Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Od kiedy znowu w cenniku?

Featured Replies

Napisano

No właśnie, ktoś wie?

podobno coś nie tak było z homologacja (nieprawidłowo podany zasięg?...) tak powiedział sprzedawca w salonie

Napisano

Obawiam się że Citigo-E już do sprzedaży nie wróci. VAG raczej postawi krzyżyk na segmencie A. Nie jest to specjalnie dochodowe.

Napisano

Korzystniej dla producenta jak zapakuje baterie warte 20k w karoserię za 200k, niz za 40k. A skoro jedno i drugie sztucznie pędzone dopłatami schodzi na pniu to po co się rozdrabniać i zarabiać jakieś grosze na takim citigo jak można przytulić niezłą sumkę ze sprzedaży id.4 czy innego 'crossołwera'. 

Napisano
  • Autor

Może i macie racje

ale chyba z UP było podobnie

Pojawil się - wycofali - a teraz znowu jest

...

Napisano

Jak ja kupowalem, to tez uslyszalem, ze raczej nie wnowia produkcji z uwagi na niska oplacalnosc.

Imo trzeba wsadzic pod kocyk do szopy i zapomniec. Bedzie rarytas za jakis czas ;)

Edytowane przez zinger

Napisano
52 minuty temu, akisel napisał:

Może i macie racje

ale chyba z UP było podobnie

Pojawil się - wycofali - a teraz znowu jest

...

Lepiej sprzedać up! niż CITIGOe iV - różnica w cenie.

Ponoć do 2022 "na pewno" CITIGOe miał nie wrócić.

Napisano
1 hour ago, iwik said:

Korzystniej dla producenta jak zapakuje baterie warte 20k w karoserię za 200k, niz za 40k. A skoro jedno i drugie sztucznie pędzone dopłatami schodzi na pniu to po co się rozdrabniać i zarabiać jakieś grosze na takim citigo jak można przytulić niezłą sumkę ze sprzedaży id.4 czy innego 'crossołwera'. 

Fiat rozwiazal ten problem, wypuszczajac nowa 500ke tylko w wersji EV za 120-150k PLN ;]

Napisano
2 godziny temu, iwik napisał:

Korzystniej dla producenta jak zapakuje baterie warte 20k w karoserię za 200k, niz za 40k

Ja tylko dodam, że bateria trakcyjna 36kWh jaka jest w eUp/Citigo używana, jest warta 35-40k na rynku wtórnym. Nowa, z marżami ASO, 3 razy więcej. 

Napisano
Godzinę temu, wyrozumialy1 napisał:

Lepiej sprzedać up! niż CITIGOe iV - różnica w cenie.

Ponoć do 2022 "na pewno" CITIGOe miał nie wrócić.

To tylko kwestia lepszego wyposażenia którego w Skodzie nie ma (front assist, przez którego vw ma lepszy scoring w NCAP, oświetlenie LED, obsługa komputera pokładowego z kierownicy, guzik wyłączenia ESP itd). Oczywiście na takich addonach producent zarabia, więc poniekąd masz rację, ale nie jest też tak że kura i VW to te same auta.

Napisano
44 minuty temu, format napisał:

Ja tylko dodam, że bateria trakcyjna 36kWh jaka jest w eUp/Citigo używana, jest warta 35-40k na rynku wtórnym. Nowa, z marżami ASO, 3 razy więcej. 

To jak mi sie za 3 lata leasing skonczy, to warto wykupic dla samej baterii 😄 Reszte na czesci i powinno sie na nowa uzbiearc :hehe:

Napisano
52 minuty temu, zinger napisał:

To jak mi sie za 3 lata leasing skonczy, to warto wykupic dla samej baterii 😄 Reszte na czesci i powinno sie na nowa uzbiearc :hehe:

Pytanie jaki będzie popyt, bo trudno na tę chwilę o spieprzoną baterię w tych samochodach. A to nie Renault gdzie baterie były w dzierżawie i na rynku leży mnóstwo aut bez akumulatorów trakcyjnych.

Napisano
57 minutes ago, zinger said:

Oczywiście, ze warto wykupić takiego białego kruka.

Potem tylko zmieniać reularnie olej, filtr powietrza, paliwa no i rozrząd przy 100kkm (przy okazji też pompę, bo już rozgrzebane).

Napisano
19 minut temu, HelixSv napisał:

Oczywiście, ze warto wykupić takiego białego kruka.

Zdecydowanie się nie zgadzam z postawioną tezą. Nie pomyślałeś w ogóle o braku możliwości utylizacji akumulatorów, nie pomyślałeś o tym że przejazd 100km EV kosztuje 160zł, o dzieciach z Bełchatowa litościwie nie wspominając :no:

Napisano
6 minutes ago, format said:

Zdecydowanie się nie zgadzam z postawioną tezą. Nie pomyślałeś w ogóle o braku możliwości utylizacji akumulatorów, nie pomyślałeś o tym że przejazd 100km EV kosztuje 160zł, o dzieciach z Bełchatowa litościwie nie wspominając :no:

#dziecibełchatow #ginąprzezdopłaty #pandawgazielepsza

Napisano
2 godziny temu, format napisał:

To tylko kwestia lepszego wyposażenia którego w Skodzie nie ma (front assist, przez którego vw ma lepszy scoring w NCAP, oświetlenie LED, (...)

oświetlenie LED - możesz powiedzieć o które chodzi, nie znam oferty VW.

2 godziny temu, format napisał:

(...) Oczywiście na takich addonach producent zarabia, więc poniekąd masz rację, ale nie jest też tak że kura i VW to te same auta.

Kura, kogut czy Ów Indiańska STRZAŁA CITIGOe w czym różni się jako auto od VW e-up! , pomijając temat bogatszych opcji niedostępnych w Škodzinie.

Napisano
1 minutę temu, wyrozumialy1 napisał:

Kura, kogut czy Ów Indiańska STRZAŁA CITIGOe w czym różni się jako auto od VW e-up! , pomijając temat bogatszych opcji niedostępnych w Škodzinie.

No właśnie tymi opcjami. Z tyłu lampy można było wziąć z ledem, front assist, inna kiera. Jeszcze jakieś beats audio w VW było do wzięcia, kamera cofania... Nie pamiętam wszystkiego.

Napisano
3 godziny temu, format napisał:

tylko dodam, że bateria trakcyjna 36kWh jaka jest w eUp/Citigo używana, jest warta 35-40k na rynku wtórnym.

Chwalili się, że zeszli z kosztem baterii w produkcji do ~100$ za kWh, wiec o tej wartości pisałem. 

Tak czy inaczej z ich punktu widzenia lepiej to opakować w puszkę i puścić do klienta za 200k niż za 80.

Napisano
1 godzinę temu, iwik napisał:

Chwalili się, że zeszli z kosztem baterii w produkcji do ~100$ za kWh, wiec o tej wartości pisałem. 

Tak czy inaczej z ich punktu widzenia lepiej to opakować w puszkę i puścić do klienta za 200k niż za 80.

EV za 200k ma zwykle dużo większą baterię niż taka skoda, więc wydumana est twoja teoria ;]

Napisano
4 godziny temu, tom111 napisał:

EV za 200k ma zwykle dużo większą baterię niż taka skoda, więc wydumana est twoja teoria ;]

https://napradzie.pl/2019/04/07/volkswagen-e-golf-zasieg-czas-ladowania-bateria-cena-dane-techniczne-specyfikacja-test-recenzja/

:smirk: ;]

Napisano
  • Autor
18 godzin temu, sherif napisał:

W cenniku jest jeszcze:

https://www.skoda-auto.pl/oferta/cenniki

ŠKODA CITIGOe iV

Hmm

czyżby już się pojawiła?

no jest prawie przekonany, ze około 2 gg temu nie było ...

i nawet w salonie byłem w innej sprawie i handlowiec potwierdził ze na ten moment nie można zamówić...

Napisano
3 godziny temu, akisel napisał:

Hmm

czyżby już się pojawiła?

no jest prawie przekonany, ze około 2 gg temu nie było ...

i nawet w salonie byłem w innej sprawie i handlowiec potwierdził ze na ten moment nie można zamówić...

Sprawdzałem pod koniec grudnia to się pojawiła, po kikumiesięcznej przerwie. IMHO cennik był cały czas, może sprawdzałeś konfigurator / opis modelu - bo tego nie ma.

Napisano
19 minut temu, sherif napisał:

Sprawdzałem pod koniec grudnia to się pojawiła, po kikumiesięcznej przerwie. IMHO cennik był cały czas, może sprawdzałeś konfigurator / opis modelu - bo tego nie ma.

Z mojego doświadczenia, jak nie ma w konfiguratorze to zamówić nie można.

Napisano
14 minut temu, format napisał:

Z mojego doświadczenia, jak nie ma w konfiguratorze to zamówić nie można.

Tylko w zeszłym roku (w ok lutego) jak zapowiedzieli, że wstrzymują  zamówienie to cennik znikł ze strony. Pytanie czy od tej pory pojawił się w konfiguratorze czy nie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.