ poprawione pompy wysokiego ciśnienia

+ brak klapek w kolektorze dolotowym

- problemy z zaworem EGR połączonym z chłodnica spalin

3  Generacja silników o oznaczeniu EA288 wypuszczona po aferze koncernu Vw z dieslami CNHA (190HP), CNHC (163HP), CSUB (136HP), CSUA (150HP) --> tzw. silniki ultra i clean diesel.

- budowa bloku silnika zaprojektowana jako jednorazowa. 

Edytowane przez rostex

Napisano
20 minut temu, rostex napisał:

Wszyscy polecają 2.0 TDI na CR a nikt nie napisze że są ich trzy główne odmiany:

1 Generacja o oznaczeniu EA189 kody silnika: CAGA, CAHA itd:

- problemy z pompą oleju ''odziedziczone''  po wcześniejszych 2.0TDI  na pompowtryskach

- łuszczące się pompy CR zabijające cały układ wtryskowy od zbiornika na wtryskiwaczach kończąc. 

- wtryskiwacze piezoelektryczne 

2 Generacja, kody silnika CJCA, CJCB....:

+ poprawiony napęd pompy oleju

+ wtryskiwacze elektromagnetyczne z możliwością regeneracji

+ poprawione pompy wysokiego ciśnienia

+ brak klapek w kolektorze dolotowym

- problemy z zaworem EGR połączonym z chłodnica spalin

3  Generacja silników o oznaczeniu EA288 wypuszczona po aferze koncernu Vw z dieslami CNHA (190HP), CNHC (163HP), CSUB (136HP), CSUA (150HP) --> tzw. silniki ultra i clean diesel.

- budowa bloku silnika zaprojektowana jako jednorazowa. 

Czyli jak ktoś chce kupić coś z grupy vag z 2.0 tdi to po którym roku?  Bo słyszałem że pod koniec 2010r szły już całkiem poprawione i można śmiało kupować.. 

Napisano
10 godzin temu, DamU napisał:

Tyle, że taka informacja niewiele mówi. Jaki to był przebieg? Bo jak czytam wyżej, że przez 80 kkm nic się nie wydarzyło to śmiać mi się chce.

IMHO kupowanie B6 2.0 TDI z DSG to proszenie się o kłopoty.

Kupiłem z przebiegiem 4km sprzedałem z 138 tys km 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.