Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skrzynka na listy

Featured Replies

Napisano

No właśnie, temat niby banalny, ot wybrać podobające się pudełko w odpowiednim kolorze, kupić, przykręcić do płotu i czekać na kartki świąteczne.

Tylko ile razy wyciągam coś ze skrzynki u mamy, to korespondencja prawie zawsze jest mokra, a sąsiad ostatnio walczył z przymarzniętą pocztówką ;)

Pytanie do "tych z domków" - czy też tak macie? Jakie posiadacie skrzynki?

Napisano
2 godziny temu, bielaPL napisał:

przelotówka

Jeśli zaizolować ją solidnie styropianem to tak. W przeciwnym wypadku zimą przy odwilży wszystko jest mokre bo przemrożony mur się tak szybko nie nagrzewa i rosa skrapla się w środku aż cieknie po ścianie.

Napisano
2 godziny temu, Joki napisał:

Jeśli zaizolować ją solidnie styropianem to tak. W przeciwnym wypadku zimą przy odwilży wszystko jest mokre bo przemrożony mur się tak szybko nie nagrzewa i rosa skrapla się w środku aż cieknie po ścianie.

Dokładnie.

Z tego powodu muszę ja przecierać w środku, a że korespondencji dostaje sporo to i przecieram często (dobrze, że urzędy poleconymi ślą).

Napisano

Też tak miałem. Wywierciłem otwór w dnie, ok. 10-12mm, żeby woda odpływała i listy suche. Otwór musi być duży i ogratowany, bo napięcie powierzchniowe potrafi uformować sporą kroplę.

Napisano
7 godzin temu, Majkiel napisał:

No właśnie, temat niby banalny, ot wybrać podobające się pudełko w odpowiednim kolorze, kupić, przykręcić do płotu i czekać na kartki świąteczne.

Tylko ile razy wyciągam coś ze skrzynki u mamy, to korespondencja prawie zawsze jest mokra, a sąsiad ostatnio walczył z przymarzniętą pocztówką ;)

Pytanie do "tych z domków" - czy też tak macie? Jakie posiadacie skrzynki?

Ja mam mokre tylko jak pada deszcz :ok:

Napisano
  • Autor
9 godzin temu, bielaPL napisał:

Tylko przelotówkę ciężko zamontować na takim płocie czy furtce.

Fotolia_112981570_XXL.jpg

3 godziny temu, Orochimaru napisał:

Też tak miałem. Wywierciłem otwór w dnie, ok. 10-12mm, żeby woda odpływała i listy suche. Otwór musi być duży i ogratowany, bo napięcie powierzchniowe potrafi uformować sporą kroplę.

No to jest jakieś rozwiązanie. Poszukam skrzynki która wygląda na taką, która ma szanse być nie cieknąca, a w razie czego wiertarka w dłoń i jazda ;)

Napisano

@Orochimaru pisałeś odpowiedz do mnie i @Joki o zawilgoceniu w skrzynce przelotowej (tu widać, że jednak przydałby się cytat, albo wskazanie komu odpowiadasz)?

W mojej, przelotowej, nawiercenie otworu nic nie da, woda która już się zbierze w krople wycieknie w najniższym punkcie, ale dolna ścianka jest na tyle wilgotna, że wrzucony list się do niej "przykleja" i nasiąka wodą.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.