Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wyjazd busem w trasę - narty

Featured Replies

Napisano

Dla odmiany na wyjazd narciarski wypozyczylem busika. Stwierdzilem, ze zamiast ladowac sie w dwa auta to zapakujemy sie w busa. Powiem Wam, ze jestem pozytywnie zaskoczony. Dobre auto, pozytywnie zaskoczylo mnie spalanie. Jedyny problem to dostep do boxa - bus jest wysoki i trzeba sie nagimnastykowac. Generalnie polecam opcje :ok: Ja wypozyczylem Toyote Proace 150km. Jedyne co, to mogloby byc wiecej miejsca z tylu. Kojarzycie moze czy w innych busach jest lepiej w ostatnim rzedzie siedzen ? Np. w Vivaro, VW Transporter, itp ?

fb1a3d9d2a238c5ccf339d8d939308b7.jpg

1ab29b4c91ed1660d43a79145c8bf8cb.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Napisano
30 minut temu, bergerac napisał:

Dla odmiany na wyjazd narciarski wypozyczylem busika. Stwierdzilem, ze zamiast ladowac sie w dwa auta to zapakujemy sie w busa. Powiem Wam, ze jestem pozytywnie zaskoczony. Dobre auto, pozytywnie zaskoczylo mnie spalanie. Jedyny problem to dostep do boxa - bus jest wysoki i trzeba sie nagimnastykowac. Generalnie polecam opcje :ok: Ja wypozyczylem Toyote Proace 150km. Jedyne co, to mogloby byc wiecej miejsca z tylu. Kojarzycie moze czy w innych busach jest lepiej w ostatnim rzedzie siedzen ? Np. w Vivaro, VW Transporter, itp ?

fb1a3d9d2a238c5ccf339d8d939308b7.jpg

1ab29b4c91ed1660d43a79145c8bf8cb.jpg

Ile osób jechało?

Napisano

To Citroen Jumpy. Jeden z "najmniejszych" w segmencie. Pytanie jeszcze jaką wersję masz bo są 3 długości tego auta.

Napisano
  • Autor
Ile osób jechało?

Osiem, ale czworo dzieci.

Napisano

Ford transit ten nowy 8 osób jedzie jak bogata, dwa boksy na dachu drabinka do bagażnika i jazda w alpy[emoji6]
Praktycznie co miesiąc tak jeżdżę [emoji6]

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor
Ford transit ten nowy 8 osób jedzie jak bogata, dwa boksy na dachu drabinka do bagażnika i jazda w alpy[emoji6]
Praktycznie co miesiąc tak jeżdżę [emoji6]

Co to znaczy jedzie jak bogata ?

Po co dwa boksy ? W jeden sie osiem osob nie miesci ? Ford Transit z przodu ma dwa fotele, czy trzy miejsca ?

Napisano

To znaczy że jest wygodnie.

Tak, do jednego boksa nie mieszczą się wszystkie narty i deski, jedzie 8 dorosłych osób.

Miejsc jest 9 i to jest największy problem tego konkretnego transita. Przez to fotel pasażera nie ma regulacji pochylenia oparcia, pozostałe fotele mają taką regulacje.

Jak będzie mógł wybierać koniecznie wybieraj z pojedynczym fotelem pasażera.

Napisano
  • Autor
To znaczy że jest wygodnie.

Tak, do jednego boksa nie mieszczą się wszystkie narty i deski, jedzie 8 dorosłych osób.

Miejsc jest 9 i to jest największy problem tego konkretnego transita. Przez to fotel pasażera nie ma regulacji pochylenia oparcia, pozostałe fotele mają taką regulacje.

Jak będzie mógł wybierać koniecznie wybieraj z pojedynczym fotelem pasażera.

Dzieki. W gre wchodzi tylko i wylacznie pojedynczy fotel pasazera :ok:

Napisano

Taka uwaga z mojej strony, jadąc w 8 osób busem z nartami i innymi gratami trzeba wźiąć pod uwagę dopuszczalną ładowność.

Jak kilka lat temu też braliśmy busa na narty to wypożyczający opowiadał o ważeniu na trasie takich busow z "pakami na dachu" i było lekkie zdziwienie, że są przeładowani.

Napisano
16 minut temu, ccLot napisał:

Taka uwaga z mojej strony, jadąc w 8 osób busem z nartami i innymi gratami trzeba wźiąć pod uwagę dopuszczalną ładowność.

Jak kilka lat temu też braliśmy busa na narty to wypożyczający opowiadał o ważeniu na trasie takich busow z "pakami na dachu" i było lekkie zdziwienie, że są przeładowani.

Austriacy lubią ważyć. No i oprócz mandatu, trzeba potem zdjąć nadmiar bagażu, by dalej jechać.

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, ccLot napisał:

No nieźle, o tym bym nie pomyślał. W sumie 8 osób plus bagaże to pewnie z tona będzie.

Napisano
17 godzin temu, bergerac napisał:

Ile płaciłeś za wynajęcie?

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, franki napisał:

Ile płaciłeś za wynajęcie?

1200 zł za tydzień.

Napisano
22 godziny temu, bergerac napisał:

Kojarzycie moze czy w innych busach jest lepiej w ostatnim rzedzie siedzen ? Np. w Vivaro, VW Transporter, itp ?

VW Caravelle jest elegancko na wszystkich siedzeniach ;)

5 godzin temu, bergerac napisał:

No nieźle, o tym bym nie pomyślał. W sumie 8 osób plus bagaże to pewnie z tona będzie.

No jak dorosłe to i lepiej.

Napisano
3 godziny temu, bergerac napisał:

1200 zł za tydzień.

Bardzo fajnie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.