Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

huśtawka dla dziecka

Featured Replies

Napisano
23 minuty temu, exor napisał:

na taką wpadłem przeglądając internety:

https://www.houseloves.com/blog/2016/7/12/hustawka-ogrodowa-dla-dziecka

facetka twierdzi, że jest super stabilna i w ogóle.

ma to rację bytu?

trochę obawiam się, braku bocznych podpórek.

Mi też to się nie podoba. 2 m. ramienia trzymane w 20cm kotwy. Przy mocnym bujaniu się złamie, nie mówiąc co będzie po paru latach.

Wg mnie rozwiązanie niebezpieczne.

Napisano
1 godzinę temu, exor napisał:

ma to rację bytu?

Wygląda ładnie, ale bałbym się zostawić dzieciaki z tym same. Może dla jednego dziecka 2lata się sprawdzi, ale to co moje robią (5 i 9lat) + kilkoro okolicznych dzieci z huśtawką i placem zabaw przekonało mnie, że tego typu zabawki muszą być mega stabilne.

Nie chce mi się wierzyć, że takie kotwy na dłuższą metę utrzymają konstrukcje, no chyba, żeby zrobić fundament z min metr.

Napisano

Na instagramie jest mnóstwo tego typu rozwiązań. No ale pewnie fotki robione w pierwszych dniach po postawieniu - ciekawe jak po kilku latach się sprawują.

Napisano
15 godzin temu, exor napisał:

ma to rację bytu?

Nawet jeśli kotwy zalać w ziemi betonem w odpowiedniej ilości, to na miejsce łączenia belki z kotwą będą działały potężne siły. Wyobraź sobie dźwignię gdzie dłuższe ramię to wysokość huśtawki, a którsze to odległość między belkami. Wg. mnie mocowania belek wyrobią się momentalnie i całość będzie latać razem z huśtającym się osobnikiem.

Ups - dopiero zobaczyłem, że to nie kotwy zalane betonem a jakieś szpilki wbite w ziemię... To g...no projektował jakiś artysta, bo na pewno nie inżynier albo osoba o zmyśle technicznym.

Napisano
12 godzin temu, torelek napisał:

Ups - dopiero zobaczyłem, że to nie kotwy zalane betonem a jakieś szpilki wbite w ziemię.

Chyba nie oglądałeś i czytałeś do końca 

Napisano
Godzinę temu, 4tyelement napisał:

Chyba nie oglądałeś i czytałeś do końca 

No rzeczywiście, zalali to betonem. Co nie zmiena faktu, że stabilna huśtawka nie będzie - belki wktórce dostaną luzu w tych uchwytach. No ale przynajmniej więzy rodzinne pielęgnowali przy budowie...

Napisano

Generalnie radzę uważać na takie rzeczy i 100 razy sprawdzić . Moja chrześnica w wieku 2 lat miała wypadek na huśtawce ogrodowej .Dzieciak z połamaną szczęką helikopterem był transportowany do szpitala i leżał 3 doby w śpiączce farmakologicznej w niepewnym stanie ...

Napisano
Generalnie radzę uważać na takie rzeczy i 100 razy sprawdzić . Moja chrześnica w wieku 2 lat miała wypadek na huśtawce ogrodowej .Dzieciak z połamaną szczęką helikopterem był transportowany do szpitala i leżał 3 doby w śpiączce farmakologicznej w niepewnym stanie ...
Kurcze, 2 latek to raczej ostrozny w poczynaniach...niezły niefart...

tapatalked

Napisano
28 minut temu, luccass napisał:

Kurcze, 2 latek to raczej ostrozny w poczynaniach...niezły niefart...

tapatalked

Niop, zbieg okoliczności ale się przewróciła na nią akurat ... szwagier 2 minuty wcześniej bujał tam 8 miesięczną także mogło być jeszcze gorzej. Całe szczęście że poleciał na szczękę bo na głowę albo krtań i by było po zawodach :(

Napisano
Niop, zbieg okoliczności ale się przewróciła na nią akurat ... szwagier 2 minuty wcześniej bujał tam 8 miesięczną także mogło być jeszcze gorzej. Całe szczęście że poleciał na szczękę bo na głowę albo krtań i by było po zawodach [emoji20]
Ups..

tapatalked

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.