Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Megane III i pochodne- grzejący się telefon w uchwycie

Featured Replies

Napisano

Heja,

czy ktoś ma problem ze strasznie grzejącym się telefonem?

Wystarczy kilka kilometrów jazdy w ciepły (nawet nie gorący) dzień i telefon krzyczy, że mu ciepło, obcina podświetlenie i wyłącza inne funkcje (nigdy nie czytam, tylko zatwierdzam ;] ).

Telefon oczywiście pod ładowarką, ale w Scenicu tak nie było.

Telefon i ładowarka taka sama. Wiem, że w SC większa powierzchnia szyby, inne nachylenie itp.

Zauważacie podobny problem? Ja rzadko robię trasy i rzadko używam nawigacji, ale jak już muszę to zawsze taki problem. Jedyne rozwiązanie to chyba uchwyt na kratkę nawiewu, ale od 5-6-7 lat dobrze mi z uchwytem Samsunga i trochę żal z niego korzystać :(

Napisano

Ja tam tel wkladam w uchwyt w kratce nawiewu montowanym, wiec problemu nie mam. Nawet w 30*+ telefon spod ladowarki odlaczam lodowaty.;)

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Jest coś na rzeczy bo potwierdzam przypadki komunikatów i to jeszcze w najbardziej potrzebnym momencie.Temat olewam ale w dwójce też to miało miejsce wiec może za dużo prądu dostaje...bo telefony różne...musiałby ktoś pomiarów dokonać ile tam wychodzi z ładowarki.

Napisano

We fluensie ogólnie jest cieplej niż w megane 2 kombi. Klima jest ok-po serwisie. Temperaturę musze ustawiać stopień/dwa niżej.

Napisano

Trafia mi się tak, gdy używam rejestratora w Yanosiku i AutoMapy a w aucie jest naprawdę gorąco. Ale kilka minut działania klimy ustawionej "na przednią szybę" załatwia temat. 

Może telefon masz w jakimś pokrowcu, jakiś case, który blokuje odprowadzanie ciepła? 

A może wyłącz szybkie ładowanie? 

Edytowane przez ochkarol

Napisano
  • Autor

Ładowarkę mam mocną, ale nie aktywuje ona szybkiego ładowania ;]

Klima mrozi jak szalona, muszę skręcać jak mogę, bo zimno ;]

Bardziej chodzi mi o to, że szyba jakaś dziwna czy cuś, bo jak mówię w Scenicu nie było takich akcji, nawet jak klima przez X czasu nie działała.

Napisano

Szybkie ładowanie włącza się w telefonie. 

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, ochkarol napisał:

Szybkie ładowanie włącza się w telefonie. 

Jak ładowarka nie da wystarczająco dużo prądu to telefon będzie używał szybkiego ładowania? 

No i powiedz gdzie się je włącza, bo chyba w żadnym swoim telefonie takiej opcji nie miałem

Napisano

Jeśli w smartfonie jest włączone szybkie ładowanie ale ładowarka daje "za mały prąd" telefon wyświetla odpowiedni komunikat. Przynajmniej powinien.

A gdzie się włącza?

Pewnie w każdej marce gdzie indziej, dla każdej wersji systemu w ramach tego samego modelu też może być w różnych miejscach ale szukałbym jakichś opcji zasilania czy baterii.

Np w Samsungu Galaxy S9 z Androidem 9 ścieżka to Ustawienia-->Pielęgnacja urządzenia-->Bateria-->Ustawienia(trzy kropeczki w prawym, górnym rogu ekranu)-->Szybkie ładowanie przewodowe (na samym dole menu).

Generalnie "Szybkie ładowanie" to w miarę świeża technologia. W starszych modelach może nie występować.

Edytowane przez ochkarol

Napisano
  • Autor
8 godzin temu, ochkarol napisał:

Jeśli w smartfonie jest włączone szybkie ładowanie ale ładowarka daje "za mały prąd" telefon wyświetla odpowiedni komunikat. Przynajmniej powinien.

A gdzie się włącza?

Pewnie w każdej marce gdzie indziej, dla każdej wersji systemu w ramach tego samego modelu też może być w różnych miejscach ale szukałbym jakichś opcji zasilania czy baterii.

Np w Samsungu Galaxy S9 z Androidem 9 ścieżka to Ustawienia-->Pielęgnacja urządzenia-->Bateria-->Ustawienia(trzy kropeczki w prawym, górnym rogu ekranu)-->Szybkie ładowanie przewodowe (na samym dole menu).

Generalnie "Szybkie ładowanie" to w miarę świeża technologia. W starszych modelach może nie występować.

ja wiem co to szybkie ładowanie i od początku jego istnienia mam telefony to obsługujące ;)

natomiast w żadnym nie widziałem opcji wyłączenia / włączenia tegoż ;]

Napisano

U mnie telefon na kratce nawiewu, ale nawet jak ją zamknę to i tak nic się nie grzeje.

Napisano

Na kratce nawiewu jest trochę chłodniej niż pod szybą, w którą grzeje słoneczko. Nawet gdy nawiew wyłączysz. 

Napisano
12 godzin temu, tomecki napisał:

natomiast w żadnym nie widziałem opcji wyłączenia / włączenia tegoż ;]

No to z Samsungiem jakimś trzeba się zapoznać. 😉

Tak na szybko zajrzałem do netu i faktycznie nie wszyscy producenci dają możliwość wyłączenia szybkiego ładowania. 

Edytowane przez ochkarol

Napisano
  • Autor
6 minut temu, ochkarol napisał:

No to z Samsungiem jakimś trzeba się zapoznać. 😉

W A7 2018 (wiem, wiem staroć ;] ) na Andku 9 nie ma ;]

IMG-20190911-WA0016.jpg.59b50276a84a89fb5e58d222af8e72d1.jpg

Napisano

Jak ma mieć, skoro nie ma szybkiego ładowania w ogóle 😄

• 2 tygodnie później...
Napisano

w Scenicu miałem z tym problem 🙂 W hondzie już nie mam bo nawiew mogę skierować na niego a on i tak wyłączony bo Android auto działa 😄 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.