Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

po regenracji pompy wyskiego ciśnienia pali +0,5L (ON)

Featured Replies

Napisano

Bry.

Insigni jak juz pisałem ze dwa, trzy miesiące temu po dziewięciu latach siadły uszczelki pompki wysokiego ciśnienia (common rail-silnik Diesla). Pompa zregenerowana wraz z wymianą wałka w Pezalu (sensowny warsztat w 3citi z dużym doświadczeniem). 

Teraz ciekawostka.

Przed, auto paliło praktycznei 7,1L/100 w cyklu mieszanym niezależnie od tego co bym robił lato/zima.... tylko box na dachu i wyjazd na narty czy rowery podnosiły w zasadzie spalanie (mówię o dystrybutorze nie odczycie z kompa-dane z 9 lat i wielu, wielu, wielu tankowań-do tego tankowane bardzo często wręcz z tego samego dystrybutora na tej samej stacji)

Aktualnie juz ze 3 tyś km i pare tankowań przeszło i średnia skoczyła o 0,5L w górę...

Ki czort?

Coś przy okazji regeneracji pompy wpuścili w układ i przytyka wtrysk któryś i reszta próbuje kompensować? Czy wtryski zaczynają się kończyć?

Napisano
15 minut temu, Fili_P napisał:

Bry.

Insigni jak juz pisałem ze dwa, trzy miesiące temu po dziewięciu latach siadły uszczelki pompki wysokiego ciśnienia (common rail-silnik Diesla). Pompa zregenerowana wraz z wymianą wałka w Pezalu (sensowny warsztat w 3citi z dużym doświadczeniem). 

Teraz ciekawostka.

Przed, auto paliło praktycznei 7,1L/100 w cyklu mieszanym niezależnie od tego co bym robił lato/zima.... tylko box na dachu i wyjazd na narty czy rowery podnosiły w zasadzie spalanie (mówię o dystrybutorze nie odczycie z kompa-dane z 9 lat i wielu, wielu, wielu tankowań-do tego tankowane bardzo często wręcz z tego samego dystrybutora na tej samej stacji)

Aktualnie juz ze 3 tyś km i pare tankowań przeszło i średnia skoczyła o 0,5L w górę...

Ki czort?

Coś przy okazji regeneracji pompy wpuścili w układ i przytyka wtrysk któryś i reszta próbuje kompensować? Czy wtryski zaczynają się kończyć?

Ja bym sobie glowy nie zawracal ;]

Sprawdz czy może hamulce lekko nie trzymają, albo cos?

Napisano
  • Autor

Pamiętam w Vectrze C na kąciku jak się ludziom rozjeżdżały spalania to był początek końca wtrysków....

BTW mam takiego wpinnego w gniazdo diagnostyczne dynksa (ELM cos tam) z Bluetooth. Na jakims Pistonie czy innej aplikacji odczytam korety na wtryskach w Insigni?

Dzięks - sprawdze hamulce... chociaz w tym roku sam robiłem przekładke kół na wiosne i przy okazji zdjąłem trochę rdzy z rant tarcz itd... i niby było OK...

Napisano

Jaki koszt regeneracji ? 

Napisano
  • Autor

calosc: 1466.63

wym zam pompy 352//kalibracja 263,31//czyszczeni e uszczelneinie 218,25//wym filtra paliwa47,99

545.08 PLN 1 Regeneracja pompy wysokiego ciśnienia (uszczelniacze, wał mimośrodowy, nowy filtr paliwa)
Napisano

Coś szczególnego się działo ? Mam małe  zapocenie i czuć trochę paliwo po jeździe. Pompa pewnie ta sama z racji tego samego silnika ( przynajmniej słupka ). 

Edytowane przez stig

Napisano
2 godziny temu, Fili_P napisał:

calosc: 1466.63

wym zam pompy 352//kalibracja 263,31//czyszczeni e uszczelneinie 218,25//wym filtra paliwa47,99

545.08 PLN 1 Regeneracja pompy wysokiego ciśnienia (uszczelniacze, wał mimośrodowy, nowy filtr paliwa)

A nie jest tak, ze dostajesz nie swoja pompe, tylko zregenerowana? 

Napisano

Dowiesz się pewnie przypadkiem jak cos padnie albo nigdy.

Jedyne co przychodzi do głowy to zasyfienie wtrysków brudami po serwisie pompy lub monatżu/demontażu. 

Póki co sugeruję olać i jeździć. 

Napisano
  • Autor

A nie jest tak, ze dostajesz nie swoja pompe, tylko zregenerowana? 
Znaczona :-) Korpus ten sam :-)
Napisano
Dnia 17.07.2019 o 11:40, rwIcIk napisał:

pół litra 8]

toż to tak mało, że może być cokolwiek nie związanego z silnikiem

może hamulce lekko trzymają

może ciut mocniej depczesz

Kiedyś kolega z pracy miał taki problem - spalanie wzroslo o ok 1 litr... po zmianie tłumika..... i ciekawostka - jak jechala jego zona albo ojciec spalanie było normalne .... nie wiem czy to w 100% prawda ale zrodziła się koncepcja że to dlatego że auto z nowym tlumikiem miało bardziej soczysty i przyjemniejszy dźwiek przy mocniejszym wciskaniu gazu... zona kolego jako kobieta była mniej wrazliwa na uroki warczenia samochodu a ojciec kolegi kiepsko slyszał....

...tak że czasami przyczyna może być bardzo pokrętna....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.