Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

125 w budżecie ~9000zl

Featured Replies

Napisano

Kilka lat temu miałem 50. Było to ferro 901 i ogólnie nie miałem z tym problemów tylko przy moim wzroście 190 i wadze 90kg pamiętam średnio dawało to radę . Teraz chodzi mi po głowie kupić 125 tylko mam dylemat kupić jakiegoś nowego chinola typu junak, zipp itp czy coś używanego ale markowego?? 

Edytowane przez Mr_Hyde

Napisano

Osobiście, przy takiej wadze i wzroście, kupił bym jak największy sprzęt, czyli Varadero. Na małym chinolu będziesz wyglądał jak na psie. 

Napisano
1 godzinę temu, Mr_Hyde napisał:

Kilka lat temu miałem 50. Było to ferro 901 i ogólnie nie miałem z tym problemów tylko przy moim wzroście 190 i wadze 90kg pamiętam średnio dawało to radę . Teraz chodzi mi po głowie kupić 125 tylko mam dylemat kupić jakiegoś nowego chinola typu junak, zipp itp czy coś używanego ale markowego?? 

Uwaga, podaje komunikat:

Hyosung 125 gt

Napisano
  • Autor
55 minut temu, el_guapo napisał:

Hyosung 125 gt

Jedyny minus prócz tego na aku to że mało tego 🙈. Ale coś takiego mi się widzi 😊

Napisano
Godzinę temu, Mr_Hyde napisał:

Jedyny minus prócz tego na aku to że mało tego 🙈. Ale coś takiego mi się widzi 😊

Tym lepiej, nikt nie pozna że to 125ccm, choć czasem jest problem; mój rozrusznik zamawialem w Korei Pd. 

Napisano
4 godziny temu, FrugOs napisał:

Osobiście, przy takiej wadze i wzroście, kupił bym jak największy sprzęt, czyli Varadero. Na małym chinolu będziesz wyglądał jak na psie. 

Ja bym kupował jak najlżejszy bo 125 nie grzesza moca. Ale ja nie jestem wielkoludem.

Napisano

Poza wymienionymi wyżej, IMHO warte zainteresowania:

- Yamaha MT 125 już znajdziesz w budżecie,

- Honda Shadow jeżeli lubisz choppery,

- KTM Duke,

- i coś z enduro: Honda XL lub Yamaha XT

Napisano
17 godzin temu, Mr_Hyde napisał:

jak znajdziesz fajna uzwyke to uzywke...np burgman 125

Napisano
12 godzin temu, 1Marek1 napisał:

Ja bym kupował jak najlżejszy bo 125 nie grzesza moca. Ale ja nie jestem wielkoludem.

Oczywiście, ale autor zapytania jest dość... spory ;) 

Napisano
  • Autor

Chciałbym coś co wygląda choć w przybliżeniu jak ścigacz;p. Skutery, crossy, chopery itp odpadają.

Ten hyosung wizualnie  jak najbardziej mi pasuje;). Ewentualnie jakaś alternatywa do niego by się przydała😜. Varadero np już mi nie podchodzi wizualnie;p

Napisano
37 minut temu, Mr_Hyde napisał:

Chciałbym coś co wygląda choć w przybliżeniu jak ścigacz;p. Skutery, crossy, chopery itp odpadają.

Honda

https://www.otomoto.pl/oferta/honda-cbr-honda-cbr125-cbr-125-cbf-125-yzf125-ID6EaPHX.html?

i yamaha

https://www.olx.pl/d/oferta/yamaha-yzf-r125-2008r-kat-b-super-stan-transport-polecam-CID5-IDNITEZ.html#62f50d75d9

największy problem to twój wzrost ;] poszukaj w okolicy i się przysiądź 

pamiętam jak na początku mi się podobały chopery :) a jak kupiłem takiego to się rozczarowałem jazdą, bo nisko się siedzi, słaba widoczność, nogi baku nie trzymają, potem zmieniłem na skuter i tu już było lepiej, teraz soft enduro i jest już fajnie, wysoko się siedzi, dobrze czuć moto, korci mnie jeszcze spróbować jakiegoś lekkiego sporta ;] 

Napisano

Mój kumpel w zeszłym roku kupił takiego Junaka

Powiem Ci, że jak za takie pieniądze to całkiem jest to ok. Musiał tylko wymienić opony, bo seryjne to był dramat. 

Ale z twoim wzrostem moim zdaniem wszelkie nakedy odpadają, no będzie to po prostu wielkości psa. 

Raczej szedłbym w coś tego  typu. Może używki jednak? 

Napisano
Mój kumpel w zeszłym roku kupił takiego Junaka
Powiem Ci, że jak za takie pieniądze to całkiem jest to ok. Musiał tylko wymienić opony, bo seryjne to był dramat. 
Ale z twoim wzrostem moim zdaniem wszelkie nakedy odpadają, no będzie to po prostu wielkości psa. 
Raczej szedłbym w coś tego  typu. Może używki jednak? 
Ale ten junak też przy jego gabarytach nie za duży, chociaż według mnie z adv trop dobry.

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

Napisano
1 minutę temu, janusz napisał:

chociaż według mnie z adv trop dobry.

Tak, chodzi o rodzaj motocykla. Tak czy inaczej najpierw bym się przymierzył, potem szukał i kupował. 

Napisano

Przy słusznym wzroście zdecydowanie adv. Wygodna pozycja, motocykle z tych najwyższych. Dodatkowo zawsze można podnieść siodełko o obniżyć podnóżki.

Napisano
  • Autor

Jeździłem na czymś takim i jeśli chodzi o pozycje to pamiętam że było całkiem spoko, ale jak ja na tym wyglądałem to już nie wiem 🙈😅

Ale chyba będzie trzeba jak piszecie przysiąść się i zobaczyć na żywo 😋

images.jpeg

Napisano

Żadne 125 nie bedzie demonem predkości wiec nie wiem czego oczekujesz po 125. Miałem okzaje jeździc Varadero Yamahą Ybr i Zipp pro V5 wszystkie osiągi maja podobne. Wielkościowo Varadero chyba najwieksze tak że jak koledzy pisali najlepiej podjechac gdzies w okolicy do jakiegos komisu lub popatrzeć na olx  w pobliżu podjechac pod pretekstem kupna i sie poprzymierzać tak bedzie najlepiej

Napisano
  • Autor

A jeszcze pytanie z innej beczki. Czy trzymania moto na osiedlu pod blokiem ma sens? Da się jakoś sensownie zabezpieczyć żeby nikt mi tego nie wyniósł??? Na zimę bym skitrał do garażu, ale w sezonie tylko i wyłącznie trzymanie pod chmurką, ewentualnie parking strzeżony choć wolałbym uniknąć dodatkowych kosztów:swiety:

Napisano
12 minut temu, Mr_Hyde napisał:

A jeszcze pytanie z innej beczki. Czy trzymania moto na osiedlu pod blokiem ma sens? Da się jakoś sensownie zabezpieczyć żeby nikt mi tego nie wyniósł??? Na zimę bym skitrał do garażu, ale w sezonie tylko i wyłącznie trzymanie pod chmurką, ewentualnie parking strzeżony choć wolałbym uniknąć dodatkowych kosztów:swiety:

image.png.e5e851cdfbb668df4347c0cde297eb11.png

Napisano
19 godzin temu, Mr_Hyde napisał:

Na ogrodzonym osiedlu to bym sie mógł zdecydowac ale na otwartym to nie. Ale to tylko moje zdanie.

Napisano

Ja też nie, zawsze może znaleźć się debil, który "sobie kopnie". 

Ale na moim osiedlu stoi kilka moto luzem przez cały rok. I jakoś nie cierpią. Chyba. 

Napisano
  • Autor

W tamtym sezonie dwie ulice dalej między samochodami stal sobie jakiś junak rs 😊. No nic mam jeszcze ze 2 miesiące na przemyślenia. 

Napisano
W tamtym sezonie dwie ulice dalej między samochodami stal sobie jakiś junak rs [emoji4]. No nic mam jeszcze ze 2 miesiące na przemyślenia. 
Ja bym miał bardziej opory jeśli chodzi o wilgoć i korozję niż o bezpieczeństwo, ale ja nie mieszkam w Polsce [emoji16]

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

• 1 miesiąc później...
Napisano

przy tym wzroście tylko Yamaha XT 125 X supermoto

jedynie na nim nie będziesz wyglądał jak na zabawce :-)

• 5 tygodni później...
Napisano
  • Autor

Jutro jadę z kolegą oglądać CBR 🙈

Poz tym chodzi mi po głowie nowy junak Racer ale obawiam się szybkiej utraty wartości.. Nowy kosztuje 9000zl. 

Napisano
2 godziny temu, Mr_Hyde napisał:

Jutro jadę z kolegą oglądać CBR 🙈

Poz tym chodzi mi po głowie nowy junak Racer ale obawiam się szybkiej utraty wartości.. Nowy kosztuje 9000zl. 

Na jak długo planujesz zakup moto że się obawiasz utraty wartości? 

Napisano
  • Autor

Nie wiem, może na sezon. Może na dłużej. Nie wiem jeszcze 

Napisano
  • Autor

Kupiona 🙈

CBR 125

2007r.

IMG_20220413_144834.jpg

IMG_20220413_145036.jpg

Napisano
4 godziny temu, Mr_Hyde napisał:

Kupiona 🙈

CBR 125

2007r.

IMG_20220413_144834.jpg

IMG_20220413_145036.jpg

Niech się dobrze i bezpiecznie jeździ 👍

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

2 tyg stała nie ruszana, pali na widok kluczyka;p

Napisano
Teraz, Mr_Hyde napisał:

2 tyg stała nie ruszana, pali na widok kluczyka;p

2007 to były gaźniki lub wtryski, co jest u Ciebie?

Napisano
  • Autor
Teraz, bielaPL napisał:

2007 to były gaźniki lub wtryski, co jest u Ciebie?

u mnie na wtrysku;)

Napisano
52 minuty temu, Mr_Hyde napisał:

u mnie na wtrysku;)

to się nie ma czym chwalić że odpala z marszu ;) po całym przestoju zimowym Ci tak odpali jak aku zdrowy ;) 

• 1 miesiąc później...
Napisano

Czy ktoś się orientuje od którego roku w Hyosyngu 125 gt był wtrysk?....bo ja miałem jeszcze 2wu gaźnikowca, a jakaś chęć na moto powtórnie mnie napadła i Hyosung to mój pierwszy wybór by był. 

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

Jaki olej wlać do cbr 125r??? 10w40/10w50? Jakiej firmy motul, valvoline czy coś innego:nie_wiem:

Napisano
  • Autor

Poczytałem internety i leje Motula 7100 10w40:swiety:

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Fajny mam garaż? ;l

IMG_20220812_141630.jpg

Napisano

Fajny do puki właściciel terenu sie nie zorientuje i cię pogoni albo zacznie robić psikusy

Napisano
  • Autor
16 godzin temu, bolekatepl napisał:

Fajny do puki właściciel terenu sie nie zorientuje i cię pogoni albo zacznie robić psikusy

Akurat o to jestem spokojny:swiety:, bardziej obawiam się kogoś postronnego kogo mogą łapki świerzbić :facepalm:

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

Sezon się kończy, a ja dopiero odkryłem że mam blokadę na module zapłonowym:facepalm:🤣. Wiem amator jestem;]

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

Sezon uważam za zakończony:swiety:. Schowałem sprzęta do garażu. Zrobiłem jakieś 500km po mieście. Jak dla mnie za mało mocy żeby się swobodnie i bez stresu przemieszczać;].

Lepiej aku zostawić i powiedzmy raz w miesiącu odpalić żeby pochodził trochę czy lepiej wyjąć na zimę. Garaż murowany, nieogrzewany.

Plany na przyszły sezon to zdać na kat. A i poszukać coś w stylu cbr 600 f4i/ 600rr lub r6;). Ale co będzie za pół roku to się okaże.

Napisano
31 minut temu, Mr_Hyde napisał(a):

Lepiej aku zostawić i powiedzmy raz w miesiącu odpalić żeby pochodził trochę czy lepiej wyjąć na zimę. Garaż murowany, nieogrzewany

Lepiej wyjąć. 

Napisano
Godzinę temu, Mr_Hyde napisał(a):

Jak dla mnie za mało mocy żeby się swobodnie i bez stresu przemieszczać

w mieście? Jak śmigałem kymco agility city to dawał radę, ze świateł typowy kompakt musiał na maxa przycisnąć żeby do 50 iść równo. Tylko skuter miał automatyczną skrzynię więc zawsze manetka na maxa i leciał ;] tego mi brakuje w moto ;] 

Napisano
1 godzinę temu, Mr_Hyde napisał(a):

Lepiej aku zostawić i powiedzmy raz w miesiącu odpalić żeby pochodził trochę czy lepiej wyjąć na zimę. Garaż murowany, nieogrzewany.

Nawet nie trzeba wyjmować tylko od czasu do czasu podłączyć do ładowania. U mnie tak we wszystkich moto od 10 lat i nigdy nic się nie działo. 

1 godzinę temu, Mr_Hyde napisał(a):

Plany na przyszły sezon to zdać na kat. A i poszukać coś w stylu cbr 600 f4i/ 600rr lub r6;). Ale co będzie za pół roku to się okaże.

O ile f4i jeszcze ujdzie o tyle RR i R6 to będzie męka i w trasie i w mieście. O sensie zakupu sporta na pierwsze moto się nie wypowiadam, bo każdy ma swój rozum, o tyle te moto są po prostu niewygodne do jazdy. 

Napisano
  • Autor
21 godzin temu, Olas1 napisał(a):

O ile f4i jeszcze ujdzie o tyle RR i R6 to będzie męka i w trasie i w mieście.

A co proponujesz?? Tylko chciałbym coś co wygląda jak sport a nie turystyk;)

Napisano
19 minut temu, Mr_Hyde napisał(a):

A co proponujesz?? Tylko chciałbym coś co wygląda jak sport a nie turystyk;)

Jaki budżet? Coś pokroju CBR650R. wygląda fajnie, a pozycja niemęcząca. 

Napisano
  • Autor
7 minut temu, Olas1 napisał(a):

Jaki budżet?

~10 +/- 2 tys. Więcej nie chcę wydawać. Im mniej tym lepiej;)

Napisano
35 minut temu, Mr_Hyde napisał(a):

~10 +/- 2 tys. Więcej nie chcę wydawać. Im mniej tym lepiej;)

gsx650f np

https://www.olx.pl/d/oferta/do-sprzedania-suzuki-gsx650f-CID5-IDQofZS.html

przyjemnie to lata ;] 

Edytowane przez bielaPL

• 2 miesiące później...
Napisano
  • Autor

A Suzuki Bandit S 600 dobra opcja na pierwsze mocniejsze moto??