Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jest sobie superb, z TSI i DSG, czy to dobre zestawienie w 2015??

Featured Replies

Napisano

Za przykład ogłoszenie:

https://www.otomoto.pl/oferta/skoda-superb-2-0-tsi-elegance-dsg-1wl-salon-pl-gwarancja-f-vat-66-tys-km-ID6BNZDR.html

Załóżmy że chce taką skodę, dostanie lepszy program i na co liczyć?

Będzie jeździć bezawaryjnie czy prawdopodobieństwo usterki jest równie bliskie Insigni?

Przywykłem do wymian oleju i raz na 3-5 lat w zawieszeniu ;]

Napisano

Ponoć problem pobierania oleju w EA888 3 gen. już zamknięty. Pytanie o to jak długo DSG wytrzyma. Jak się tego nie obawiasz to chyba dobry strzał. 

Napisano
1 godzinę temu, lucash napisał:

Ponoć problem pobierania oleju w EA888 3 gen. już zamknięty. Pytanie o to jak długo DSG wytrzyma. Jak się tego nie obawiasz to chyba dobry strzał. 

Tu jest mokra skrzynia. W naszym klimacie bez wielkich problemów, tylko olej zmieniać.

Edytowane przez grogi

Napisano
1 godzinę temu, grogi napisał:

Tu jest mokra skrzynia. W naszym klientem macie bez wielkich problemów, tylko olej zmieniać 

tak myślałem że w mocniejszych wersjach jest lepsza skrzynia. Tyle że to dalej "kura" i średnio się podobała jazda tym modelem. 

@komor zerknij na tego Pesserati

Napisano
  • Autor
12 godzin temu, lucash napisał:

tak myślałem że w mocniejszych wersjach jest lepsza skrzynia. Tyle że to dalej "kura" i średnio się podobała jazda tym modelem. 

@komor zerknij na tego Pesserati

Ale to już dość leciwy passat z wyglądu, niestety.

Ponad to dalej nie oferuje tyle miejsca co kura ;]

Napisano
2 godziny temu, komor napisał:

Ale to już dość leciwy passat z wyglądu, niestety.

Ponad to dalej nie oferuje tyle miejsca co kura ;]

no ale ta kura nie lepsza :P Pytanie czy faktycznie tyle miejsca potrzebujesz. Dla mnie było aż za dużo z tyłu. Nie podobała mi się rpaca zawieszenia. Podejrzewam że pasek będzie lepiej wyciszony i mniej palił. Zobacz na różnicę cen. Jedyne czego nie widzę to podgrzewwania kanapy w Pasku. Zresztą nie będę Cię przekonywał do VW który jest bliźniakiem. 9kPLN w kieszeni przy 7kkm różnicy w przebiegu. 

Napisano
  • Autor
50 minut temu, lucash napisał:

no ale ta kura nie lepsza :P Pytanie czy faktycznie tyle miejsca potrzebujesz. Dla mnie było aż za dużo z tyłu. Nie podobała mi się rpaca zawieszenia. Podejrzewam że pasek będzie lepiej wyciszony i mniej palił. Zobacz na różnicę cen. Jedyne czego nie widzę to podgrzewwania kanapy w Pasku. Zresztą nie będę Cię przekonywał do VW który jest bliźniakiem. 9kPLN w kieszeni przy 7kkm różnicy w przebiegu. 

To jakie wybiorę wyjdzie za kilka miesięcy, narazie przeglądam rynek, żeby na czas być w temacie i nie kupić szrota. Zakładam właśnie ok. 60-70 k PLNza używkę na 2,5 - 3 lata. A z racji mniejszych niż wcześniej przebiegów wole coś mocniejszego niż diesla.

Napisano

Akurat na dniach przesiadlem sie z passata B6 na superb 2. Zawieszeniowo auta prowadza sie podobnie. Ale za to miejsca z tylu + bagaznik od groma.  Jest kilka rzeczy ktorych juz mi brakuje w skodzie po vw, ale to drobnostki. Materialo  oraz wykonczeniowo podobnie. Zreszta wiekszosci elementow jest ta sama. 

Napisano
28 minut temu, SebeKK napisał:

Akurat na dniach przesiadlem sie z passata B6 na superb 2. Zawieszeniowo auta prowadza sie podobnie. Ale za to miejsca z tylu + bagaznik od groma.  Jest kilka rzeczy ktorych juz mi brakuje w skodzie po vw, ale to drobnostki. Materialo  oraz wykonczeniowo podobnie. Zreszta wiekszosci elementow jest ta sama. 

ale tu mowa o pasku B7

Napisano
5 minut temu, lucash napisał:

ale tu mowa o pasku B7

B6 i b7 ma wiele wspolnego. 

Napisano
14 godzin temu, SebeKK napisał:

To, co napisałeś (oprócz większej przestrzeni w skodzie), jest niezgodne z ideologią tego forum. A wiadomo, co się dzieje, gdy fakty nie zgadzają się z ideologią ...

Napisano
14 godzin temu, SebeKK napisał:

B6 i b7 ma wiele wspolnego. 

Nie wiem jaka jest różnica pomiędzy starszymi Paskami, ale ja odczułem różnice pomiędzy B7 a Superbem poprzedniej generacji, na niekorzyść tego drugiego. Na szczęście obecna generacja prowadzi się znacznie lepiej, bo ma takie samo zawieszenie co obecny Passat.

Napisano
  • Autor

Czyli ogólnie im nowsze tym lepsze, wiadomo ;]

A czy w takich Passkach B7 jest możliwa wymiana oleju poza aso i samodzielnie kasowanie inspekcji? TZCP jest zawsze adnotacja do kompa o przeglądzie, podobnie chyba w nowym superbie ....

Nie chce się pakować w ASO z 3-4 letnim autem, nie to że nie lubie (to swoją drogą), ale po prostu szkoda mi pół dnia na wymianę oleju i odkręcanie kół, gdzie pod nosem robią mi to w 30 minut.

Napisano
Dnia 4.04.2019 o 10:59, sherif napisał:

Nie wiem jaka jest różnica pomiędzy starszymi Paskami, ale ja odczułem różnice pomiędzy B7 a Superbem poprzedniej generacji, na niekorzyść tego drugiego. Na szczęście obecna generacja prowadzi się znacznie lepiej, bo ma takie samo zawieszenie co obecny Passat.

IMHO Superb 1 1.8T prowadzi sie lepiej niz Passat B7 2.0TDI 170KM.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.