Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

No i po długich poszukiwaniach kupiłem...

Featured Replies

Napisano

...scenica 2 z ostatniego wypustu.  Silnik 2.0 benzyna z przyzwoitym wyposażeniem (względem clio). Można kibicować kiedy pierwszy raz pojedzie na lawecie  ;]. Choć mam nadzieję że będzie się dobrze sprawować  jak poprzednie renault  ;)

IMG-20200511-WA0001.jpg

Napisano

Scenic 2 końca produkcji nie przyjaźni się z lawetami. Wiem, bo miałem z 2009r. i od 120kkm do 210kkm jeździł bezawaryjnie, tylko eksploatacja. A potem sprzedał się w jeden dzień. I wszystko przejechał na LPG. Od fabryki - gaz z Holandii. Oczywiście 2,0 F4R. Bardzo dobrze wspominam to auto. Był w prawie pełnym wypasie ze szklanym dachem.

PS. No nie do końca bez awarii, bo oczywiście padł sterownik dmuchawy. Ale to w każdym padnie. Wczoraj też taki naprawiałem koledze.

scenic.jpg

Edytowane przez biniu

Napisano

Mam przedlifta z tym samym silnikiem i to bardzo udane i bardzo praktyczne auto. Ja go bardzo lubię, a żona uwielbia. Nie wiem, czy nie powinienem być zazdrosny ;)

Napisano

ja szukałem przez jakiś czas takiego za namową kolegi ale z silnikiem 1.6 , autko fajne praktyczne ale doszedłem do wniosku że to taki tatuśiowuz  i odpuściłem sobie

Edytowane przez Waldek40

Napisano

Nawigacja w dwójce? Nie wiedziałem, że były ;]

Ja miałem z 2005 roku. Kilka razy mnie zawiódł w sumie.... olej walił jakimś tam czujnikiem i się dymiłem na trasie. Później któryś wąż od chłodzenia złapał dziurę i w trasie z Wawy się zagotowałem (z dwoma baniakami wody demineralizowanej dokulałem się spod Mławy do Gdyni ;]). Innym razem jakiś wężyk paliwowy pod maską pękł i paliwo sikało do komory....

Padł też alternator i była laweta :brawo: (na szczęście lokalnie, w centrum Gdyni ;] ).

No i do tego najbrzydsze auto zaraz po Multipli ;] Ale niech się dobrze jeździ :oki: :cool:

Napisano
1 godzinę temu, tomecki napisał:

Nawigacja w dwójce? Nie wiedziałem, że były ;]

były, i co z tego jak żadnego pożytku z niej nie ma, nie można zaktualizować ;]

Napisano
35 minut temu, Waldek40 napisał:

Fakt, ciągle jechałem po jakimś zaoranym polu 🙂 Ale w moim było można wybierać rozmówcę z książki na ekranie, pokazywał ładnie co teraz gra itd. Ale miałem wersję z audio Cabasse. Jak to ładnie grało. Lepiej niż Bose w scenicu III żony.

Napisano
  • Autor
41 minut temu, Waldek40 napisał:

Podobno się da   :)

Napisano
  • Autor
4 minuty temu, biniu napisał:

Fakt, ciągle jechałem po jakimś zaoranym polu 🙂 Ale w moim było można wybierać rozmówcę z książki na ekranie, pokazywał ładnie co teraz gra itd. Ale miałem wersję z audio Cabasse. Jak to ładnie grało. Lepiej niż Bose w scenicu III żony.

Miałem te zachwalane cabasse w clio. I powiem szczerze że chyba w pandzie lepiej gra  ;]

Ps. Też mam rozmówcę z książki itp. 

I jeżdżę po polu  ;]

Napisano
40 minut temu, Waldek40 napisał:

ja w Megane III nie miałem mapy i wkurzało mnie auto po środku niczego ;]

Kupiłem kartę z mapami byle jakieś ulice były widoczne, mimo, że nie planowałem korzystać z tej navi :)

Napisano

Ja w sobotę jechałem Kadjarem wyprodukowanym w październiku 2019 po A1 od Pyrzowic do Częstochowy i pokazywał pole. Mam niby aktualizację na 3 lata ale nawet nie sprawdzam czy są jakieś. Na desce telefon z Google Maps, a jak by co to jest Android auto i można wyświetlić mapę 🙂

Napisano
1 godzinę temu, tomata napisał:

Podobno się da   :)

kolega kupił  takiego scenika z navi i przewertował wszystkie fora i się nie da do tego modelu, i nie kupuj na znanym portalu karty z navi bo nic to też nie da

Napisano

To ma navi z płyty. Tak chyba miałem.

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, biniu napisał:

To ma navi z płyty. Tak chyba miałem.

Aż sprawdzę bo widziałem jakaś płytę cd z logo renault 👍

Napisano

Jak cewki są już wymienione z tych wspaniałych SAGEMÓW, to będą działać, jak nie, to na pewno padną 😄

No i licznik może paść, ale nie wpływa na jazdę. Tylko nie wiesz z jaką prędkością jedziesz.

Poza tym fajne, całkiem wygodne auto.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.