Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jest taki samochód?

Featured Replies

Napisano

Witam

Jest jakieś auto 5 drzwiowe klasy A/B z oszczędną benzyną w mieście, które miało/ma na wyposażeniu pamięć ustawień dla dwóch kierowców?

Napisano

Ja mam hultaja I10 i mi się podoba :)

Napisano
1 minutę temu, balu napisał:

Ja mam hultaja I10 i mi się podoba :)

To super, a jak to się ma do pytania o pamięć foteli? :hehe:

Napisano

Trzeba pamiętać, żeby fotela nie zabrać ze sobą jak się wysiada :) a kolega pytał o pamięć ustawień dla dwóch kierowców czyli jeszcze bodajże lusterka i kierownica tutaj powinna się przestawiać he he he a może jeszcze wysokość pasa. W segmencie A to chyba takich bajerów nie było w żadnym z aut.

Edytowane przez balu

Napisano
  • Autor
5 minut temu, balu napisał:

Trzeba pamiętać, żeby fotela nie zabrać ze sobą jak się wysiada :) a kolega pytał o pamięć ustawień dla dwóch kierowców czyli jeszcze bodajże lusterka i kierownica tutaj powinna się przestawiać he he he a może jeszcze wysokość pasa. W segmencie A to chyba takich bajerów nie było w żadnym z aut.

właśnie szkoda, żona potrzebuje auta małego zwinnego i oszczędnego, robimy na drogach podmiejskich jakieś 15kkm i często ja też korzystam z tego auta, bo gdzieś po bułki podskoczyć to szkoda 5.9 załączać ;)

Napisano

Ja jak szukałem małego auta to się rozglądałem aby miał sterowanie w kierownicy radiem i to już było wyzwanie. Jest regulacja kierownicy więc już jest dobrze.  Nie mówiąc już o elektryce szyb z tyłu. Bywa tak że nawet nie ma sterowania elektrycznego lusterkami. Chociaż nie zbadane są pomysły inżynierów bo mój 3 cylindrowy miejski bolid ma np. tempomat i czujniki parkowania :) i wszystkie szyby elektryczne. Segment A jest ubogi chociaż z roku na rok albo inaczej z modelu na model jest coraz lepiej. Oczywiście nie liczę tu aut takich jak mini lub male elektryczne BMW. Może najmniejsze Audi ale te autka to raczej nie są segment A tylko B.

Ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć jeżeli nie ma dużej różnicy wzrostu to można znaleźć ustawienie które będzie w miarę pasowało do obu osób. Te autka są na tyle małe że w lusterkach widać wszystko bo o dziwo są duże. Co do ruchu foteli i ustawienia no cóż miejsca jest mało to i zakres regulacji niewielki.

Edytowane przez balu

Napisano
1 godzinę temu, bielaPL napisał:

Witam

Jest jakieś auto 5 drzwiowe klasy A/B z oszczędną benzyną w mieście, które miało/ma na wyposażeniu pamięć ustawień dla dwóch kierowców?

A klasa/BMW1. Tylko ceny :)

Napisano
29 minut temu, marcindzieg napisał:

A klasa/BMW1. Tylko ceny :)

To już raczej kompakty, niż miejskie auta ;)

Napisano
Godzinę temu, balu napisał:

Ja jak szukałem małego auta to się rozglądałem aby miał sterowanie w kierownicy radiem i to już było wyzwanie. Jest regulacja kierownicy więc już jest dobrze.  Nie mówiąc już o elektryce szyb z tyłu. Bywa tak że nawet nie ma sterowania elektrycznego lusterkami. Chociaż nie zbadane są pomysły inżynierów bo mój 3 cylindrowy miejski bolid ma np. tempomat i czujniki parkowania :) i wszystkie szyby elektryczne. Segment A jest ubogi chociaż z roku na rok albo inaczej z modelu na model jest coraz lepiej. Oczywiście nie liczę tu aut takich jak mini lub male elektryczne BMW. Może najmniejsze Audi ale te autka to raczej nie są segment A tylko B.

Ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć jeżeli nie ma dużej różnicy wzrostu to można znaleźć ustawienie które będzie w miarę pasowało do obu osób. Te autka są na tyle małe że w lusterkach widać wszystko bo o dziwo są duże. Co do ruchu foteli i ustawienia no cóż miejsca jest mało to i zakres regulacji niewielki.

Picanto potrafi mieć nawet podgrzewaną kierownicę i fotele, klimę automatyczną, 4 elektryczne szyby, ale pamięci foteli nie. 

Napisano

Nie napisałeś, czy mowa o nowym modelu, czy o aucie używanym. Ale tak czy inaczej ciężko będzie znaleźć miejskiego malucha z pamięcią foteli.

A czy ktoś wie może, jak działa pamięć foteli? Przyszło mi do glowy, że może by kupić autko z fotelami elektrycznymi i zaadaptować sterowanie z jakiegoś wyższego modelu, który to miał (oczywiście tej samej marki oraz zblizonego rocznika).

Albo jeszcze inaczej - przełożyć kompletne siedzenie ze sterowaniem. Wtedy trzeba tylko pomyśleć nad mocowaniem oraz rozmiarami. Myslę, że jest to wykonalne......

Napisano
7 godzin temu, bielaPL napisał:

Witam

Aston Martin Cygnet może mieć,  ale nie ma 5 drzwi. Z czegoś musisz zrezygnować 😏

Napisano

Może audi a1 będzie miało, trzeba poszukać

Wysłane z mojego Moto X Play

Napisano
10 godzin temu, bielaPL napisał:

Witam

Nawet jeśli nie ma, to co szkodzi wrzucić fotel ze starej S-klasy czy A8 do byle piździka? ;)

Napisano
30 minut temu, SorenLorenson napisał:

Może audi a1 będzie miało, trzeba poszukać

Nawet jeśli miało, to znalezienie na rynku wtornym takiego egzmplarza to raczej mission impossible ;]

Napisano
33 minuty temu, kenickie napisał:

Nawet jeśli nie ma, to co szkodzi wrzucić fotel ze starej S-klasy czy A8 do byle piździka? ;)

A wejdzie:hmm: i jeszcze mocowania w innych miejscach.

Druga sprawa ten merc czy audi nie może być zbyt młody, bo tam juz can itp. i fotel solo działał nie będzie.

I jeszcze trzecia kwestia-jak kilka razy na dzien te silniczki będą regulować ten fotel to pewnie za długo to nie podziała;]

Napisano
Dnia 22.01.2019 o 08:22, bielaPL napisał:

właśnie szkoda, żona potrzebuje auta małego zwinnego i oszczędnego, robimy na drogach podmiejskich jakieś 15kkm i często ja też korzystam z tego auta, bo gdzieś po bułki podskoczyć to szkoda 5.9 załączać ;)

Jazz ma regulację położenia foteli w oparciu pleców- taki dynks. Jest to ułatwienie, bo nie trzeba się schylać i pod siedzenie sięgać. A żonie pali toto szóstkę na sto.

Napisano
Dnia 22.01.2019 o 06:17, bielaPL napisał:

Witam

Musisz celować w bardzo premium... Może Fiesta Vignale? Albo Aston Martin Cygnet... 

Napisano
  • Autor
Musisz celować w bardzo premium... Może Fiesta Vignale? Albo Aston Martin Cygnet... 
Nie ma co. Raczej odpuszczę taką wygodę
Napisano

Sprawdzilbym smarta a tak to chyba tylko od premium kompakt nikt inny nie oferuje oprocz Merca i BMW.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.