Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Peugeot 308 SW 1.6 99KM czy 508 120KM?

Featured Replies

Napisano

Czy warto kupić takie auto do jeżdzenia po mieście dla rodziny? Może szukać czegoś innego?

Ogólnie wybrałem 308 lub 508 bo wcześniej jeździliśmy 208 i to było bardzo komfortowe auto. Tylko trochę za małe już. 

Cena maksymalna do 60 tyś ale już za 508.

Przebiegi będą niskie w okolicach pomiędzy 8 a 20 km dziennie. Czasem wyjazdy w weekendy i na wakacje. W wakacje przebiegi w okolicach 5 tyś km na sezon. 

Czemu diesel bo akurat w tych autach to ponoć udany model. 

Myślałem też nad 1.6 165km w 508 ale trochę dużo negatywnych rzeczy się ma czytałem. 

Napisano

na moje żaden. Taka moc jest zdecydowanie za mała. Jeśli 308 to 130 KM.

Napisano
Czy warto kupić takie auto do jeżdzenia po mieście dla rodziny? Może szukać czegoś innego?

Ogólnie wybrałem 308 lub 508 bo wcześniej jeździliśmy 208 i to było bardzo komfortowe auto. Tylko trochę za małe już. 

Przebiegi będą niskie w okolicach pomiędzy 8 a 20 km dziennie. Czasem wyjazdy w weekendy i na wakacje. W wakacje przebiegi w okolicach 5 tyś km na sezon. 

Myślałem też nad 1.6 165km w 508 ale trochę dużo negatywnych rzeczy się ma czytałem. 
Diesel na taki przebieg to cała zima na zimnym silniku
Napisano

Miałem diesla do miasta na podobne przebiegi - będzie wiecznie niedogrzany, a w zimę to nie tylko jemu będzie zimno, ale i tobie. A niedogrzany diesel imho to potencjalne kłopoty prędzej czy później.
Napisano

Miałem diesla do miasta na podobne przebiegi - będzie wiecznie niedogrzany, a w zimę to nie tylko jemu będzie zimno, ale i tobie. A niedogrzany diesel imho to potencjalne kłopoty prędzej czy później.
Skoda ma dogrzewanie i robi się szybko ciepło
Napisano
3 godziny temu, gilbert3 napisał:

A niedogrzany diesel imho to potencjalne kłopoty prędzej czy później.

Akurat jeśli kolega ma wybierać koniecznie francuski samochód z tych dwóch i brać benzynowe silniki powstałe przy kooperacji BMW to lepiej niech bierze diesla. :) Mają dogrzewanie, a jeśli to ma być samochód rodzinny to 308 SW spełni jego wymagania.

Napisano
Akurat jeśli kolega ma wybierać koniecznie francuski samochód z tych dwóch i brać benzynowe silniki powstałe przy kooperacji BMW to lepiej niech bierze diesla. :) Mają dogrzewanie, a jeśli to ma być samochód rodzinny to 308 SW spełni jego wymagania.
Rifter nie miał dogrzewania
Napisano
On 2/16/2021 at 10:38 AM, franekrob said:
On 2/16/2021 at 7:24 AM, gilbert3 said:

Read more  

Skoda ma dogrzewanie i robi się szybko ciepło

w kabinie :old: co nie znaczy że sie silnik rozgrzał  

Napisano
w kabinie :old: co nie znaczy że sie silnik rozgrzał  
Ale silnik też dosyć szybko
Napisano
W dniu 14.02.2021 o 18:06, franekrob napisał:

Diesel na taki przebieg to cała zima na zimnym silniku

trzeciego dnia nastąpi

Znalezione obrazy dla zapytania: kontrolka dpf

Napisano
W dniu 14.02.2021 o 11:53, a8kaminski napisał:

Czemu nie tipo kombi? 

Napisano
W dniu 19.02.2021 o 23:09, HARDTECHNO napisał:

Czemu nie tipo kombi? 

Albo Fabia Kombi 95KM (jeśli w 208 chodziło o bagażnik) lub Dacia Duster 1.0T LPG?

Napisano
W dniu 19.02.2021 o 23:09, HARDTECHNO napisał:

Czemu nie tipo kombi? 

No bez jaj w tej samej cenie jest Megane. Lepiej Renault wziac IMO.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.