Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ostatni Dinozaur

Featured Replies

Napisano

CE1DA404-EAE0-459C-AA00-2B0E4ECCC7DB.webp.b9bab07468805ff9d6b68a3134b9d098.webp

Cadillac Escalade V ESV. 682 KM, zużycie paliwa powodujące orgazm u arabskich szejków, 4.5 sekundy do setki, 7 miejsc siedzących. System SuperCruise który przez wielu reporterów uważany jest za znacznie lepszy od Teslowego Autopilota. Siedzenia z masażem, 36 głośników.

Przy polskich cenach benzyny zatankowanie tego kosztuje ponad 1000 PLN. I daleko na tym nie pojedziesz. 

Napisano
  • Popularny post
2 minuty temu, Florydziak_Florydziak_Flor napisał:

7 miejsc siedzących

36 głośników kusi, jednak decyzję o zakupie uzależniam od odpowiedzi na pytanie ile jest miejsc stojących?

Napisano

Widać, że brali lekcje u włoskich mistrzów designu. :facepalm:

image.png.5e769e06ec820548aadc793100c53642.png

Napisano
2 minuty temu, iwik napisał:

Widać, że brali lekcje u włoskich mistrzów designu. :facepalm:

image.png.5e769e06ec820548aadc793100c53642.png

Pewnie myslisz, ze to antena... ale to jest miejsce na irokeza kierowcy ;) 

Edytowane przez zinger

Napisano

a ten chlapacz przedni

image.png.85225a54683e690cb720dd38e3104ee7.png

to poprawia areodynamikę czy ma inną funkcję?

Z turbo to jest silnik czy bez?

Napisano
  • Autor
1 minute ago, bielaPL said:

a ten chlapacz przedni

Niestety z turbo. Ale V8 6.2L. 

Napisano
  • Autor
2 minutes ago, zinger said:

Pewnie myslisz, ze to antena... ale to jest miejsce na irokeza kierowcy ;) 

To antena satelitarna. W Europie chyba nieznana? 

Napisano
1 minutę temu, Florydziak_Florydziak_Flor napisał:

To antena satelitarna. W Europie chyba nieznana? 

To w sumie dobrze, że nie dali takiej:

image.png.3110e143ebf8be1a36aae087217c5e76.png

Napisano
  • Autor
Just now, iwik said:

...większe, żeby Wasze grube baby się w nich zmieściły ;]

Dobra, bo znów jakiś admin się za offtopa czepi :P

A na poważnie to w Europie nie ma odpowiednika SiriusXM. W USA firma płaci producentom samochodów za instalację anten i swoich odbiorników w samochodach z nadzieją że klienci je aktywują i się im to zwróci. W wielu wypadkach nie da sie zamówić samochodu bez tej opcji. 

Napisano
7 minut temu, Florydziak_Florydziak_Flor napisał:

A na poważnie to w Europie nie ma odpowiednika SiriusXM. W USA firma płaci producentom samochodów za instalację anten i swoich odbiorników w samochodach z nadzieją że klienci je aktywują i się im to zwróci. W wielu wypadkach nie da sie zamówić samochodu bez tej opcji. 

Czy przewaga radia satelitarnego to lepsze pokrycie i więcej kanałów/stacji czy po prostu są miejsca w USA gdzie zwykłe radio FM nie ma zasięgu?

Napisano
  • Autor
17 minutes ago, volf6 said:

Czy przewaga radia satelitarnego to lepsze pokrycie i więcej kanałów/stacji czy po prostu są miejsca w USA gdzie zwykłe radio FM nie ma zasięgu?

To powstało w czasach gdy telefony były jeszcze 2G a pokrycie kraju zasięgiem komórek było niewielkie. Wtedy to miało sens - dźwięk o jakości CD w dowolnym miejscu USA. Obecnie to trochę dinozaurowe rozwiązanie i w sumie się dziwię że jeszcze to instalują w samochodach...

Napisano
3 godziny temu, Florydziak_Florydziak_Flor napisał:

SuperCruise który przez wielu reporterów uważany jest za znacznie lepszy od Teslowego Autopilota

Jak jest tak "dobry" jak infotainment Cadilaca to wolałbym nie mieć takiej opcji na pokładzie.

Napisano
19 godzin temu, sherif napisał:

Jak jest tak "dobry" jak infotainment Cadilaca to wolałbym nie mieć takiej opcji na pokładzie.

Doug nie narzeka 

Napisano
Teraz, wujek napisał:

Doug nie narzeka 

Może mu się nie zawiesił :).

Ostatnia moja podróż tą marką wygląda tak, że musiałem się ubierać w bluzy na autostradzie, bo się cały system zawiesił. Nie dało się zmienić temp, nawiewów, navi czy nawet wkurzającego country :phi:.

Napisano
33 minuty temu, sherif napisał:

Ostatnia moja podróż tą marką wygląda tak, że musiałem się ubierać w bluzy na autostradzie, bo się cały system zawiesił. Nie dało się zmienić temp, nawiewów, navi czy nawet wkurzającego country :phi:.

Zupełnie jak w Pezocie :hehe: 

Napisano
4 godziny temu, wujek napisał:

Zupełnie jak w Pezocie :hehe: 

też miałeś country :phi: ?

To sobie pomyśl, że taki system sam za Ciebie prowadzi :bzik:

Napisano
W dniu 13.06.2022 o 12:45, Florydziak_Florydziak_Flor napisał:

Cadillac Escalade V ESV. 682 KM, zużycie paliwa powodujące orgazm u arabskich szejków, 4.5 sekundy do setki, 7 miejsc siedzących. System SuperCruise który przez wielu reporterów uważany jest za znacznie lepszy od Teslowego Autopilota. Siedzenia z masażem, 36 głośników.

Przy polskich cenach benzyny zatankowanie tego kosztuje ponad 1000 PLN. I daleko na tym nie pojedziesz. 

jakby mial 40 glosnikow to moze bym sie zastanwoil czy wart kupna

• 2 tygodnie później...
Napisano

To powstało w czasach gdy telefony były jeszcze 2G a pokrycie kraju zasięgiem komórek było niewielkie. Wtedy to miało sens - dźwięk o jakości CD w dowolnym miejscu USA. Obecnie to trochę dinozaurowe rozwiązanie i w sumie się dziwię że jeszcze to instalują w samochodach...

Jakbyś się wybrał samochodem albo motocyklem zwiedzać Amerykę to byś zmienił zdanie. Na zachodzie są bardzo rozległe obszary bez zasięgu GSM i zwykłego radia FM .

Sent from my Ajfą
Napisano
a ten chlapacz przedni

Podobno to kieruje strugę powietrza przed koło, w czasie deszczu zdmuchując wodę przed kołem.

Wysłane z mojego xyz76543 przy użyciu Tapatalka

Napisano
W dniu 13.06.2022 o 12:45, Florydziak_Florydziak_Flor napisał:

Zajbisty, kupilbym:serducha:

Napisano
W dniu 14.06.2022 o 05:10, sherif napisał:

Nie mogłeś zadzwonić do supportu ? Koło lusterka wewnętrznego jest guzik do pomocy. Nie tylko w razie wypadku. 

Napisano
21 godzin temu, HanYs napisał:

Nie mogłeś zadzwonić do supportu ? Koło lusterka wewnętrznego jest guzik do pomocy. Nie tylko w razie wypadku. 

Zadzwoniłem ale w innej sprawie :]. Szukałem urzadzenia do płacenia za autostrady i niechcący wcisnęłem ten przycisk, odezwała się babka. Jak się zwiesiło wszystko nie przyszło mi to do głowy, choć możliwe, że i to by nie zadziałało (audio grało cały czas country).

Napisano
59 minut temu, sherif napisał:

Zadzwoniłem ale w innej sprawie :]. Szukałem urzadzenia do płacenia za autostrady i niechcący wcisnęłem ten przycisk, odezwała się babka. Jak się zwiesiło wszystko nie przyszło mi to do głowy, choć możliwe, że i to by nie zadziałało (audio grało cały czas country).

W USA załatwisz prawie wszystko przez telefon. :ok:

Ja też nie byłem do tego przyzwyczajony ale podpatrzyłem u  miejscowych, że to genialnie działa. 

W obecnych czasach można sobie pomóc i znaleźć numer telefonu do korpo czy serwisu. 

Zrobią wszystko żeby Ci pomóc, bo potem na koniec ktoś Cię zapyta o opinię czy pracują jak należy. 

Napisano
10 godzin temu, HanYs napisał:

W USA załatwisz prawie wszystko przez telefon. :ok:

Ja też nie byłem do tego przyzwyczajony ale podpatrzyłem u  miejscowych, że to genialnie działa. 

W obecnych czasach można sobie pomóc i znaleźć numer telefonu do korpo czy serwisu. 

Zrobią wszystko żeby Ci pomóc, bo potem na koniec ktoś Cię zapyta o opinię czy pracują jak należy. 

Wiem, u nas też tak jest. Niestety nie lubię supportu przez telefon a już w szczególności amerykańskiego .. dziesiątki głupich pytań. Straciłbym więcej czasu, niż zatrzymać się i zgasić auto ;).