Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Naprawa szkody z OC sprawcy - pytanie

Featured Replies

Napisano

Wczoraj miałem troszkę nieprzyjemną sytuację - gość wjechał w tył gościa za mną a ten we mnie. Była Policja -winny gość który pierwszy uderzył. U mnie w sumie uszkodzenia nie są duże - pęknięty zderzak, skrzywiona belka za zderzakiem, skrzywiona klapa. Na szczęście podłoga w bagażniku cała.

Zgłosiłem szkodę i w związku z tym mam pytanie -  w formularzu zgłoszenia było pytanie  czy chcę kasę czy naprawiam w warsztacie. Wybrałem pieniądze. Ale potem pomyślałem, że jeśli kwota nie pozwoliłaby na porządną naprawę (sam ori zderzak kosztuje prawie 1900, do tego belka, malowanie dwóch elementów, robocizna) to czy mógłbym zmienić decyzję i  wtedy wstawić auto do ASO na naprawę bezgotówkową?

Auto nie miało żadnych "przygód" , kupione w polskim salonie, jestem pierwszym właścicielem więc wg mnie powinno być naprawiane na oryginałach.

Napisano
2 minuty temu, franki napisał:

Wczoraj miałem troszkę nieprzyjemną sytuację - gość wjechał w tył gościa za mną a ten we mnie. Była Policja -winny gość który pierwszy uderzył. U mnie w sumie uszkodzenia nie są duże - pęknięty zderzak, skrzywiona belka za zderzakiem, skrzywiona klapa. Na szczęście podłoga w bagażniku cała.

Zgłosiłem szkodę i w związku z tym mam pytanie -  w formularzu zgłoszenia było pytanie  czy chcę kasę czy naprawiam w warsztacie. Wybrałem pieniądze. Ale potem pomyślałem, że jeśli kwota nie pozwoliłaby na porządną naprawę (sam ori zderzak kosztuje prawie 1900, do tego belka, malowanie dwóch elementów, robocizna) to czy mógłbym zmienić decyzję i  wtedy wstawić auto do ASO na naprawę bezgotówkową?

Auto nie miało żadnych "przygód" , kupione w polskim salonie, jestem pierwszym właścicielem więc wg mnie powinno być naprawiane na oryginałach.

kasa do reki to z zalozenia garazowa dlubanina na uzywkach. Moze wystarczy, a moze nie.

Ja tam wole zawsze bezgotowkowo.

Chyba ze stary strucel to odpowiedz sama sie nasuwa.

Napisano
  • Autor

Wymiana belki i zderzaka nie jest żadną skomplikowaną sprawą.. Tyle że ori części trochę kosztują..

Napisano
43 minuty temu, franki napisał:

Wymiana belki i zderzaka nie jest żadną skomplikowaną sprawą.. Tyle że ori części trochę kosztują..

Watpie, ze Ci starczy gotówki na naprawę na oryginałach...

Zobaczysz na ile Ci wycenia i wtedy najwyżej się nie zgodzisz na propozycje i wstawisz do warsztatu.

Napisano
  • Autor

No właśnie chodzi mi o to, czy w przypadku niesatysfakcjonującej mnie kwoty  mogę zmienić decyzję co do rozliczenia szkody w wariantu gotówkowego na warsztatowy. 

I nie chodzi mi o to żeby mi zostało jak to się potocznie mówi "na akumulator" tylko chciałbym sobie zrobić to porządnie, a niestety z warsztatami tego typu zawsze było coś nie tak.

Ale jak nie dadzą mi szansy abym zrobił samemu to wstawię do ASO

Napisano
16 godzin temu, franki napisał:

szkody w wariantu gotówkowego na warsztatowy. 

Doliczą amortyzację i wstawia zamienniki.

Napisano
Kilka dni temu Mama naprawiała Forda Ka 2014 w ASO. Belka i zderzak. Koszt z OC sprawcy 3500 PLN. Wycena przed ASO 1300 złotych. Tak więc...

Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor

Ale odwoływała się od wyceny czy po pierwszej kalkulacji oddała do ASO? Jakie TU?

Napisano

Warta. Pierwsza wycena robiona przez ich rzeczoznawcę, a potem auto do ASO Germaz i po ich kalkulacji Warta zaakceptowała kosztorys.

Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka

Napisano
Dnia 13.12.2019 o 08:13, franki napisał:

Jakbym czytał o sobie ze 3 lata temu. Identyczne uszkodzenia w Fabii 2 kombi. Od razu do ASO wstawiłem bo auto dopieszczone. Wyszło ok 17500zł za całość (u mnie jeszcze lampy wymieniali bo zaczepy się ułamały). 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.