Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prawdziwa Włoszka Giulia z Niemcem na pokładzie

Featured Replies

Napisano
4 minuty temu, hefi napisał:

Wytłumaczenie jest proste.
Nikt normalny tego nie kupuje, mieli sporo na stanie wyprodukowanych, których nikt nie chciał. A jak dobre marki się wyprzedaly to z przymusu ludzie wykupili ar. Taki oto sukces emoji12.png

Trochę jest w tym prawdy. Jak interesowałem się zakupem Stelvio to rozmawiałem z babką od floty która obsługuje kilka marek (jeden właściciel). Tylko Alfa miała auta na stanie plus normalne (ok3m) czasy dostaw.

Poszło to co było od najtańszych wersji z materiałowymi fotelami do najdroższych z czerwoną skórą.

Napisano
Godzinę temu, sherif napisał:

"Zupełnie niespodziewanie rok 2021 okazał się rekordowy dla Alfy Romeo w Polsce. Włoska marka, która ma przecież w ofercie tylko dwa, drogie i wcale nie nowe modele (Stelvio i Giulia), dostarczyła klientom więcej samochodów niż na przełomie wieków, gdy świetnie sprzedawały się Alfy 156 i 147"

Czytaj więcej na https://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/producenci/news-alfa-romeo-z-rekordowa-sprzedaza-w-polsce,nId,5779210#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Dobry wynik dla Stelvio, szczególnie, że sprzedaż MY21 trwała do października. Sam byłem świadkiem jak w kilka dni wyprzedano połowę tego co było w salonie.

Pewnie byly dostepne od reki. W sumie fajnie mila odmiana na tle konkurencji.

Napisano
1 godzinę temu, sherif napisał:

Trochę jest w tym prawdy. Jak interesowałem się zakupem Stelvio to rozmawiałem z babką od floty która obsługuje kilka marek (jeden właściciel). Tylko Alfa miała auta na stanie plus normalne (ok3m) czasy dostaw.

Poszło to co było od najtańszych wersji z materiałowymi fotelami do najdroższych z czerwoną skórą.

Proszę Cię floty nie kupują Alf :)

No chyba, że floty co udają floty - w sensie użytkownik ma budżet na ratę leasingową lub cenę auta i sobie wybiera auto benefitowe.

Napisano
4 minuty temu, bergerac napisał:

Proszę Cię floty nie kupują Alf :)

No chyba, że floty co udają floty - w sensie użytkownik ma budżet na ratę leasingową lub cenę auta i sobie wybiera auto benefitowe.

Nie napisałem, że kupują. Tylko ja z racji zakupu auta do firmy zostałem z automatu przydzielony do osoby od floty.  Ta sama babka sprzedała dzień wcześniej Stelvio QV także dla firmy. Tak, wiem to nie prawdziwa flota ale tak u nich jest, zresztą nie tylko u nich.

Napisano
Kiedyś alternator teraz szyberdach w aucie za kilkaset tysięcy szumi default_grinser006.gif

W Bawarce albo w Miećku za grube cebuliony możesz się pięknie zgrillować w czasie jazdy, więc pęknięty alternator kiedyś i dziś szumiący szyberdach we wloszczyźnie to pikuś [emoji12]
Napisano
7 godzin temu, bochumil napisał:

W Bawarce albo w Miećku za grube cebuliony możesz się pięknie zgrillować w czasie jazdy, więc pęknięty alternator kiedyś i dziś szumiący szyberdach we wloszczyźnie to pikuś emoji12.png

No tak, nie ma to jak licytowac sie na to co jest wiekszym czy mniejszym fakapem w przypadku aut za kilka 100 i wiecej, czesto w markach premium, co ma byc wyznacznikiem ich jakosci :hehe:

Napisano

Na pewno mocno postrzeganie marki zmieniło wprowadzenie w 2021 5 lat gwarancji/200kkm.

To również podniosło residual value w leasingach i dało niższe raty.

Napisano
7 godzin temu, sailor_p napisał:

Na pewno mocno postrzeganie marki zmieniło wprowadzenie w 2021 5 lat gwarancji/200kkm.

zdecydowanie, to był dobry ruch :ok:

jak na złość ja kupiłem na koniec 2020 :hehe: 

ale dodatkową gwarancję można dokupić, więc skorzystam.

Napisano
22 godziny temu, sailor_p napisał:

Do tego jeszcze ambasador marki w Polsce który w szybkiej Alfie ma podwójne przecież zadanie 👍

image.jpeg.c3a6b5f5f549a734b5ed2f2d020878d1.jpeg