Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Beko 1530N

Featured Replies

Napisano

Chłopaki, wczoraj zdupcyła mi się w pewnym sensie zmywarka. Rano jeszcze myła w ciepłej wodzie a wieczorem już przestała. Nie śmierdzi spalonym. Napięcie do grzałki dochodzi, w samej grzałce przejście jest między konektorami.

Opór samej grzałki 29 ohm. 

Na żadnym programie nie myje w ciepłej wodzie.

Co mogę sprawdzić ewentualnie wymienić?

Napisano
36 minutes ago, szpyrek said:

Chłopaki, wczoraj zdupcyła mi się w pewnym sensie zmywarka. Rano jeszcze myła w ciepłej wodzie a wieczorem już przestała. Nie śmierdzi spalonym. Napięcie do grzałki dochodzi, w samej grzałce przejście jest między konektorami.

Wywala jakis blad?

Masz opcje pomiaru w czasie cyklu prania (w sensie czy pojawia sie napiecie na grzalce czy w ogole nie jest zalaczana)?

Obadaj przekaznik od grzalki - moze zmarl.

Napisano
59 minut temu, szpyrek napisał:

Wiązka pod drzwiami?

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3635539.html

I jeszcze tu (post 16):

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3641139.html#19867399

Edytowane przez tomkowski

Napisano
  • Autor

@jaceq Błędu nie wywala bo ten model zmywarki nie ma wyświetlacza a diody w żaden synchronicznej kolejności nie mrugają.

Tak, podczas mycia dochodzi napięcie na grzałkę. Gdy pobiera wodę jest około 18-20 a już podczas prania rośnie do 230-238V.

@tomkowski nie sprawdziłem wiązki, po obiedzie sprawdzę i dam znać.

Edit.

Włączając program codzienny który trwa z reguły ponad godzinę dziś zmywarka na nim kończy  po 15minutach

Edytowane przez szpyrek

Napisano
  • Autor

Chyba znalazłem winowajcę. 

5lat temu była u fachowca i widzę że już tutaj dłubał..

16442423336186944109678833031821.jpg

Napisano
  • Autor

Przewód połączyłem i powiem tak. Z deszczu pod rynnę. Włączyłem program, zaczęła pobierać wodę i potem ją od razu wypompowuje i tak bez końca pompuje pompuje do momentu aż anuluje program albo wyłączę. Nic nie odlaczałem nie zmieniałem..

Napisano
48 minutes ago, szpyrek said:

Przewód połączyłem i powiem tak. Z deszczu pod rynnę. Włączyłem program, zaczęła pobierać wodę i potem ją od razu wypompowuje i tak bez końca pompuje pompuje do momentu aż anuluje program albo wyłączę. Nic nie odlaczałem nie zmieniałem..

Sprawdz wszystkie przewody w tej wiazce, jest szansa ze jakis inny tez jest uszkodzony ale jeszcze calkiem sie nie rozpadl.

Napisano
4 godziny temu, szpyrek napisał:

Tak, podczas mycia dochodzi napięcie na grzałkę. Gdy pobiera wodę jest około 18-20 a już podczas prania rośnie do 230-238V.

5 godzin temu, szpyrek napisał:

Coś tu nie gra, zmierz to napięcie z jakimś dodatkowym obciążeniem, np zarówką 100W

Napisano
2 godziny temu, szpyrek napisał:

Miałem też coś takiego.Pod spodem jest wanienka i w niej zbierała się woda.W tej wodzie moczyła się grzałka i to powodowało problemy

Napisano
  • Autor

@irekw sucho mam, sprawdzałem kilka razy. U mnie jest styropianowy dekiel i stycznik.

@volf6 coś innego jak ta żarówka się nada?

Napisano
1 minutę temu, szpyrek napisał:

@volf6 coś innego jak ta żarówka się nada?

Jakieś większe obciążenie-nie wiem co masz pod ręką, moze grzejnik abo suszarka do włosów, tylko raczej nie więcej niż 1000W:)

Napisano
17 godzin temu, szpyrek napisał:

Chyba znalazłem winowajcę. 

5lat temu była u fachowca i widzę że już tutaj dłubał..

16442423336186944109678833031821.jpg

Co tam jest w tych koszulkach termokurczliwych schowane? Konektory?

Napisano
  • Autor

@tomkowski polutowane złącza.

Dzięki za podpowiedź. Zmywarka działa jak należy, grzałka też grzeje.

Po sugestii @jaceqsprawdzilem wszystkie kable raz jeszcze, posciagalem właśnie te termoskurczki i tam się okazała przerwa. Poskładałem jak należy i działa.