Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

automatyczna kontrola w strefie parkowania

Featured Replies

Napisano

no i skucha ;], zajrzałem do skrzynki pocztowej a tam ze do dziś muszę odebrać wezwanie bo jak nie odbiorę to i tak będzie się liczyło jako odebrane;] wezwanie z zarządu dróg miejskich

patrze na zegarek mam 30 minut do zamknięcia poczty ,zasuwam wkurzony i  co sił w nogach, wchodzę wyciągam numerek 3 w kolejce, odbieram list i jest wezwanie do zapłaty 50 zł za złe parkowanie na jakiś nieznany mi numer rejestracyjny samochodu;], zgłaszać do prokuratury o próbę wymuszenia ?

Napisano

A ja prosto korzystam z aplikacji bankowej z zakładki opłaty parkingowe ( IKO) . Działa. Polecam.

Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka

Napisano
12 godzin temu, BOGUS napisał:

A ja prosto korzystam z aplikacji bankowej z zakładki opłaty parkingowe ( IKO) . Działa. Polecam.

Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka

Fajnie ale w Warszawie nie zaplacisz.

Napisano
Godzinę temu, prawoimotoryzacja napisał:

Ciekawe ile będzie spraw o ochronę danych osobowych, w tym także RODO...

UODO juz wydał decyzję, ze wpisywanie numeru rejestracyjnego na kwitku to dana nadmiarowa.

Tylko w razie sprawy trzeba miec kwitek papierowy bez nr rej.

Napisano
6 godzin temu, maras77 napisał:

Tylko w razie sprawy trzeba miec kwitek papierowy bez nr rej.

hmmmm?

Już  dawno na ten temat wypowiadały się WSA oraz NSA.

Napisano
Dnia 9.01.2020 o 12:23, Bartłomiej napisał:

I bardzo dobrze - standardowe rozwiązanie stosowane od wieluuuuuu lat za naszymi "lepszymi" granicami. 

Teraz jeszcze podniosą karę/grzywnę za parkowanie bez opłaty, dołożą szybkie i skuteczne odholowywanie na parking strzeżony za opłatą i zrobi się normalnie :ok:

Napisano
3 godziny temu, prawoimotoryzacja napisał:

hmmmm?

Już  dawno na ten temat wypowiadały się WSA oraz NSA.

Rzeczywizda.

Napisano
  • Autor
16 godzin temu, futrzak napisał:

I bardzo dobrze - standardowe rozwiązanie stosowane od wieluuuuuu lat za naszymi "lepszymi" granicami. 

Ja jestem ciekaw, na ile ten system "detekcji" gwarantuje nieomylność. Chodzi mi o sytuacje, kiedy to parkuję w strefie, wysiadam z samochodu i idę do parkometru zapłacić za parkowanie. I wtedy przejeżdża automat i robi mi zdjęcie. Ponoć miały jeździć dwa pojazdy, jeden za drugim w odstępie iluś-tam minut. Ciekawe, czy na mandacie wystawionym przez automat są podane dokładne godziny obydwu pomiarów.....

Czy ktoś już dostał kiedyś taki automatyczny mandat" Niekoniecznie z Wawy....

Napisano
22 minuty temu, Bartłomiej napisał:

Ja jestem ciekaw, na ile ten system "detekcji" gwarantuje nieomylność. Chodzi mi o sytuacje, kiedy to parkuję w strefie, wysiadam z samochodu i idę do parkometru zapłacić za parkowanie. I wtedy przejeżdża automat i robi mi zdjęcie. Ponoć miały jeździć dwa pojazdy, jeden za drugim w odstępie iluś-tam minut. Ciekawe, czy na mandacie wystawionym przez automat są podane dokładne godziny obydwu pomiarów.....

Skieruj to pytanie do ZDM. 

22 minuty temu, Bartłomiej napisał:

Sami niewinni zapewne. 

Napisano
56 minut temu, Bartłomiej napisał:

Ale pewnie to jest spiete w wspólny system. Jeżeli auto-kontroler widzi że jest auto jeszcze bez.kwitka, ale w ciągu 1-2 minut jest zarejestrowana wpłata to traktuje jako opłacony. Jak nie ma opłaty w ciągu kilku minut, tratowane jest jako postój bez opłaty.

Napisano

Taki system ma jedną wadę ;) 

Strefa w Krakowie, jak czeka kierowca na kogoś ale jest w samochodzie to kontroler nie podchodzi i nie sprawdza... nie trzeba opłacać

Automat nie będzie już wyrozumiały ;) 

Napisano
2 godziny temu, siwyyy77 napisał:

Taki system ma jedną wadę ;) 

Strefa w Krakowie, jak czeka kierowca na kogoś ale jest w samochodzie to kontroler nie podchodzi i nie sprawdza... nie trzeba opłacać

Automat nie będzie już wyrozumiały ;) 

To chyba zaleta, nie wada? Przecież samochód z kierowcą w środku zajmuje tyle samo miejsca co bez kierowcy. Postój jest? Jest. Trzeba płacić.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.