Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowa Toyota Corolla Cross

Featured Replies

Napisano
54 minuty temu, Mike_wwl napisał(a):

Sensowne 2.0 kombi 145 tys plus lakier. 

1.8 jest 10 tys tańszy. 

i podobno na zwykłe corolle są bardzo długie terminy. Nie wiem jak na Cross'a

Napisano
10 minut temu, maro_t napisał(a):

i podobno na zwykłe corolle są bardzo długie terminy. Nie wiem jak na Cross'a

Na zwykłe kombi/HB są zapisy na przyszły rok, znaczy na 2024 rok, z Crossami podobnie. Sedany szybciej. 

Napisano
7 minut temu, Mike_wwl napisał(a):

Na zwykłe kombi/HB są zapisy na przyszły rok, znaczy na 2024 rok, z Crossami podobnie. Sedany szybciej. 

czytałem na FB. Ktoś zamówił Corollę w październiku z terminem na marzec 2024. Trochę niepojęte. Tyle czekania na zwykłego kompakta. Trzeba naprawdę bardzo chcieć Toyotę. Podobno ma gwarancję ceny... chyba że kurs Euro przekroczy 5pln. Ale nie wiem co wtedy. Pozostaje najbliższe 1,5 roku zaczynać każdy dzień od sprawdzania kursu walut i skreślania kolejnego kwadracika w kalendarzu ;]. Rozumiem jakbym zamówił BMW M8 Competition, to by można czekać, ale kurde na corollę... Zwłaszcza że już dostępność w innych markach trochę się poprawia i np. w Koreańcach można nawet dorwać coś od ręki.

Napisano
3 minuty temu, maro_t napisał(a):

czytałem na FB. Ktoś zamówił Corollę w październiku z terminem na marzec 2024. Trochę niepojęte. Tyle czekania na zwykłego kompakta. Trzeba naprawdę bardzo chcieć Toyotę. Podobno ma gwarancję ceny... chyba że kurs Euro przekroczy 5pln. Ale nie wiem co wtedy. Pozostaje najbliższe 1,5 roku zaczynać każdy dzień od sprawdzania kursu walut i skreślania kolejnego kwadracika w kalendarzu ;]. Rozumiem jakbym zamówił BMW M8 Competition, to by można czekać, ale kurde na corollę... Zwłaszcza że już dostępność w innych markach trochę się poprawia i np. w Koreańcach można nawet dorwać coś od ręki.

Dlatego ja prawie rok temu kupiłem sedana 1.8 a nie kombi 2.0.

Znajomy zamawiał kombi tydzień wcześniej niż ja i jego "już jest" w transporcie - ja od lipca jeżdżę. 

A corolle też są od ręki - sedan 1.5. 

Edytowane przez Mike_wwl

Napisano
6 godzin temu, Mike_wwl napisał(a):

Podpowiedź dla Toyoty: niech zaczną sprzedawać auta w paczce do samodzielnego montażu. Klient pewnie szybciej złoży auto niż miałby czekać te kilkanaście miesięcy na gotowca. Pewnie będzie jeszcze taniej. Tak jak w IKEA…

Edytowane przez pejus1982

Napisano
11 godzin temu, maro_t napisał(a):

w większości marek cenniki są podobnie zbudowane. Masz kompakta w cenie X, a odpowiedni crossover zbudowany na tym kompakcie z tym samym silnikiem i napędem na przód będzie startował od kilkunastu tys. pln drożej. Jak dla mnie nie ma sensu dopłacać, chyba że ten crossover będzie miał 4x4 ale wtedy to jakieś kolejne 10 tys. pln więcej.

u  mnie auto klasy C ( o D już nie wspomnę ) dzięki rady miasta i podwyższeniu ulicy po prostu by nie wjechało do garażu bo kąt na rogu zbyt ostry i auto by zawisło , daltego padło na syva/crssovera 

ale fakt faktem dopłacać do Arkany z  20-30kzł vs Megane jak dla mnie mija się z celem jak ktoś nie potrzebuje prześwitu 

Napisano
W dniu 28.11.2022 o 13:38, Mike_wwl napisał(a):

Dlatego ja prawie rok temu kupiłem sedana 1.8 a nie kombi 2.0.

Znajomy zamawiał kombi tydzień wcześniej niż ja i jego "już jest" w transporcie - ja od lipca jeżdżę. 

to dosc ciekawe jak rozne moga byc terminy u jednego producenta
we wrzesniu 2021 zona interesowala sie C-HRem, tez 2.0 i gdyby zamowila to odbior bylby w listopadzie 2021 (z tego co czytalem opinii roznych ludzi to byl jak najbardziej realny termin).

w tym samym czasie lexus zaproponowal UXa, tez hybryde 2.0, ktory juz byl wyprodukowany i plynal do Polski. Termin odbioru: grudzien 2021.

Niestety musielismy czekac 1 dzien na jazde probna, a bez niej nie chcielismy sie decydowac. Jak przyszlismy kolejnego dnia to wszystkie wyprodukowane byly juz sprzedane, a dostepne byly tylko auta do zamowienia z czasem oczekiwania do lutego 2022
W kazdym razie to wszystko i tak duzo szybciej niz rok czekania na corolle :)

Napisano
W dniu 28.11.2022 o 13:24, Mike_wwl napisał(a):

Łomatko, to nie wiadomo nawet czy dożyję 😮

Napisano
1 minutę temu, bartekm napisał(a):

Łomatko, to nie wiadomo nawet czy dożyję 😮

Tylko w testamencie nie zapomnij zamówienia uwzględnić :phi:

Napisano
W dniu 5.12.2021 o 19:10, mPh napisał(a):

Mam 186cm wzrostu i mam problem z nogami w tym aucie.

Mam 187cm. i żadnych problemów z miejscem wewnątrz ani jakimiś wyprofilowaniami. Jest świetnie.

Napisano
2 godziny temu, malrapida napisał(a):

Mam 187cm. i żadnych problemów z miejscem wewnątrz ani jakimiś wyprofilowaniami. Jest świetnie.

Ja pisałem o Corolli i miejscu pasażera z fotelem bez regulacji wysokości. Średnio mi się widzi odsuwanie mocne fotela bo jednak to 4-5 drzwiowe auto i wypadałoby aby ktoś za mną usiadł. W Cross nie siedziałem więc nie wiem. 

Napisano
W dniu 2.12.2022 o 22:57, mPh napisał(a):

Ja pisałem o Corolli i miejscu pasażera z fotelem bez regulacji wysokości.

Ja też. 🙃