Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

słaby zasięg telefonu ???

Featured Replies

Napisano

Od marca pracuję z domu. Do zeszłego tygodnia moje biuro miałem usytuowane w salonie mojego domu. Obecnie przeniosłem się ze wszystkimi manelami do jednego z nieużywanych do tej pory pokoi. No i mam problem - w tym pokoju mam bardzo słaby zasięg telefonu....na szczęście telefon dzwoni - ale rozmowa jest prawie niemożliwa, bo rozmówcy narzekają na przerywanie a zdarzyło się też zerwanie połączenia. Wystarczy, że wyjdę z tego pokoju i już można się dogadać. 

Problem mam tylko w tym pokoju. Dom zbudowany z porotherm, strop w pokoju zbrojony jak w całym domu....

jest jakiś sposób na zwiększenie zasięgu telefonu w tym pokoju? Coś jak repeater do wi-fi? 

Napisano

Są wzmacniacze GSM, ale

1/ trzeba przestawiać telefony na 3G (nie LTE), nie wiem czy wszystkie, ale większość chyba tak

2/ są .... nielegalne ;) Przesiądź się do innego pokoju :)

Inne telefony domowe mają ten sam problem?

Napisano
  • Autor
15 minut temu, tomecki napisał:

Są wzmacniacze GSM, ale

1/ trzeba przestawiać telefony na 3G (nie LTE), nie wiem czy wszystkie, ale większość chyba tak

2/ są .... nielegalne ;) Przesiądź się do innego pokoju :)

Inne telefony domowe mają ten sam problem?

Inne telefony są prywatne i oczywiście nie mają takiego problemu. Są po prostu w innej sieci. Firmowy jest od 2 miesięcy w orange. I fajnie, bo w pakiecie dali w końcu rozsądną ilość danych komórkowych, ale z zasięgiem u mnie na wsi jest średnio. A już bardzo średnio w tym pokoju, który zaadaptowałem na "gabinet' :(. Mam jeszcze jeden wolny pokój na piętrze - ale nie chce mi się latać po schodach, choć tam zasięg jest zdecydowanie lepszy. ;]

Napisano
  • Autor
12 minut temu, rwIcIk napisał:

Też chciałem na wsi odizolować się i nie było zasięgu. Muszę rozkładać klamoty w salonie. A tam nie bywa spokojnie ;]

U mnie jest spokojnie w salonie, ale wkurzał mnie ten bajzel :bzik: biurowy na stole w jadalni. Nie wspomnę już o małżonce ;]

Napisano
4 minuty temu, Grzaniec napisał:

Mam jeszcze jeden wolny pokój na piętrze - ale nie chce mi się latać po schodach, choć tam zasięg jest zdecydowanie lepszy

to albo spróbuj firmową kartę sprawdzić w innym telefonie, a nuż będzie miał lepszą antenę ;]

Albo se polatasz po schodach ;]

Napisano

to moze nokia 5110 (ona ma wyjscie na antene zew) + antena 

a serio to jakis nowszy tel z wyjsciem na antene zew ?

showimagephp3-1.jpg

image.png.30b8c0f849b9408df6e05cd900effffd.png

Napisano

Rozwiazanie to wifi calling.
O ile smark ogarnia i siec oferuje

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Napisano

też mam ten problem, miałem wzmacniacz gsm, coś tam pomogło, więc na jeden pokój pewnie by było ok, ale odkąd jest wifi calling nie przejmuję się słabym zasięgiem w domu. Mogłoby go wogóle nie być. 

Napisano
  • Autor

Włączyłem wifi calling. Na razie testuję, ale chyba jest dobrze. Mam nadzieję, że nie będę musiał znów wychodzić z pokoju na czas rozmowy przez telefon. 

Dzięki za wskazówki :ok:

Napisano
W dniu 8.10.2020 o 13:55, Grzaniec napisał:

Włączyłem wifi calling. Na razie testuję, ale chyba jest dobrze. Mam nadzieję, że nie będę musiał znów wychodzić z pokoju na czas rozmowy przez telefon. 

Dzięki za wskazówki :ok:

Proponuje wykonac testowe polaczenie :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.