Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rapid vs Polo

Featured Replies

Napisano

Koleżanka z pracy musi dzisiaj wybrać: Rapid 1.0 TSI 95KM ambition vs Polo 1.0 MPI 80KM trendline. Oba auta za 57kzł. Polo znam bo szwagierka ma i jest poprawne, Rapid lepiej wyposażony i większy.

Napisano
Teraz, pejus1982 napisał:

Koleżanka z pracy musi dzisiaj wybrać: Rapid 1.0 TSI 95KM ambition vs Polo 1.0 MPI 80KM trendline. Oba auta za 57kzł. Polo znam bo szwagierka ma i jest poprawne, Rapid lepiej wyposażony i większy.

No to niech wybiera to które jej się bardziej podoba/lepiej jezdzi ;]  Jakie znaczenie ma tutaj opinia obych ludzi? :hehe:

Napisano
  • Autor

Powiem tylko że auta dla rodziny 1 + 2 bo sama wychowuje dwójkę dzieci i raczej do miasta.

Napisano

Lepiej Rapida, lepiej wyposażony, większy.

A jakości wykonania chyba nie odczuje ;] 

Napisano
46 minut temu, pejus1982 napisał:

Miałem podobny dylemat i o ile polo jest ładniejsze i zgrabniejsze, oraz lepiej wykonane w środku to moim zdaniem jest po prostu zbyt małe na główne auto dla rodziny 2+1 a tym bardziej 1+2. 

Rapid ma z tyłu miejsca na nogi jak w niejednej klasie D (dzieciaki szybko rosną) i na prawdę spory bagażnik już w spaceback (415L) a o liftbacku nawet nie wspominam.

Poza tym 1.0 rapid TSI 95KM ze skrzynią 5b będzie przyjemniej jeździć. Wersji ambition niczego nie brakuje pod względem wyposażenia do różnorodnego użytkowania. 

Rapid niby jest dłuższy od polo, ale spaceback nadal ma wymiary do bezproblemowego ogarnięcia przez kobietę przyzwyczajoną do małych aut. Sprawdzone. 

Napisano
46 minut temu, pejus1982 napisał:

Rapid. Zdecydowanie lepszy silnik

Napisano
1 minutę temu, kravitz napisał:

Rapid. Zdecydowanie lepszy silnik

Pewnie, gdyby polo miało silnik TSI to bym wolał polówke. A tak to rapid.

Napisano
7 minut temu, czachabrava napisał:

Pewnie, gdyby polo miało silnik TSI to bym wolał polówke. A tak to rapid.

Dokładnie.

Oba z TSI to tylko Polo, ale MPI vs. TSI to przepaść.

Napisano
Godzinę temu, pejus1982 napisał:

Przy takich silnikach to Rapid bez dwóch zdań. 

Napisano

Moja żona wybrałaby Rapid

Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka

Napisano
3 godziny temu, pejus1982 napisał:

Rapid zdecydowanie na plus silnik, praktyczność, pojemność bagażnika, przestrzeń, (silnik brzydko brzmi i ma wibracje).

Polo - wyciszenie, prowadzenie, jakość wykonania, spalanie, prostota silnika.

Napisano
  • Autor

Zaklepany Rapid. Spacebak w kolorze szary quartz. 1.0 TSI 110KM ambition + pakiet audio zawierający jakieś lepsze radio i alufelgi. Do odbioru za 57600zł.

Napisano
1 godzinę temu, pejus1982 napisał:

Zaklepany Rapid. Spacebak w kolorze szary quartz. 1.0 TSI 110KM ambition + pakiet audio zawierający jakieś lepsze radio i alufelgi. Do odbioru za 57600zł.

Spaceback produkują w 2019...?Bo jak kiedyś pytałem to mówili, że już nie da rady zamówić.

Napisano
29 minut temu, czachabrava napisał:

Spaceback produkują w 2019...?Bo jak kiedyś pytałem to mówili, że już nie da rady zamówić.

Zamówić nie można było bo wymagało by nowych specyficznych zamówień na komponenty. Więc zablokowali indywidualne zamówienia i klepali na plac to co mieli wcześniej zamówione u dostawców części. 

Napisano
  • Autor
43 minuty temu, czachabrava napisał:

Nie byłem w salonie ale mówiła, że 2019 ro będzie miała. Chyba że to chodzi o rok modelowy. Mało istotne bo auto na być na jakieś 7 - lat. 

Dodatkowo w cenie pakiet 4 przeglądów.

• 3 miesiące później...
Napisano

Nie byłem w salonie ale mówiła, że 2019 ro będzie miała. Chyba że to chodzi o rok modelowy. Mało istotne bo auto na być na jakieś 7 - lat. 
Dodatkowo w cenie pakiet 4 przeglądów.
I jak? Zadowolona klientka z zakupu?

Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, Jaruga napisał:

I jak? Zadowolona klientka z zakupu?

Najbardziej zadowolona jest z radia z zestawem głośnomówiącym oraz z bardzo niskiego spalania. Ostatnio sprawdzałem w aucie to komputer pokazuje średnio 4,7l/100km. Jestem w szoku bo w takim razie lpg w aucie traci sens. Ciekawe jak tylko z trwałością jednostki, ale dla osoby robiącej około 10kkm rocznie to nie ma znaczenia.

Edytowane przez pejus1982

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.